Sistem her açıldığında BIOS açılıyor

tylrdurden34

Femtopat
Daha fazla  
Abiler ve değerli kardeşlerim öncelikle selamünaleyküm ilk defa konu açıyorum bir hata varsa affola. Benim sorunum şu sabah oyun falan oynadım PC'de sıkıntı yoktu, kendini uyku moduna almıştı her neyse açtım geri oyun klasoruna tıkladığımda farenin sol tıkı silme işlemi yapıyor bunu fark ettim. Sonrasında ise PC'yı yeniden başlatayım dedim ve BIOS ekranına attı SSD falan hepsini görüyor BIOS'tan çıkabiliyorum normal oyun oynayabiliyorum ama her yeniden başlattığımda bu sorun karşıma çıkıyor sizce sorun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz kaydedip çıkmıyorsunuz sanırım. Kaydedip çıkmanız gerekiyor.
kaydediyorum olmadigini gorunce eski halime cevirdim nolur nolmaz diye

Merhaba öncelikle, bios ekranı çıkması bir yazılımsal/donanımsal soruna işarettir. Çözümleri var tabiki
Adımları takip edin.

1. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin

Bilgisayarı açarken BIOS'a girin

Boot Menüsü (Boot Priority) kısmına gidin.

Windows'un kurulu olduğu diski veya "Windows Boot Manager" seçeneğini birinci sıraya taşıyın.

Ayarları kaydedip çıkın (F10)

2. UEFI veya Legacy Modunu Kontrol Edin

Windows genellikle UEFI modunda çalışır. Eğer diski UEFI olarak ayarlıysa, BIOS'taki Boot Mode seçeneğini UEFI olarak ayarlayın.

Disk Legacy olarak ayarlandıysa, Legacy destek modunun açık olduğundan emin olun.

3. CMOS Pilini Kontrol Edin

CMOS pili bittiğinde BIOS ayarları her yeniden başlatmada sıfırlanabilir.

BIOS ayarları kaydedildikten sonra tekrar sıfırlanıyorsa, CMOS pilini değiştirmeyi deneyin.

4. Hatalı Disk veya Bağlantı

Windows'un kurulu olduğu disk bağlantısını kontrol edin. SATA kablolarının sıkıca takılı olduğundan emin olun.

Diskte bir hata olup olmadığını anlamak için disk kontrol araçları (chkdsk gibi) kullanılabilir.

5. Boot Kayıtları Sorunu

Boot kayıtlarında bir problem varsa, Windows kurtarma moduna girerek şu komutları deneyebilirsiniz:

1. Komut istemcisine geçin. (Cmd yönetici olarak başlat)

2. Aşağıdaki komutları sırasıyla çalıştırın:

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcd

İşlem tamamlandıktan sonra sistemi yeniden başlatın.

6. Windows’u Onarın veya Yeniden Yükleyin

Kanka Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, yine yardımcı olurum
baska turlu nasi yardimci olabilirsin kankam

Kaydediyorum olmadigini gorunce eski halime cevirdim ne olur ne olmaz diye.

Baska turlu nasıl yardimci olabilirsin kankam.

Dediğim ayarları yapıp tekrar BIOS'tan boot kısmını atın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı