Çözüldü Sistem düzenli olarak mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirbayir11

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1ZT3-s0gHmd19wcMLqJPxx2ikp3zddzEw?usp=sharing
RAM
8GBx2 Corsair
SSD veya HDD modeli
crucial 1tb m2 ssd
Ekran kartı
rx7600
Anakart
a520m a pro
İşlemci
ryzen 5 5500
Yaklaşık 1-2 aydır sebebini çözemediğim bir şekilde düzenli şekilde mavi ekran hatası alıyorum ama nedense arkadaşlarımla konuşuyorken hiçbir şekilde mavi ekran hatası almıyorum.

Genellikle bu hatayı almadan hemen önce ya bir oyundan çıkmış oluyorum ya da arkadaşlarımla olan aramadan ayrılmış oluyorum.

Aldığım hatalarla ilgili her konu açtığımda kimseden yardım alamıyorum ve yarım kalıyor konular bıktım artık.

Son düzenleme:
Çözüm
Bilgisayarı tamire götürdüm ve RAM'lerin uyumsuz oldugunu soyleyip degistirdiler ve sorun cozuldu.
İlk öncelikle işlemcinin ve ekran kartının sürücüleri günceldir diye düşünüyorum güncel değilse güncellemelisin nasıl yapıldığını bilmiyorsan söyleyebilirim fakat güncel olduğu halde mavi ekran alıyorsan bir bilgisayarcıya bilgisayar donanımlarını test ettirmelisin bir tavsiye vereyim çoğu bilgisayarcı formatla düzelir der senden para ister fakat formatla düzelecek bir sorun gibi gözükmüyor.

Edit: RAM ve SSD HDD ile de alakalı olabilir.

Format atmıştım zaten birkaç kere ama sonuç aynıydı ve SSD ve RAM'leri daha yeni 0 olarak aldım onlardan değildir diye düşünüyorum. Sürücülerim de güncel.

Format atmıştım zaten birkaç kere ama sonuç aynıydı ve SSD ve RAM'leri daha yeni 0 olarak aldım onlardan değildir diye düşünüyorum. Sürücülerim de güncel.

O zaman diyebileceğim bir şey yok kral bir bilgisayarcıya göster derim.

Bu işlerde biraz yeniyim de daha yeni aklıma geldi mavi ekranda stop code kısmında MEMORY_MANAGEMENT yazıyormuş.

AMD ekran kartını bu şekilde sil.
Sonra AMD sayfasından güncel sürümü indir yükle.
Bu testleri yapıp sonuçları at.
BIOS güncelle.
Sonra BIOS'a girip restore defaults save yap.
Güncel Chipset sürücünü indir yükle.
Memtest86 ile her ihtimale karşı bellek testi yap.
Ağ kartını'da güncelle.
Ek olarak RAM, ekran kartı gibi bileşenleri sök ve sağlamca oturttuğuna emin ol.
Bunları yap ve gelişmeleri bildir.

Bilgisayar bende değildi 2 hafta boyunca da yapamadım testleri falan ama şimdi memtest dışında dediklerinizin hepsini eksiksiz yaptım düzelirse hata düzenleme yaparım.

Dosya Ekleri

• ssdbenchmark.png
    35,8 KB · Görüntüleme: 19
  • ssdbenchmark2.png
    65,2 KB · Görüntüleme: 20
Hala mavi ekran hatası alıyorum ama bu sefer de attempted to write gibi bir şey yazıyordu stop code yerinde.

Ve şimdi hemen ardına KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED stop code'u altında bir mavi ekran verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…