Sistem güncelleme - 2500-3000TL

Siluet

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

2012 yılında topladığım sistemdeki anakartım bozuldu. 2.el eski teknoloji anakarta 300-400 lira civarı masraf yapmak yerine güncel olarak sistemi revize etmek istiyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Hardcore gamer değilim fakat mümkün olduğunca beni uzun süre götürecek bir sistem kurmak istiyorum. OC yapmak gibi bir amacım yok.
Bütçe 2500-3000 TL.

Aklımda aşağıdaki bileşenler var fakat anakart konusunda kararsızım.

İşlemci: AMD Ryzen 5 1600.
Anakart: Kararsız, tavsiye ederseniz sevinirim.
Ekran kartı: RX570 8 GB (güzel fiyata RX580 8 GB bekleyeceğim indirimde. Ayrıca marka-model tavsiye ederseniz iyi olur. )
RAM: 2x8GB ve en az 3000MHz olacağı kesin.

Ayrıca elimde bulunan bileşenler aşağıdaki gibi. En merak ettiğim konu PSU ve kasa yukarıdaki gibi bir sistem için yeterli mi?

Kasa: Corsair 200R 550Watt PSU.
İşlemci soğutucu: Cooler Master Hyper 212.
SSD: SanDisk 240GB.
HDD: Seagate 1 TB.

Son düzenleyen: Moderatör:
1572965452172.png

Böyle bir şey düşünebilirsiniz.

Eki Görüntüle 456074
Böyle bir şey düşünebilirsiniz.
Tavsiyeler için teşekkür ederim.

Ryzen 1600 revizyonlu olacak evet. Arada çok bir fark olmadığı için 2600 yerine onu tercih edeceğim.

Anakart konusunda mAtx ve 2 Ram slotu olması biraz düşündürüyor açıkçası. İlk mesajda da belirttiğim gibi çok bir oyun oynamayacağım için fiyat olarak rx590 seviyesine çıkmak istemiyorum. Rx570 veya uygun fiyatlı Rx580 denk getirmeye bakacağım. Sapphire nitro serisi soğutma açısından iyi diye okumuştum. Oradan kalan fiyat farkını anakarta kullanmak daha mantıklı gibime geliyor.

Beni asıl endişelendiren bu bileşenler kasa ve psu için sıkıntı yaratır mı?

Tavsiyeler için teşekkür ederim.

Ryzen 1600 revizyonlu olacak evet. Arada çok bir fark olmadığı için 2600 yerine onu tercih edeceğim.

Anakart konusunda mAtx ve 2 Ram slotu olması biraz düşündürüyor açıkçası. İlk mesajda da belirttiğim gibi çok bir oyun oynamayacağım için fiyat olarak rx590 seviyesine çıkmak istemiyorum. Rx570 veya uygun fiyatlı Rx580 denk getirmeye bakacağım. Sapphire nitro serisi soğutma açısından iyi diye okumuştum. Oradan kalan fiyat farkını anakarta kullanmak daha mantıklı gibime geliyor.

Beni asıl endişelendiren bu bileşenler kasa ve psu için sıkıntı yaratır mı?
550W PSU attığım bileşenler için yeterli ayrıca anakart bu sistem için yeterli seviyede ben olsam 3000 TL'ye bu yükseltmeyi yapardım.

Benim belirttiğim anakart zaten 4 RAM slotuna sahip. Bana kalırsa ekran kartından kısmamalısınız şuanki hali ile belirttiğim sistem gayet dengeli.

550W PSU attığım bileşenler için yeterli ayrıca anakart bu sistem için yeterli seviyede ben olsam 3000 TL'ye bu yükseltmeyi yapardım.
Teşekkür ederim hocam.

Benim belirttiğim anakart zaten 4 RAM slotuna sahip. Bana kalırsa ekran kartından kısmamalısınız şuanki hali ile belirttiğim sistem gayet dengeli.

Haklısınız kusura bakmayın. Ben ezberden gittim anakart için :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı