Sistem GT840M Ekran Kartını Görmüyor

rorlalcest

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, ben laptopu alalı 2,5 yıl oldu ve hiçbir sıkıntı yaşamadım, oyunlarım akıcı güzel oynanıyordu. Bundan yaklaşık 5 ay önce bilgisayarım Win 10 oldu güncelledim, her şeyi tamamladım, temiz kurulun falan tamamlandı 3 gün sonra ise bilgisayarı açtıktan sonra oyuna girdim fakat biraz donma oluyordu. Sonra görüntü ayarları kısmına baktığımda ise Intel HD Graphics 4600 yazıyordu, oyundan çıkıp aygıt yöneticisine girdim bir sorun var mı diye, ekran bağdaştırıcılarından ekran kartlarıma bakıyordum fakat GT840M gözükmüyordu, Intel HD Graphics 4600 gözüküyordu. Ben de acaba driver mı silindi diye sonra Nvidia'nın orijinal sitesinden girip indirdim indikten sonra açtım ve ilk baş kurulumu yapmaya başladım. Her şey iyi gidiyor derken güncellemenin orta kısımlarına doğru bilgisayarım crash hatası verdi ve daha sonra açılmamaya başladı. Ben de sistem geri yüklemesi yaptım 1-2 kere daha denedim, aynı hatayı verdi acaba ekran kartını yanlış mı hatırlıyorum diye birazdan internetten bakacağım eğer doğruysa lütfen bana yardımcı olun. Nedir bu sorunun kaynağı?
Evet baktım GT840M. Lütfen yardımcı olun lütfen 😢😰

Bilgisayarınız statik elektriğe maruz kalmış olabilir.

- Bilgisayarda kurulu Nvidia sürücülerini ve uygulamaları kaldırın.
- Bilgisayarı kapatın.
- Şarj aletini sökün ve çıkarılabiliyorsa bataryayı çıkarın.
- Bilgisayarın açma/kapatma tuşuna 1 dakika boyunca basılı tutun.
- Bataryayı ve şarj aletini takın.

Eğer sorun statik elektrikle ilgiliyse bu adımlardan sonra aygıt yöneticisinde görünmesi gerekiyor. Uygulayıp sonucu paylaşabilir misiniz?

- Bilgisayarı kapatın.

Eğer sorun statik elektrikle ilgiliyse bu adımlardan sonra aygıt yöneticisinde görünmesi gerekiyor. Uygulayıp sonucu paylaşabilir misiniz?
Tüm USB Bağlantılarınıdamı Çıkaracağız ?

- Bilgisayarı kapatın.

Abi Dediğini yaptım aygıt yöneticisinde yine ekran kartım gözükmüyor yerinden oynamış olma ihtimali varmı yada driveri yüklersem geri gelirmi ?

Son düzenleme:
AIDA64 kullanarak özellikleri buraya yazabilir misiniz?
İşletim Sistemi Microsoft Windows 10 Home Single Language
DirectX DirectX 12.0
CPU Türü Mobile DualCore Intel Core i5-4210M, 3200 MHz (32 x 100)
Anakart Çipseti Intel Lynx Point HM86, Intel Haswell
DIMM1: Nanya M2S4G64CC88B4N-DI 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
DIMM2: SAMSUNG AMA GÖSTERMİYOR ODA 2 GB
Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics 4600 (1 GB)
3D-Hızlandırıcı Intel HD Graphics 4600
3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce 840M

Aşağıdaki bağlantıdan güncel ekran kartı sürücüsünü indirip temiz kurulum gerçekleştirin. Dosyayı açtığınızda "özel (gelişmiş)" seçeneğini seçin. Sonra "temiz kurulum yap" seçeneğini işaretleyin ve üst kısımda yer alan tüm seçenekleri seçin.

ekran-alintisi-png.6766

ekran-alintisi-png.6765

Yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bu adımda da düzelmezse donanımsal bir problem olabilir.

Aşağıdaki bağlantıdan güncel ekran kartı sürücüsünü indirip temiz kurulum gerçekleştirin. Dosyayı açtığınızda "özel (gelişmiş)" seçeneğini seçin. Sonra "temiz kurulum yap" seçeneğini işaretleyin ve üst kısımda yer alan tüm seçenekleri seçin.

ekran-alintisi-png.6766

ekran-alintisi-png.6765

Yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bu adımda da düzelmezse donanımsal bir problem olabilir.
Crash Hatası Verirse Sitem Geri Yükleme Yapıcağım Bunu Casper İle Bağlanıp Yetkili Servise Göndersem Olurmu Eğer Donanımsal Sorun Varsa ?

Eğer donanımsal bir problem mevcutsa elbette gönderebilirsiniz. Bilgisayarı açıp herhangi bir donanımsal müdahale gerçekleştirmiş miydiniz? Yukarıdaki şekilde güncel sürücü yükleyebildiniz mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı