Sistem Her açılışta MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası veriyor

ata.654

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston HyperX Fury 2x8 16 GB 3600MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung EVO 980 ,WD BLUE M.2 ,2X Seagate Barracuda
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3070 Eagle
Anakart
ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800X
Öncelikle merhaba. Sizlerle iki yılı aşkın süredir çözemediğim bir sorunumu paylaşmak istiyorum. 2022 yılında sıfır bir masaüstü sistem topladım, özellikleri şu şekilde;
AMD Ryzen 7 5800X.
Gigabyte RTX 3070 Eagle.
Kingston HyperX Fury 2x8 16 GB 3600MHz.
ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi
Samsung EVO 980 M.2 SSD 500GB.
WD blue M.2 SSD 500GB.
2X Seagate Barracuda HDD 1TB.
Cooler Master MWE 850 GOLD-V2 PSU.
Problemim bilgisayarı ilk açtığımda, Windows yükleme ekranına geldiği esnada kilitlenip mavi ekrana dönüyor ve Memory menagement hatası görüyorum. Bazen de Windows ekranım geliyor ve 10 15 saniye sonra mavi ekrana dönüyor aynı şekilde. Memtest86 ve Windows Memory diagnostic araçlarını defalarca kullandım en uzun sürelerde testlere soktum. Yaklaşık 4-5 saat arası Memtest'te kaldı cihazım, lakin hiçbir hata almadım. RAM slotlarını değiştirdim, yerlerini değiştirdim RAM yükseltmesini kapattım lakin hiçbiri çözüm olmadı. RAM'lerim stok hızda çalışırken de aynı hızı alıyorum 3600'e çıkardığım zaman da.
Güncel minidump hatalarım bunlar;

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel değil güncelleyin.

Ekran görüntüsü 2024-11-01 012804.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 2341805

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam şu anki güncel sürümü çıkmadan önce, en son sürüme güncelleyip denemiştim bir değişiklik olmadı. Bu sürüm ile de deneyeceğim teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 2341805

Merhaba BIOS güncellemesini yaptım en son sürüme güncelledim ve yine aynı durumda aynı hata ile karşılaşıyorum.

Son düzenleme:
CrystalDiskInfo ile disklerin sağlığına bakın, CrystalDiskMark ile de okuma/yazma testi yapıp sonuçları paylaşın.

Not: Teste başlamadan önce arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatın.

Ayrıca rehbere de bir göz atın:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı