Çözüldü Gank.com.tr İade rezilliği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cowmurderer

Megapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu hem bilgilendirme hem de ileride benzer bir durum yaşayanlara referans olması adına açıyorum.

03.12.2025 tarihinde Machenike GX30 model bir oyuncu kulaklığı satın aldım. Ürün Cumartesi günü elime ulaştı, ürünü denedim, test ettim. Boyutu kafama göre olmadı, malzeme kalitesinden memnun kalmadım ve kargoyu aldığım aynı gün ekte görüldüğü gibi İade talebi oluşturdum.

post1.png

İade talebi oluştururken de şöyle bir yazıyla karşılaşıyorsunuz:

pos2.png

"Merhaba Değerli Müşterimiz,<br> Bu sayfadan <strong>yeni bir iade talebi oluşturabilir</strong>, mevcut taleplerinizin durumunu anlık olarak takip edebilirsiniz. Süreçle ilgili her adımda size e-posta veya SMS ile bilgi vereceğiz." Buradaki faili gördükten sonra umudum daha da kırıldı yalan yok. Ben iade talebi oluşturduğumdan itibaren bana ne bir SMS ne de bir e-posta geldi.

Daha sonra Cumartesi günü sadece 09:00-12:00 saatleri arasında çalıştıklarını WhatsApp destek hattında gördüğüm için dedim ki Pazartesi günü iletişime geçeyim. Pazartesi günü defalarca aramama, hatta üç farklı aramada yaklaşık 15'er dakika beklememe rağmen Gank isimli distribütörün müşteri hizmetlerine (Machenike Türkiye yetkili distribütörü) hiçbir şekilde ulaşamadım. Doğal olarak sinir katsayım daha da arttı. Bunun üzerine mail attım ve mail'e de herhangi bir dönüş yapılmadı.

İade başvurusunda durumun özeti:
  • 14 günlük iade hakkı kapsamında talep oluşturdum.
  • Telefonlarıma cevap yok.
  • WhatsApp mesajlarıma cevap yok.
  • Mail'e cevap yok.
  • Site üzerinden yapılan İade talebine geri dönüş yok.
  • Doğal olarak müşteri hizmeti altyapısı yok.
Ben de firmanın Türkiye Cumhuriyeti Tüketici Kanunu gereğince 14 gün cayma hakkımı oyalayarak, cayma hakkımın süresini geçiriyor olabilirler mi? düşüncesiyle başka kanallara başvurdum. Bunun gibi kanallara başvururken de bugün yani Salı günü Technopat üzerinde farklı bir konuya denk geldim.

Bu konuda "taşınma işleminde oldukları için gecikme olduğunu belirttiler" mesajından sonra @Jezo isimli kullanıcı aynı durumdan muzdarip olduğu için konu içinde konuşmaya başladık. İade süreci içerisinde sürekli iletişim halindeydik. İade talebini Cumartesi günü oluşturmama rağmen hiçbir şekilde bugüne kadar benimle iletişime geçilmedi. @Jezo 'nun isteği üzerine Destek Talebi'de oluşturdum ve yine geri dönüş yapılmadı. Kendisi Şikayetvar'a durumu bildirdikten sonra kendisine dönüş yapıldığını söylediği için bu sefer durumu Şikayetvar'a bildirdim. Ek olarak kendisinin yaptığı gibi durumu PayTR'ye de bildirdim.

Şu ana kadar başvurduğum kanallar:
  • Machenike Global (ingilizce)
  • Şikayetvar (durumu markaya iletti)
  • PayTR (bana mail ile dönüş yaptı, firmaya ilettiğini ve süreç ilerlemezse 24 saat içinde tekrar kendilerine mail atmamı istediler)
Ben bugün Şikayetvar ve PayTR'ye başvurduktan sonra ilginç bir şekilde benimle bir anda iletişime geçildi. Önce Destek Talebi'me cevap verdiler daha sonra da kurum sahibi Emre "Bey" benimle iletişime geçti. Şikayet etmediğiniz sürece iletişime geçilmiyor demek ki. Çünkü @Jezo 'nun dediğine göre Şikayetvar'daki şikayetini ısrarla kaldırmalarını istemişler. Ben de bu sebeple benimle iletişime geçmelerini istediğim için artık şikayette bulundum. Çünkü hiçbir şekilde sizinle iletişime geçmiyorlar.

Site üzerinde İade talebi açıyorsunuz ama İade talebine cevap verilmiyor, Destek Talebi açarsanız birebir diyalog yapabileceğiniz mesajlaşma ekranı kullanabiliyorsunuz. Öyle bir tuhaf sistem yapmışlar ki her yerinde bir eksiklik var.

Her neyse bu akşam 18:16'da Gank firma sahibi Emre "Bey" kendi şahsi numarasından benimle iletişime geçti.
  • Daha konuşmaya başlar başlamaz kendisine sinirli olduğumu dile getirmeme rağmen savunmaya geçti.
  • Kendisi konuşurken bölmememi rica etti, ben de saygı gösterdim.
  • Sıra bana gelince kendimi ifade etmeye çalışırken telefonu yüzüme kapattı.
  • Üstüne üstelik ortalığı ayağa kaldırdığım için - kendi yasal haklarımı kullandığım için - beni azarladı.
  • Kendini ve firmasında bulunan 0 müşteri hizmetleri altyapısı ile n11, trendyol, gittigidiyor gibi platformlarla karşılaştırarak durumu ok gibi göstermeye çalıştı.
  • Sözde kendisinin deyimiyle personeli bana X kargosuna gönderimi yapılır, bizim ödeyeceğimiz şekilde diye belirtir dedi ama aşağıdaki ekte gördüğünüz üzere personel tarafından gelen cevapta buna dair en ufak bir bilgi yok.
1765304836026.png

Yani bu davranış aşırı kaba, agresif ve tamamen profesyonellik dışıdır. Bir firma sahibinin müşteri memnuniyeti çabası ile birlikte arayıp daha sonra müşterinin suratına kapatması da çok profesyonel bir davranış. Tebrik ediyorum. İkiyüzlülük sonuna kadar.

Sonuç olarak, ürünü geri istemediğini, ücret iadesinin gerçekleştirilmesi için onay verdiğini dile getirdi ve bana bunu gösteren belgeler attı. PayTR muhasebe üzerinden de bana mail geldi. Artık şu an top banka ve PayTR arasında.

Firma ve sahibi ile ilgili yorumum:

Bir markanın Türkiye distribütörü, o markanın müşteriye karşı yüzüdür. Basit bir müşteri hizmeti sürecini bile yönetemeyen bir firma ile çalışmak markaya zarar verir. Ben random bir müşteriyim. Sokakta yürüyen herhangi bir vatandaşım. Firmanın ne websitesinde, ne sosyal medyasında "taşınıyoruz" ile alakalı bir duyuru yok. Bu süreçten dolayı gecikme olabilir gibisinden herhangi bir uyarı yok. Ben de WordPress (CSS) ve HTML5 biliyorum oraya bir uyarı eklemek çok zor değil. Technopat üyesi değilsem mesela ben bu taşınma olayını nereden görecektim? Gank sitesinde İade ve Destek talebi birbiriyle bağlantılı değil,<br> </strong> faili falan var yani her yer de bir fiyasko mevcut. Ha bir de site üzerinden sipariş geçerken stoklarına bilgi işlerken sıkıntı yok ama iade yaparken "Taşınıyoruz" bahanesi ile karşınıza geliyorlar.

Benim tavsiyem:

• Gank üzerinden alışveriş yapmadan iki kere düşünün. Profesyonellikten uzak ikiyüzlü bir platform.
• Mutlaka büyük platformlar üzerinden alın (Tüketici desteği daha güçlü)
• Her aşamayı belgelerle kayıt altına alın.
• Yasal haklarınızı da sonuna kadar kullanın.

Günün sonunda @Jezo ve ben bir sürü sinir bocuzu süreçten sonra iade sürecimizi başarıyla tamamladık. Umarım para iademiz de hesaplarımıza yansıtılır ve umarım diğer iletişime geçemeyen arkadaşlar da bu süreci mutlu bir şekilde tamamlarlar.

Son düzenleme:
Çözüm
Emre Bey'in dün gece isteği üzerine biraz önce PTT kargodan alıcı ödemeli bir şekilde bana verilen adrese iade işlemini gerçekleştirdim. Kargoya ait fotoğrafları da şahsi numarasından ilettim. Dün konuyu yazarken zaten PayTR tarafından bana dekont geldiğini de söyledim. Bu sabahta PayTR durumu güncellemek adına beni aradı ve feedback aldılar. Artık süreç içerisinde para iadem de gerçekleşecek ki Emre Bey'de süreci hızlandırabilmek adına yine yardım edebileceğini söyledi lakin ben gerek kalmayacağını büyük ihtimalle bu hafta içinde tarafıma yansıtılacağını söyledim.
Machenike GX30 Alacaktim vazgececegim galiba.

Urunun kalitesi nasildi hocam?

Plastik falan kokuyor muydu, cizirti vesaire? Yoksa boyutu mu uymadi sadece?

Artık ne kadar amatör bir firmaysa, müşterileri ile olan özel görüşmeyi başkasına gösterebiliyorlar, bence bunun hakkında yeni konu açmalısın. Bu hukuken de suç unsuru olabilir.
Umurumda değil hocam ya gerçekten hani artık Allah'a havale ettim, KVKK ihlali eden firmaların/şahısların aldığı cezalar ortada. Şikayet etsem verilen ceza payı düşünüldüğünde bu benden onlara sadaka olsun. Benden uzak olsunlar yeter ki. Ben hala firma sahibinin böyle vasıfsız, birikimsiz, nerede ne söyleyeceğini bilmeyen, etiklikten uzak, eğitim süreçlerinde bazı yerleri belli ki atlamış, toplum içinde nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanları yanında tutmasını algılayamıyorum. Bir de kalkıp verileri bunlarla paylaşmasını gerçekten düşünürken başım ağrıyor. Bu çapulcu tayfa benle forum içinde uğraşmaya devam edebilir, zerre umurumda değil. Hala tayfasından vasıfsızın biri gelmiş gülücük falan atıyor. Ağızlarından salya akarak davranmaya devam etsinler. Empati yoksunu insanlara anlatabileceğim bir şey yok. Yarın öbürsü gün aynı süreç başlarına geldiğinde umarım aynı şekilde tepki veren insanlarla karşılaşırlar. Ben hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.

tenor.gif

Konuyu baştan sona okudum ve tek kelimeyle rezalet ötesi bir durum. Distribütörüm diye geçinen ama bakkal kadar kurumsallığı olmayan bir firmanın, hakkını arayan müşteriye "ortalığı ayağa kaldırdın" diye fırça atması tam bir akıl tutulması.

Bu konu ibretlik. Üç kuruş ucuz olsun diye böyle merdiven altı zihniyetli "resmi (!)" distribütörlerden mal almamak gerektiğini anlamış olduk. Hakkını sonuna kadar aradığın, PayTR gibi kurumları devreye soktuğun için helal olsun. Yoksa o iadeyi rüyanda görürdün.

Geçmiş olsun, verilmiş sadakan varmış ki paranı kurtarmışsın. Bu firmayı kara listeye ekleyip, kapısının önünden bile geçmemek lazım!
Konunun tüm detayından PayTR'nin de haberi var gerek veri ihlali vs. tüm detaylarını öğrenmek istediler ve ben de anlattım. Öte yandan distribütör oldukları firmanın da tüm süreçten mail yoluyla haberi var. Ya valla gerçekten umurumda değil ya. Kalkıp ben şirketlerine yön veremem yani. Telefonda bana sosyal medyalarımızdan duyurular geçildi denildiğinde X'de veya websitesine baktığımda herhangi bir duyuru göremedim. Yani hani bana telefonda söylenenle ki bu biliyorsun bir dava süreci başlasa bu hukuk sürecine birebir kanıt, buna rağmen telefonda söylenenlerle yapılanlar aynı değil. Özetle her yönüyle fiyasko. O nedenle almak isteyenler verilerini düşündüklerinde almadan iki kez düşünmeliler bence.

Machenike GX30 Alacaktim vazgececegim galiba.

Urunun kalitesi nasildi hocam?

Plastik falan kokuyor muydu, cizirti vesaire? Yoksa boyutu mu uymadi sadece?

Hocam ben aldığımda ürünü aldım test ettim benim kafaya saçlarım kısa olmasına rağmen oturmadı ve sıktı. Artık baş ağrısı yapmaya başladı. Onun dışında malzeme kalitesini ben beğenmedim, çok sert yani hiç ergonomik değil. Driver'ı yüklememe ve ayar yapmama rağmen normal kulaklık sesi maksimum seste patlıyordu. Patlama sesi geliyordu yani. Elimde 10 yıllık Logitech kulaklığı var Tyler1 meme'i olmuş kulaklık hala onu kullanmaya devam. Onun kadar rahat ve hafif değil. 10 yıllık kulaklıkta böyle bir patlama problemi yokken aldığım GX30'da vardı mesela. Mikrofonu denemedim ve nasıl olduğuna dair en ufak fikrim yok çünkü stand mikrofonum var. İndirimli olduğunu görüp sadece ses için almıştım. Aldığıma da bin pişman oldum malum süreç ortada.

Son düzenleme:
Umurumda değil hocam ya gerçekten hani artık Allah'a havale ettim, KVKK ihlali eden firmaların/şahısların aldığı cezalar ortada. Şikayet etsem verilen ceza payı düşünüldüğünde bu benden onlara sadaka olsun. Benden uzak olsunlar yeter ki. Ben hala firma sahibinin böyle vasıfsız, birikimsiz, nerede ne söyleyeceğini bilmeyen, etiklikten uzak, eğitim süreçlerinde bazı yerleri belli ki atlamış, toplum içinde nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanları yanında tutmasını algılayamıyorum. Bir de kalkıp verileri bunlarla paylaşmasını gerçekten düşünürken başım ağrıyor. Bu çapulcu tayfa benle forum içinde uğraşmaya devam edebilir, zerre umurumda değil. Hala tayfasından vasıfsızın biri gelmiş gülücük falan atıyor. Ağızlarından salya akarak davranmaya devam etsinler. Empati yoksunu insanlara anlatabileceğim bir şey yok. Yarın öbürsü gün aynı süreç başlarına geldiğinde umarım aynı şekilde tepki veren insanlarla karşılaşırlar.

Eki Görüntüle 2619656

Konunun tüm detayından PayTR'nin de haberi var gerek veri ihlali vs. tüm detaylarını öğrenmek istediler ve ben de anlattım. Öte yandan distribütör oldukları firmanın da tüm süreçten mail yoluyla haberi var. Ya valla gerçekten umurumda değil ya. Kalkıp ben şirketlerine yön veremem yani. Telefonda bana sosyal medyalarımızdan duyurular geçildi denildiğinde X'de veya websitesine baktığımda herhangi bir duyuru göremedim. Yani hani bana telefonda söylenenle ki bu biliyorsun bir dava süreci başlasa bu hukuk sürecine birebir kanıt, buna rağmen telefonda söylenenlerle yapılanlar aynı değil. Özetle her yönüyle fiyasko. O nedenle almak isteyenler verilerini düşündüklerinde almadan iki kez düşünmeliler bence.

Hocam ben aldığımda ürünü aldım test ettim benim kafaya saçlarım kısa olmasına rağmen oturmadı ve sıktı. Artık baş ağrısı yapmaya başladı. Onun dışında malzeme kalitesini ben beğenmedim, çok sert yani hiç ergonomik değil. Driver'ı yüklememe ve ayar yapmama rağmen normal kulaklık sesi maksimum seste patlıyordu. Patlama sesi geliyordu yani. Elimde 10 yıllık Logitech kulaklığı var Tyler1 meme'i olmuş kulaklık hala onu kullanmaya devam. Onun kadar rahat ve hafif değil. 10 yıllık kulaklıkta böyle bir patlama problemi yokken aldığım GX30'da vardı mesela. Mikrofonu denemedim ve nasıl olduğuna dair en ufak fikrim yok çünkü stand mikrofonum var. İndirimli olduğunu görüp sadece ses için almıştım. Aldığıma da bin pişman oldum malum süreç ortada.
Seni en iyi anlayan insanlardan biriyim. Ben de bu firma kadar vasıfsız ve beceriksiz olan Wraith firması tarafından mağdur edildim. 2020 yılında o firmadan fare almıştım. Normalde sitelerinde yazan "Sadece ambalajı açılmamış ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir." yazısına rağmen tercih ettim çünkü WhatsApp hatları vardı. Bir problem sonrası bunu aşabileceğimi düşündüm. Fare elime ulaştı ve bozuk olduğunu anladım, ayrıca kalitesi de hoşuma gitmedi. Destek hatlarına yazdım; iade etmek istediğimi söyledim. Açılmış ürünlerde iade almadıklarını söylediler. Ne bu ya? Şaka gibi. Yahu ben bir ürünü açmadan nereden bileyim kalitesini? "E o zaman değişim yapılsın," dedim, sonuçta fare de bozuk olabilir, değil mi? "Yok, fareyi değiştirmeyiz," dediler, eski dongle'ı alıp yenisini gönderdiler. Bu, ilk deneyimimdi.İkinci deneyimimi yakın tarihte, ekim ayında yaşadım. Bu, benim için daha travmatikti. Aldığım klavye WLmouse Ying75 CF idi. Kendisine güzel de bir para ödedim, görüntüsü çok güzeldi. Malum sitede de sadece 5 yıldızlı yorumlara izin verdikleri için yorumlarda poflanmış, dedim ki o kadar para veriyoruz, pişman etmez galiba. Klavye elime ulaştı. Klavye kablolu olmasına rağmen bağlantı kesiliyor ve bağlantı kesintisinin ne zaman olacağını hiç anlamıyorsun. Çok iğrenç bir problem WhatsApp hatlarına yazacaktım bir de ne göreyim; WhatsApp hatlarını kapatmışlar, e arayacağım telefon numarası? O da yok. E ben nasıl ulaşacağım size? Sadece mail atabilirsin, onu da hafta içi belli saatler içinde. Cevap gelmesi de genellikle 1 iş günü... Neyse artık girdik bir yola dedim ve mail attım kendilerine. Bana öyle bir geri dönüş yaptılar ki aklım dondu: "Sorununuzu videoya çekin, videoda kasanız da çıksın." Hahahahaha. Yahu ben hiçbir firmada böyle bir istekle karşılaşmamışım. Normali nedir? Gönderirsin ürünü incelerler, değil mi? Bu firmada hiçbir şeyin normal olmadığını o zaman anladım. Yahu ben kasamı aşağıda kullanıyorum, masanın üzerinde yer yok, benim kameram da yok, bir de zaten klavyenin ne zaman gideceği de belli olmuyor. Arkadaş keyfine göre gidiyor. Ne yapayım, ne edeyim, bu videoyu nasıl çekeceğim diye düşünürken aklıma Temu'dan aldığım telefon kılıfı geldi, arkasından destekli. Yani telefonumu ayarlamam gerekiyor ki videoyu çekebileyim. Başka odada da dolap vardı onu getirdim artık. Onun üzerine kamerayı ayarladım ve başladım oyun oynamaya. İlk denememde klavye gitmedi, ikinci denememde artık üç defa art arda gitti, neyse ki videoyu yakalayabilmişim. Bakar mısın benim uğraştığım şeylere, yahu ben senin müşterinim, çalışanın mıyım bu testleri ben yapıp video çekiyorum? Neyse artık videoyu çekip attık, (iki gündür klavye kullanamıyorum bu arada.) Bana bir gün sonra dönüş yaptılar: "Sorununuzla ilgili gereken adım atılmış olup üretici firma ile iletişime geçilmiştir." Nasıl yani üretici firma? Siz hiç ilgilenmiyor musunuz bu sorun ile? Satıcı sen değil misin? Neyse, bekleyelim dedik artık. Bir gün geçti, iki gün geçti, üçüncü gün mail attım: "Ben günlerdir klavyemi kullanamıyorum, bu süreç hakkında bana değişim veya iade hakkı sunulmayacak mı? Bana bu soruyu yöneltmeyecek misiniz?" diye yazdım. Yazdıkları cevap ile beni tekrar şoka uğrattılar: "Üretici firma süreç ile ilgili kararı verir, klavyenizde anakart değişimi olacak, anakartınız firmamıza ulaştığında sizinle iletişime geçeceğiz." dediler. "Yahu ben neden onarılmış bir klavye kullanacağım, benim değişim ve iade hakkım yok mu, klavyeyi size göndermedim bile, nasıl anlaşıldı sorun, bu durum kronik mi?" diye sorduğumda bana aynı mesajı tekrar attılar. Yirmi gün sonra da anakart geldi ve değişim yaptılar. Yani şu an ben ikinci el klavye gibi bir şey kullanıyorum, o kadar verdiğim paranın karşılığını hiçbir şekilde geri alamadım. Ayrıca klavyenin tek sorunu o da değil; rapid trigger stabil çalışmıyor ama ben de senin gibi "Lanet olsun ya!" dedim ve uğraşmadım. Yani bu süreç o kadar yorucu ve insanı sinir eden bir süreç ki insanı bezdiriyor.Tek iletişim yolunuz e-posta, onda da otomatik cevaplarla oyalanıyorsunuz. Sitelerine laf olsun diye canlı destek koymuşlar, oraya yazdığımda e-posta atın diye yanıt veriyorlar. E o zaman neden var burası? Eski WhatsApp hatlarını da şikayetten kapattıklarını düşünüyorum, e-postaya da bir gün sonra cevap veriyorlar. Yani istedikleri kadar iyi ürün satsınlar, bence ürünleri iyi de değil. Hepsi fiyatlarına göre kağıt üzerinde iyi özellik sunuyor fakat elinize aldığınızda iş öyle olmuyor, mutlaka bir sıkıntı yaşıyorsunuz. Bunu ben araştırmalarımda gördüm, şikayet forumlarında gördüm. Buna rağmen hâlâ bu firma öneriliyor, çok şaşkınlıkla karşılıyorum bu durumu. Kesinlikle Türkiye'de distribütör firma adı altında amatör işletmeler insanları kanuna aykırı bir şekilde mağdur ediyor ve buna dur diyen de yok. Neyse ki forum sayfaları var ki şikayetlerimizi yazabiliyoruz. Kesinlikle bu firmalardan uzak durulması gerekiyor.

Son düzenleme:
Seni en iyi anlayan insanlardan biriyim. Ben de bu firma kadar vasıfsız ve beceriksiz olan Wraith firması tarafından mağdur edildim. 2020 yılında o firmadan fare almıştım. Normalde sitelerinde yazan "Sadece ambalajı açılmamış ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir." yazısına rağmen tercih ettim çünkü WhatsApp hatları vardı. Bir problem sonrası bunu aşabileceğimi düşündüm. Fare elime ulaştı ve bozuk olduğunu anladım, ayrıca kalitesi de hoşuma gitmedi. Destek hatlarına yazdım; iade etmek istediğimi söyledim. Açılmış ürünlerde iade almadıklarını söylediler. Ne bu ya? Şaka gibi. Yahu ben bir ürünü açmadan nereden bileyim kalitesini? "E o zaman değişim yapılsın," dedim, sonuçta fare de bozuk olabilir, değil mi? "Yok, fareyi değiştirmeyiz," dediler, eski dongle'ı alıp yenisini gönderdiler. Bu, ilk deneyimimdi.İkinci deneyimimi yakın tarihte, ekim ayında yaşadım. Bu, benim için daha travmatikti. Aldığım klavye WLmouse Ying75 CF idi. Kendisine güzel de bir para ödedim, görüntüsü çok güzeldi. Malum sitede de sadece 5 yıldızlı yorumlara izin verdikleri için yorumlarda poflanmış, dedim ki o kadar para veriyoruz, pişman etmez galiba. Klavye elime ulaştı. Klavye kablolu olmasına rağmen bağlantı kesiliyor ve bağlantı kesintisinin ne zaman olacağını hiç anlamıyorsun. Çok iğrenç bir problem WhatsApp hatlarına yazacaktım bir de ne göreyim; WhatsApp hatlarını kapatmışlar, e arayacağım telefon numarası? O da yok. E ben nasıl ulaşacağım size? Sadece mail atabilirsin, onu da hafta içi belli saatler içinde. Cevap gelmesi de genellikle 1 iş günü... Neyse artık girdik bir yola dedim ve mail attım kendilerine. Bana öyle bir geri dönüş yaptılar ki aklım dondu: "Sorununuzu videoya çekin, videoda kasanız da çıksın." Hahahahaha. Yahu ben hiçbir firmada böyle bir istekle karşılaşmamışım. Normali nedir? Gönderirsin ürünü incelerler, değil mi? Bu firmada hiçbir şeyin normal olmadığını o zaman anladım. Yahu ben kasamı aşağıda kullanıyorum, masanın üzerinde yer yok, benim kameram da yok, bir de zaten klavyenin ne zaman gideceği de belli olmuyor. Arkadaş keyfine göre gidiyor. Ne yapayım, ne edeyim, bu videoyu nasıl çekeceğim diye düşünürken aklıma Temu'dan aldığım telefon kılıfı geldi, arkasından destekli. Yani telefonumu ayarlamam gerekiyor ki videoyu çekebileyim. Başka odada da dolap vardı onu getirdim artık. Onun üzerine kamerayı ayarladım ve başladım oyun oynamaya. İlk denememde klavye gitmedi, ikinci denememde artık üç defa art arda gitti, neyse ki videoyu yakalayabilmişim. Bakar mısın benim uğraştığım şeylere, yahu ben senin müşterinim, çalışanın mıyım bu testleri ben yapıp video çekiyorum? Neyse artık videoyu çekip attık, (iki gündür klavye kullanamıyorum bu arada.) Bana bir gün sonra dönüş yaptılar: "Sorununuzla ilgili gereken adım atılmış olup üretici firma ile iletişime geçilmiştir." Nasıl yani üretici firma? Siz hiç ilgilenmiyor musunuz bu sorun ile? Satıcı sen değil misin? Neyse, bekleyelim dedik artık. Bir gün geçti, iki gün geçti, üçüncü gün mail attım: "Ben günlerdir klavyemi kullanamıyorum, bu süreç hakkında bana değişim veya iade hakkı sunulmayacak mı? Bana bu soruyu yöneltmeyecek misiniz?" diye yazdım. Yazdıkları cevap ile beni tekrar şoka uğrattılar: "Üretici firma süreç ile ilgili kararı verir, klavyenizde anakart değişimi olacak, anakartınız firmamıza ulaştığında sizinle iletişime geçeceğiz." dediler. "Yahu ben neden onarılmış bir klavye kullanacağım, benim değişim ve iade hakkım yok mu, klavyeyi size göndermedim bile, nasıl anlaşıldı sorun, bu durum kronik mi?" diye sorduğumda bana aynı mesajı tekrar attılar. Yirmi gün sonra da anakart geldi ve değişim yaptılar. Yani şu an ben ikinci el klavye gibi bir şey kullanıyorum, o kadar verdiğim paranın karşılığını hiçbir şekilde geri alamadım. Ayrıca klavyenin tek sorunu o da değil; rapid trigger stabil çalışmıyor ama ben de senin gibi "Lanet olsun ya!" dedim ve uğraşmadım. Yani bu süreç o kadar yorucu ve insanı sinir eden bir süreç ki insanı bezdiriyor.Tek iletişim yolunuz e-posta, onda da otomatik cevaplarla oyalanıyorsunuz. Sitelerine laf olsun diye canlı destek koymuşlar, oraya yazdığımda e-posta atın diye yanıt veriyorlar. E o zaman neden var burası? Eski WhatsApp hatlarını da şikayetten kapattıklarını düşünüyorum, e-postaya da bir gün sonra cevap veriyorlar. Yani istedikleri kadar iyi ürün satsınlar, bence ürünleri iyi de değil. Hepsi fiyatlarına göre kağıt üzerinde iyi özellik sunuyor fakat elinize aldığınızda iş öyle olmuyor, mutlaka bir sıkıntı yaşıyorsunuz. Bunu ben araştırmalarımda gördüm, şikayet forumlarında gördüm. Buna rağmen hâlâ bu firma öneriliyor, çok şaşkınlıkla karşılıyorum bu durumu. Kesinlikle Türkiye'de distribütör firma adı altında amatör işletmeler insanları kanuna aykırı bir şekilde mağdur ediyor ve buna dur diyen de yok. Neyse ki forum sayfaları var ki şikayetlerimizi yazabiliyoruz. Kesinlikle bu firmalardan uzak durulması gerekiyor.
Büyük geçmiş olsun. Wraith'i duydum ama streamer/influencer pohpohlaması olduğu için asla yanaşmadım. Normalde bu tarz alışverişleri asla yapmam ilk defa şans verip yapmak istedim. Keşke yapmasaymışım. Hani belirli güvendiğiniz firmalar vardır, sallıyorum Logitech, Steelseries, HyperX vs vs. kendini kanıtlamış markalar. İlk defa dedim ki indirimli olan farklı bir ürüne yöneleyim/şans vereyim. Ona da artık lanet ettim yani.

Benzer durumlar yaşamışız ama en azından sizin verileriniz 3. kişilere rızanız olmadan rastgele X kişisine X forumu üzerinden paylaşılmamış, bir de öyle bakmak lazım. Düşünün ki ben kurum sahibiyim siz benim destekçimsiniz sizi ben X müşterisini bilgilerini/konuşmalarını atıyorum. Beterin beteri var kısmı sanırım artık burası için geçerli. Yine sizin süreçte bir noktada profesyonel bir süreç gerçekleşmiş.

Yani TR sektöründe çok önemli işler yaptık, yapıyoruz deyip kalkıp böyle süreçleri yönetmek bilmiyorum yani çok amatörce. PR'a gelince her şey okay ama teknik kısım, iade vs. süreçlerine gelince hep bir bahaneler üretiliyor. O 5 yıldızlı yorum muhabbetini de bir dönem dropshipping girişimimde gördüm yani istediğiniz gibi yorum üstünde oynama yapabiliyorsunuz. Daha insanların bilmediği ne türlü şeyler var yani. O nedenle belirli siteler var benim gözümde onlar dışında yorumlara inanmıyorum kalkıp zaten forumlara/reddite vs gibi öyle inceliyorum yani. İlk defa bu kadar detaylı incelemeyip kalkıp aldım. Ona da bin pişman oldum.

Katılıyorum, benim şahsi görüşüm de o yönde. Bu ve bu tarz firmalardan kesinlikle uzak durulması lazım.

Son düzenleme:
Büyük geçmiş olsun. Wraith'i duydum ama streamer/influencer pohpohlaması olduğu için asla yanaşmadım. Normalde bu tarz alışverişleri asla yapmam ilk defa şans verip yapmak istedim. Keşke yapmasaymışım. Hani belirli güvendiğiniz firmalar vardır, sallıyorum Logitech, Steelseries, HyperX vs vs. kendini kanıtlamış markalar. İlk defa dedim ki indirimli olan farklı bir ürüne yöneleyim/şans vereyim. Ona da artık lanet ettim yani.

Benzer durumlar yaşamışız ama en azından sizin verileriniz 3. kişilere rızanız olmadan rastgele X kişisine X forumu üzerinden paylaşılmamış, bir de öyle bakmak lazım. Düşünün ki ben kurum sahibiyim siz benim destekçimsiniz sizi ben X müşterisini bilgilerini/konuşmalarını atıyorum. Beterin beteri var kısmı sanırım artık burası için geçerli. Yine sizin süreçte bir noktada profesyonel bir süreç gerçekleşmiş.

Yani TR sektöründe çok önemli işler yaptık, yapıyoruz deyip kalkıp böyle süreçleri yönetmek bilmiyorum yani çok amatörce. PR'a gelince her şey okay ama teknik kısım, iade vs. süreçlerine gelince hep bir bahaneler üretiliyor. O 5 yıldızlı yorum muhabbetini de bir dönem dropshipping girişimimde gördüm yani istediğiniz gibi yorum üstünde oynama yapabiliyorsunuz. Daha insanların bilmediği ne türlü şeyler var yani. O nedenle belirli siteler var benim gözümde onlar dışında yorumlara inanmıyorum kalkıp zaten forumlara/reddite vs gibi öyle inceliyorum yani. İlk defa bu kadar detaylı incelemeyip kalkıp aldım. Ona da bin pişman oldum.

Katılıyorum, benim şahsi görüşüm de o yönde. Bu ve bu tarz firmalardan kesinlikle uzak durulması lazım.
Bende senden ilham alarak şikayetimi konu halinde yazdım dostum, tekrar geçmiş olsun. Umarım bir daha yaşamayız bu tür problemleri.

Bu firma yasal cayma hakkini tanimiyor dediğimde, "iade edilecek ürünleri ne yapsın firma? Baskalarina mi satsin? Zarar mi etsin?" diyen süper zekalilar vardi buralarda. Okutmak lazım bunu onlara.

Bu firma yasal cayma hakkini tanimiyor dediğimde, "iade edilecek ürünleri ne yapsın firma? Baskalarina mi satsin? Zarar mi etsin?" diyen süper zekalilar vardi buralarda. Okutmak lazım bunu onlara.
Hala varlar dostum, anlatıyorsun anlatıyorsun ama anlamamakta ısrar ediyorlar, nedir bu sevginin kaynağı anlayamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı