"Sistem kapatılıyor" yazısındayken fişi çekmek zararlı mı?

jdov

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar kapatılırken yazısı gelirken yanlışlıkla fişi kapattım 2 kere yaptım 1 kere de elektrikler gitmişti. Bir şey olur mu?

Kapalıyken prizden çekebilirsiniz. Bir sıkıntı olmaz. Ama PSU'nun anahtarını da öncesinden kaparsanız daha iyi olabilir.
PC açıkken sakın çekmeyin.

Direkt olarak bir şey olmaz ancak böyle bir şeyi yapmayın. Sistem dosyalarına zarar gelme ihtimali var. Sürekli devam ederse dosyalar bozulabilir ve bilgisayarda hatalarla karşılaşma ihtimaliniz artabilir ve canınızı sıkabilir.

Bilgisayar kapatılırken yazısı gelirken yanlışlıkla fişi kapattım 2 kere yaptım 1 kere de elektrikler gitmişti. Bir şey olur mu?
Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum 3 kere kapatmak. Benim bilgisayarın prizi akıllı her kapatacağım zaman direk elektrik gidiyor gibi kapanıyor haliyle, 1.5 senedir böyle kullanıyorum hiç sıkıntı olmadı. Tabii ki hiç önermiyorum. Benim sistemimde böyle oluyor diye sizde sıkıntı olmayacağı anlamına gelmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…