Arkadaşlar merhaba, Pc kapalıyken fişi çektiğimde, sonrasında ise geri taktığımda Pc açılmıyor açma tuşuna bastığımda tepki vermiyor. Normalde Pc kapalıyken sürekli yanan kulaklık ışığı, Monitör ışığı falan yanıp sönüyor.
Bu sorun 3 kez oldu ilkinde Pc 1 saat sonra açıldı, 2. sefer dalgınlıkla fişi çektim yine sonrasında Pc yi prize geri taktığımda aynısı oldu, yaklaşık 10 saat sonra düzeldi açtım kullandım normal şekilde, bu arada düzeldiğini de kulaklığın ve diğer ışıkların surekli yanar hale gelmesinden anlıyorum.
Aradan 1-2 ay geçti yine dalgınlıkla prizi çektim ve yine aynısı oldu (yani 2 gün önce) hâla da düzelmedi. Araştırıp bir çok statik enerji atma yöntemi denedim ama işe yaramadı başka bir yöntem var mı?
Bir de anlamadığım bu açılmama sorunu olmadan önce sık sık pc kapalıyken fişi çekiyordum bişi olmuyordu, neden bir anda böyle oldu acaba ? Bir de sürekli geceleri elektrik kesiliyor, ani kesilmeden dolayı güç kaynağı bozulmuş olabilir mi ? Eğer öyleyse 2. ve 3. bozuluşunun arasında da çok kez elektrik kesilmişti, elektrik geri geldiğinde Pc düzgünce açılıyordu. Tamirciye mi götüreyim önce, yoksa direkt yeni güç kaynağı mı alayım?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, uzun yazdıysam da kusura bakmayın olabildiğince açıklayıcı olmaya çalıştım.