Merhaba. Başlıkta da yazdığım gibi bilgisayarda nedensizce çok fazla bellek tüketimi var.
16 GB RAM var fakat ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi %62 RAM yiyor gözüküyor uygulamalar. 10GB ama toplasam hepsini muhtemelen 10GB gelmez. Bunun bir çözümü var mı?
7.7 gb gercek kullanimda 3.2 gb ram ise gerekli yerde kullanilabilmesi icin kenara ayirilmis windows tarafindan zaten bir nevi bir hiz optimizasyonu bu 4.9 gb de bos ram'iniz var aslinda yani 8.2 gb civari kullanilmayan ram'iniz var. 7.7 gb kullaniyor sadece bu da makul bi seviye hocam. Oyun vs actiginizda 3.2 gb ramden kullanir obur turlu her zaman bir seviye ayirir kenara windows.
Valla hocam suanlik bi sikinti olmaz Ama ne zaman optimizasyon sorunlari falan yasarsaniz o zaman guncelleyin onun harici bi ram update yakisir aslinda yeriniz varsa anakartta. Gerci fiyatlar da uctu ama
Kullanılabilir 5GB diyor, ön bellekteki 5GB ne işe yarıyor bilmiyorum DDU ile eski sürücüleri sildim şu an geri yüklemedim 8 GB'a yakın kullanıyor neredeyse 2 GB düştü bunun 1.5gbını Discord ve Chrome kullanıyor şu anda.
Valla hocam suanlik bi sikinti olmaz Ama ne zaman optimizasyon sorunlari falan yasarsaniz o zaman guncelleyin onun harici bi ram update yakisir aslinda yeriniz varsa anakartta. Gerci fiyatlar da uctu ama