Çözüldü Sistem fansız çalışırsa sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

okanburuk

Centipat
Daha fazla  
Kasanın fanları garantiye gideceği için çıkarttım ve bir hafta falan böyle kullanmam gerekiyor, oyun olarak sadece günde 1 saat Minecraft oynarım, muhtemelen sıkıntı yaratır mı?

Çözüm
Ofis tipi kasalarda ciddi throttle sorunları olabilir, zira o tarz kapalı kasalarda mesh bir yapı bulunmuyor. Ancak önünde hava emiş için yeterli alan bulunan kasalarda ısınan hava bir miktar hava akışını kendisi oluşturacaktır, yani nispeten daha az ısınacaktır. Ancak yine de sıcaklıklar aşırı artar ve throttle başlar ise kasanın yan kapağını açıp devam edin. Öte yandan ısınma penitum 4 gibi eski nesil işlemcilerde sorun yaratıyordu, zira sistem ısındığı zaman gerekli önlemleri alamıyordu. Güncel sistemlerde isi ciddi bir ısınma var ise sistem kalıcı donanım hasarı olmaması adına önce frekans düşerek thermal Throttle'a uğrar ardından kendisini tamamen kapatır.
Kasanın fanları garantiye gideceği için çıkarttım ve bir hafta falan böyle kullanmam gerekiyor, oyun olarak sadece günde 1 saat Minecraft oynarım, muhtemelen sıkıntı yaratır mı?
Hocam ısınma problemi yaşarsınız yüksek ihtimalle.

İşlemci fanı olduğu sürece sıkıntı olmaz kasanın kapaklarını açık tutabilirsiniz fakat hızlı tozlanır.

CPU fanı çalışıyorsa ve temperli camı çıkarırsan, düşük ayarlarda (6-8 chunk belki olabilir) oynarsın.

Sıcaklığın sürekli arttığını düşün. 1 saat dayanır belki ama o saatden sonra kasmaya başlar, sıcaklık artışı engellenemediği için.

bende fansız kullanmıştım bir süre çok sıkıntıya girersin 3.6 ghz işlemci 0.6 ghzde çalışıyordu bırak mcyi youtubeden video açabilirsen şükret

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…