Sistem Dual RAM takınca açılmıyor

Ravenol

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni PC topladım. Tüm bağlantılarını yaptım fakat dual/2 RAM takınca PC açılmıyor. Kısmen de olsa sorunu çözdüğümü zannetmiştim.

Şöyle bir çözüm bulmuştum: İlk önce tek slot RAM ile çalıştırıyorum açılınca hemen kapatıp 2. RAM'i takıyordum açılıyordu ikisi de stabil çalışıyordu fakat bugün bir anda kapandı ve aynı çözümü yapmama rağmen açılmadı ve açılmıyor şu an tek slot RAM ile çalıştırıyorum. Şöyle bir durum da var RAM'ler kendilerini otomatik 2000MHz'ye alıyor Max kapasite 3000MHz o neden oluyor onu da anlamış değilim. Ve şöyle bir şey var mesela CPU soğutucuya yakın olan RAM slotunda çalışıyor PC ama diğer slotta tek RAM bile olsa çalışmıyor, onun için yukarıda belirttiğim gibi bir yol bulmuştum ama artık o da olmuyor.

Şimdi benim tam olarak sorunum anakart mı yoksa BIOS mu onu da anlamış değilim. Yardımcı olabilecek olursa çok müteşekkir olurum...

ASRock Pro 4 serisi güzel anakarttir. VRM olarak da sağlamdır. ATX olan modelinin temel farkı slot sayıları fazla. VRM olarak ise aynı. İkisinde de 9 faz VRM var.

Hocam şöyle açıklayayım biri B450M Pro4 mATX diğeri ise yani 200 TL farkı olan B450 Pro4 ATX sen olsan hangisini tercih ederdin? Muhtemelen m serisi biraz daha geride kalıyor tam hakim değilim konuya da.

200 TL de fazla değil. ATX olan da alınabilir. Fakat bunlarda slot sayıları hariç fark göremedim.

Performans olarak geride kalmıyor. Dediğim gibi aynı VRM var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı