Çözüldü Sistem ethernet kablosunu çıkarıp takınca birdaha algılamadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xNEXIN

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, kasa bilgisayarıma Ethernet kablosu ile bağlanıyorum. Kasanın yönünü değiştirdim, ardından Ethernet kablosunu çıkarıp taktım. Ondan sonra bir daha internete bağlanamadım kablo ile. Windows güncelleştirmesi yaptım, modemin fişini söküp taktım, kabloyu defalarca çıkarıp taktım, sağlam ittirdim, oynattım ama yok, bağlanmıyor. Sorun gidericide bir sorun çıkmıyor. Ne yapabilirim daha? Bu Ethernet girişinin bozulma ihtimali var mı? Kasayı daha yeni aldım, 1 ay bile olmadı. Kasada ufak bir elektriklenme de oluyor bazen, ondan kaynaklı olabilir mi? Prizde bir sorun yok ama anakart kasaya değiyor olabilir elektrik sorunu için. Bu bir sorun yaratır mı? Nedir bu bağlanmama sorunu? Farklı ethernet kablosu ilede denedim bağlanmıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Konuyu okuduğunuzu sanmıyorum, okuyup tekrar cevaplarsanız sevinirim.
1. olarak, kasada elektriklenme varsa statik elektrik birikmiş olabilir. Onun için kasayı çalıştıran fişi çekin ve açma tuşuna 30 saniye basılı tutun. 2. olarak, portlarda sıkıntı olabilir mi yazmışsınız. Ayrıca sistemi de yeni almışlığınızı belirtmişsiniz.
Bu konunun muhtemelen bir çözümü olmayacak, benim başıma gelen sorunlar çözümsüz kalıyor hep. Akıla mantığa sığacak şey değil çünkü, çalışan Ethernet çıkar tak yaptıktan sonra gidiyor ve bir daha gelmiyor. Ağ ayarlarını sıfırlayıp fabrika ayarlarına döndürdüm bu sefer Wi-Fi ile veya telefon ile de bilgisayar üzerinden internete bağlanamadım. Mecburen sistemi geri yükledim fakat sorun yine çözülmedi.

Bunu nasıl anlayabiliriz, bunu düşünme sebebiniz nedir?

Elektriksel ani yüklenme olduysa veya Anakart üzerindeki LAN chipset zarar gördüyse olabilir, ama önce BIOS'a gir "OnBoard Lan" Ayarı açık mı kontrol et

1. olarak, kasada elektriklenme varsa statik elektrik birikmiş olabilir. Onun için kasayı çalıştıran fişi çekin ve açma tuşuna 30 saniye basılı tutun. 2. olarak, portlarda sıkıntı olabilir mi yazmışsınız. Ayrıca sistemi de yeni almışlığınızı belirtmişsiniz.

Dediğinizi yaptım fişi çekip 30-40 saniye basılı tuttum, açtıktan sonra Ethernet ile bağlantı gerçekleşti, sorun düzeldi. Bunun sebebi statik elektrik anlaşılan, bu statik elektriklenmenin sistemi bir zararı var mı? İleride beni çok zor duruma sokar mı? 150.000TL gibi bir fiyata aldım ve 5-10 sene gibi bir süre kullanmak istiyorum. Elektriklenmeden anlamadığım için biraz korkuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı