Sistem "Fatal error DXGKRLN" hatasi veriyor ve şarjdan atıyor

Oğuzhan42r

Femtopat
Katılım
31 Mart 2025
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birkaç ay önce oyun oynarken bir anda oyun dondu 3 saniye sonra kapandı, ve sonrasında mavi ekran yedim. Fatal error dxgkrln hatası verdi sonra Battlefield 1 oynarken bu 2 hatayı aldım. Bunu oyundayken:

Ekran görüntüsü 2025-03-31 201054.png


Bunu da önceki hatayı aldıktan sonra girmeye çalışırken aldım:

Ekran görüntüsü 2025-03-31 202053.png


Sonra bilgisayar hiçbir oyuna girememeye başladı, NVIDIA denetim masasını açarken bazen "NVIDIA GPU'ya bağlı ekran kartı yok" hatası alıyorum. Ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden güncelledim, silip bilgisayarı yeniden başlattım, son sürücü kurulu, CMD'ye "SFC /scannow" ve "DISM /online /cleanup-image /restorehealth" bu kodları yazdım birçok şey denedim ama hala geçmedi hata. Bu bir, ikincisi bilgisayar biraz zorlanınca yük altına girince şarjdan atıyor, fişten çıkarıp geri takıp ya da adaptörden çıkarıp geri takınca yeniden şarja bağlanıyor. Genellikle Assetto Corsa'da alıyorum oyun açılınca attığını kasmalardan fark edip çıkarıp takıyorum oyunun geri kalanında hiç atmıyor. Servise gönderdim yeni adaptör gönderdiler ama hala aynı. Ben o yüzden bu iki hatanın bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
 
@Oğuzhan42r Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar kurun. Sorun devam ederse servise tekrar gönderin. Cihazda donanımsal sorun var.


 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı