Sistem için geliştirme önerisi

Bütçe
30.000 TL

Finn Balor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

3 seneyi aşkın bir süredir aşağıdaki sistemi kullanıyorum. Artık biraz teklemeye başladı. Bazı parçaları geliştirmek ve değiştirmek istiyorum ancak "hangisi geri kalmış" veya "birini değiştirirsem diğeriyle uyumlu olur mu" diye bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. Yani demek istediğim; "sadece RAM değiştirsem sisteme uyar mı" ya da "sadece ekran kartı değiştirsem sisteme uyar mı" şeklinde bilgim yok. Bu yüzden mümkünse tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim. Bütçeyi aşabilirim, eğer önerecekleriniz daha yüksekse.

Şu anki sistemim:

* İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X soket AM4 3.8 GHz 32MB.

* Anakart: MSI B450-A Pro Max AM4 DDR4 3466(OC)

* Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2070 Ventus GP 8 GB 256bit.

* RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB)

* Kasa & güç: Xigmatek lamiya 4x120mm fanlı & X-Power 650W + 80Plus ATX Gaming kasa.

* Samsung 500GB 970EVO (okuma 3400 MB & yazma 2300 MB)

* Monitör: Acer 27inc KG1 series FreeSync 165Hz.

Merhaba,

3 seneyi aşkın bir süredir aşağıdaki sistemi kullanıyorum. Artık biraz teklemeye başladı. Bazı parçaları geliştirmek ve değiştirmek istiyorum ancak "hangisi geri kalmış" veya "birini değiştirirsem diğeriyle uyumlu olur mu" diye bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. Yani demek istediğim; "sadece RAM değiştirsem sisteme uyar mı" ya da "sadece ekran kartı değiştirsem sisteme uyar mı" şeklinde bilgim yok. Bu yüzden mümkünse tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim. Bütçeyi aşabilirim, eğer önerecekleriniz daha yüksekse.

Şu anki sistemim:

* İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X soket AM4 3.8 GHz 32MB.

* Anakart: MSI B450-A Pro Max AM4 DDR4 3466(OC)

* Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2070 Ventus GP 8 GB 256bit.

* RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB)

* Kasa & güç: Xigmatek lamiya 4x120mm fanlı & X-Power 650W + 80Plus ATX Gaming kasa.

* Samsung 500GB 970EVO (okuma 3400 MB & yazma 2300 MB)

* Monitör: Acer 27inc KG1 series FreeSync 165Hz.
Sat yenisini al direk.

O sistemi 9-10K civarına satarsın. Satmak istemiyorum dersen de.

Kalan paraya da işlemci ekran kartı ve güç kaynağını sat 4070 al tak.

Bunları al sisteme tak.

Bu arada aklıma gelmişken 5800X3D'yi takacaksan öncesinde kendi işlemcinle bios update yap. Yoksa görüntü alamazsın.

Son düzenleme:
Sat yenisini al direk.

O sistemi 9-10k civarına satarsın. Satmak istemiyorum dersen de.

Kalan paraya da işlemci ekran kartı ve güç kaynağını sat 4070 al tak.

Bunları al sisteme tak.

Bu arada aklıma gelmişken 5800x3D'yi takacaksan öncesinde kendi işlemcinle BIOS Update yap. Yoksa görüntü alamazsın.

Dediğiniz işlemci o Anakart'a fazla gelecektir, giriş seviyesi bir anakart, faz ve VRM'leri yetersiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı