Sistem için RAM tercihi nasıl olmalı?

secrettt

Decapat
Hazır sistem alacağım fakat RAM seçeneklerinden hangisini seçmeliyim karar veremedim.

Sondaki 16x2 GB'lık RAM harici ilk 5 seçenekten hangisini önerirsiniz?

Ekran Alıntısı.PNG

İlki daha iyi olur gibi, kendim Corsair'in olanı kullanıyorum bir sorun görmedim. Baktımda Lexar Thor çok bilindik bir marka değilmiş diğer 2x8GB RAM'lerden birini tercih etseniz daha iyi olur gibi.

İlki derken Lexar Thor mu Corsair mi? Bir de ne gibi bir farkları var?

Mesajı düzelttim Lexar Thor'u kastetmiştim fakat çok bilindik değilmiş o yüzden içime sinmedi. Kendim Corsair'in kullanıyorum memnunum. Alttaki 2x8GB G.Skill hariç diğerleri aynı özellik olarak. Alttaki 8 GB'lık G.Skill 3600MHz.

Mesajı düzelttim Lexar Thor'u kastetmiştim fakat çok bilindik değilmiş o yüzden içime sinmedi. Kendim Corsair'in kullanıyorum memnunum. Alttaki 2x8GB G.Skill hariç diğerleri aynı özellik olarak. Alttaki 8 GB'lık G.Skill 3600MHz.
Aslında benim sorum da daha doğrusu 200 TL gibi bir fiyat verip Corsair'i seçmeye değer mi olsa daha iyi olurmuş. Sizce 191 TL fark vermeli miyim, yoksa gerekliliği tartışılır mı?

Aslında benim sorum da daha doğrusu 200 TL gibi bir fiyat verip Corsair'i seçmeye değer mi olsa daha iyi olurmuş. Sizce 191 TL fark vermeli miyim, yoksa gerekliliği tartışılır mı?

İlk marka dediğim gibi çok bilindik bir marka değil şahsen içime sinmedi. Ayrıca ilki CL18, Corsair CL16 aynı MHz oldukları için CL 16 daha hızlı olur. Ben olsam 2x8GB Corsair alırdım garanti olurdu. Fiyatı sebebiyle güven vermiyor.

İlk marka dediğim gibi çok bilindik bir marka değil şahsen içime sinmedi. Ayrıca ilki CL18, Corsair CL16 aynı MHz oldukları için CL 16 daha hızlı olur. Ben olsam 2x8GB Corsair alırdım garanti olurdu. Fiyatı sebebiyle güven vermiyor.
Tamam teşekkür ederim.
Bu arada yeni konu da açamıyorum 30 günde bir pc toplama hakkında konu açabiliyormuşuz. Aşağıdaki sistemde hangi özelleştirmeleri önerirsin?

Tamam teşekkür ederim.
Bu arada yeni konu da açamıyorum 30 günde bir PC toplama hakkında konu açabiliyormuşuz. Aşağıdaki sistemde hangi özelleştirmeleri önerirsin?

Anakartı B450M yapabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla A520M'den daha iyi. M.2 SSD'yi 1TB yapmanızı öneririm arkadaşım 500GB M.2 kullanıyor ve sürekli depolama sorunundan şikayetçi.

Anakartı B450M yapabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla A520M'den daha iyi. M.2 SSD'yi 1TB yapmanızı öneririm arkadaşım 500GB M.2 kullanıyor ve sürekli depolama sorunundan şikayetçi.
MSI B450M-A PRO MAX II Amd B450 Soket 4133MHz (OC) AM4 DDR4 M.2 Anakart
CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16
Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD
MSI MAG FORGE M100A D60 AKRİLİK YAN PANEL ARGB FAN 600W 80 PLUS mATX KASA

Yapmayı düşünüyorum ne dersiniz?

MSI B450M-A Pro Max II AMD B450 soket 4133MHz (OC) AM4 DDR4 M.2 anakart.
Corsair 8 GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16.
Kioxia 1TB Exceria Plus serisi NVMe M.2 SSD.
MSI MAG Forge M100a D60 akrilik yan panel ARGB fan 600W 80 Plus mATX kasa.

Yapmayı düşünüyorum ne dersiniz?

Bende öyle yaptım bu şekilde daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı