Sistem HDD'yi algılıyor SSD'yi algılamıyor

whiMs

Decapat
Daha fazla  
Bir akraba çok eski bir laptopu idareten kullanacağından bazı sorunlarını halletmem için bana verdi. SSD takılacak laptopa, fakat şöyle bir sorun var.
Mevcut HDD'yi bilgisayar algılıyor bir sorun yok fakat HDD'yi söküp yerine SSD'yi taktığımda bilgisayar herhangi bir disk algılamıyor.
Aynı SSD'yi Caddy ile taktığımda ise görüyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Neden kendi soketinden algılamıyor da Caddy ile algılıyor aynı SSD'yi?

Bahsettiğiniz durumu BIOS'ta mı izliyorsunuz yoksa işletim sistemi üzerinden mi? Laptopun tam marka modeli nedir?
Öncelikle laptopun markası hp pavilion g6-1205et
Bahsettiğim durum şöyle,
Caddy ile bilgisayara SSD'yi bağlayıp SSD'ye windows'u kurdum.
Daha sona HDD'ye format attım, her hangi bir işletim sistemi mevcut değil şuan HDD'de.
SSD'yi caddy den çıkarıp HDD yuvasına taktığımda bana bilgisayar, hiç bir diskin takılı olmadığına dair bir uyarı veriyor.
HDD'yi taktığımda ise diskin takılı ama açılacak bir işletim sistemi olmadığına dair bir uyarı veriyor.
İşin garip yanı SSD'yi caddy ile algılayıp kendi hdd soketiyle algılamaması.
Bu uyarıları bios üzerinden değil direkt bilgisayar açılırken veriyor. BİOS üzerinden bakmıyorum yani.

Bahsettiğiniz durumu BIOS'ta mı izliyorsunuz yoksa işletim sistemi üzerinden mi? Laptopun tam marka modeli nedir?
Ayrıca eklemeyi unutmuşum
HDD'yi formatlamadan önce, caddy'e HDD'yi taktım. Bilgisayarın kendi HDD yuvasına ise SSD'yi taktım. Bilgisayarı HDD'deki işletim sisteminden açtım. SSD yine disk yöneticisine dahil bakmama rağmen gözükmüyordu. HDD yuvasına takınca algılamıyor bilgisayar SSD'yi garip bir şekilde.

Son düzenleme:
Öncelikle laptopun markası hp pavilion g6-1205et
Bahsettiğim durum şöyle,
Caddy ile bilgisayara SSD'yi bağlayıp SSD'ye windows'u kurdum.
Daha sona HDD'ye format attım, her hangi bir işletim sistemi mevcut değil şuan HDD'de.
SSD'yi caddy den çıkarıp HDD yuvasına taktığımda bana bilgisayar, hiç bir diskin takılı olmadığına dair bir uyarı veriyor.
HDD'yi taktığımda ise diskin takılı ama açılacak bir işletim sistemi olmadığına dair bir uyarı veriyor.
İşin garip yanı SSD'yi caddy ile algılayıp kendi hdd soketiyle algılamaması.
Bu uyarıları bios üzerinden değil direkt bilgisayar açılırken veriyor. BİOS üzerinden bakmıyorum yani.
Sorun BIOS'ta Boot sıranızda gibi görünüyor. SATA yuvasını 1. sıra kaynak olarak ayarlayınız.

Siz Caddy'deyken, yani kurulum yaptığınız, yani Boot ettiğiniz yuva DVD ROM yuvası.
Bu Windows kurduğunuz diski bilgisayara göre siz, DVD'den çıkarıp götürüp sabit disk yuvasına bağlıyorsunuz. Eski, boşalttığınız HDD'yi ise Boot kaynağı olan yuvaya takıyorsunuz, hâliyle bilgisayar HDD'de işletim sistemi bulamıyor.

Anlamadıysanız daha açıklayıcı bir şekilde yazarım.

Sorun BIOS'ta Boot sıranızda gibi görünüyor. SATA yuvasını 1. sıra kaynak olarak ayarlayınız.

Siz Caddy'deyken, yani kurulum yaptığınız, yani Boot ettiğiniz yuva DVD ROM yuvası.
Bu Windows kurduğunuz diski bilgisayara göre siz, DVD'den çıkarıp götürüp sabit disk yuvasına bağlıyorsunuz. Eski, boşalttığınız HDD'yi ise Boot kaynağı olan yuvaya takıyorsunuz, hâliyle bilgisayar HDD'de işletim sistemi bulamıyor.

Anlamadıysanız daha açıklayıcı bir şekilde yazarım.
Anladım fakat sorun boot sırasında değil,
İlk sırada Notebook Har Drive bulunuyor(Bu bilgisayara takılan her hangi bir diski temsil ediyor. SSD'yi caddy üzerinden bağladığımda da bu şekilde gösteriyor.)
İkinci sırada USB
Üçüncü sırada CD/DVD bulunuyor.

Ayrıca boot sırası bu şekilde olmasa bile sadece SSD ve HDD takılı olup ikisini de algıladığı durumda işletim sistemi SSD'de kurulu olduğu için sistem zaten SSD üzerinden boot eder.
Dediğim gibi sorun SSD'yi bilgisayarın komple görmemesi bu soket üzerinden taktığımda.

Anladım fakat sorun boot sırasında değil,
İlk sırada Notebook Har Drive bulunuyor(Bu bilgisayara takılan her hangi bir diski temsil ediyor. SSD'yi caddy üzerinden bağladığımda da bu şekilde gösteriyor.)
İkinci sırada USB
Üçüncü sırada CD/DVD bulunuyor.

Ayrıca boot sırası bu şekilde olmasa bile sadece SSD ve HDD takılı olup ikisini de algıladığı durumda işletim sistemi SSD'de kurulu olduğu için sistem zaten SSD üzerinden boot eder.
Dediğim gibi sorun SSD'yi bilgisayarın komple görmemesi bu soket üzerinden taktığımda.
Anladım. O hâlde sorunun donanımsal olup olmadığını irdelemek lazım. İki ihtimal var, BIOS'unuz güncel değilse güncelleyebilirsiniz. İkincisi ise Notebook Hard Drive yuvasına SSD için gerekli voltaj ve amperi sağlayamayan anakart. İkinci ihtimal çok düşük çünkü HDD çalıştıran bir soket SSD de çalıştırır.

Anladım. O hâlde sorunun donanımsal olup olmadığını irdelemek lazım. İki ihtimal var, BIOS'unuz güncel değilse güncelleyebilirsiniz. İkincisi ise Notebook Hard Drive yuvasına SSD için gerekli voltaj ve amperi sağlayamayan anakart. İkinci ihtimal çok düşük çünkü HDD çalıştıran bir soket SSD de çalıştırır.
BİOS muhtemelen güncel değil dediğim gibi çok eski bir bilgisayar. Teşekkürler hocam vakit ayırdığınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı