R7 7800x3D için sistem geliştirme önerisi

Tree Cloud

Kilopat
Hepinize merhaba. Yakın zamanda İtopya üzerinden sistem toplamayı düşünüyorum. Kafamda belli bir sistem oluşturdum, ancak iyi olup olmadığı konusunda ve ayrıca değiştirmemi önereceğiniz parçalar varsa fikirlerinizi duymak isterim. Sistem montajlama konusunda hiç tecrübem olmadığı için sistemi tek yerden toplamayı ve satıcı tarafından montajlanmasını tercih ediyorum.

CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D
Anakart: MSI B650 Tomahawk
GPU: Gigabyte RTX4080 Super Aorus Master
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.35V AMD EXPO Siyah Dual Kit RAM
Kasa: NZXT H9 Flow Tempered Glass
SSD: Samsung 2 TB 980 Pro
HDD: WD Blue 2TB 7200 RPM
Ekstra Fan: NZXT F120 RGB Core 3x120mm Kontrolcülü Beyaz Kasa Fanı
PSU: Corsair RM850X Shift 850W 80+ Gold
İşlemci Soğutucusu: Kararsız kaldığım kısım burası oldu. İlk başta NZXT Kraken 360 düşünmüştüm, ancak fiyatı yüksek ve performansı konusunda da emin değilim. İnternete baktığımda gördüğüm bir diğer alternatif ise Thermalright Phantom Spirit 120 oldu. Ancak Phantom Spirit alırsam ayrı olarak sipariş vermem gerekecek ve kendim monte edebilir miyim emin değilim. Bu iki soğutucu dışında önerebileceğiniz ve İtopya'da satılan başka soğutucular var mıdır?

Monitör: Monitör için daha karar vermedim. Alacağım zaman sipariş verebileceğim siteler ise İtopya, İncehesap ve Gaming Gen TR. Sipariş sonrası ölü piksel vb. sorun yaşanırsa müşteri memnuniyeti açısından sizler bu üç seçenek arasından hangisini önerirsiniz?

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı