Sistem kendini BIOS ekranına attıktan sonra SSD'yi görmüyor

Makaleler
2
Uzun zamandır sorunsuz kullanıyorum. (Yaklaşık 1-2 ay önce sürekli Power-Kernel hatası alıyordum ve mavi ekran yiyordum, Win11 yardımcı programı ile Win10'a düşürdüğümde oluşmuştu bu sorun.) Şimdi FC24 oynarken bir anda bilgisayar kendini kapatıp BIOS ekranına attı ve SSD gözükmedi. Res atınca düzeldi ve kullanabiliyorum. Sorunumun SSD kaynaklı olma ihtimali nedir? Anakart veya PSU elektrik akımı ile ilgili bir sorun yüzünden kendini koruma amaçlı kapatmış olabilir mi? Aşağıda (imzada) sistem özelliklerim mevcut ve sıcaklıklarım CPU'da 55, GPU'da 65 dereceyi geçmiyor. Mavi ekran olmadığı için minidump paylaşamıyorum, olay görüntüleyicisinde klasik Power-Kernel hatası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC açılır açılmaz bir süre bekletip sizi Bios'a mı atıyor? Anladığım bu şu an. Yine kapattınız yine aynı şekilde atıyor ise SSD donanımınızın ömrü bitmiş olabilir. Başıma gelmişti.

Res kısmını üçüncü okuyuşumda fark ettim kusura bakmayın. Tekrar aynı problemi verdi mi? Kendini koruma amaçlı öyle yapması imkansız. Anca sistemi açtığınız vakit SSD'yi checkleme işlemine geçer o da SSD'yi korumak için yapar.

PC açılır açılmaz bir süre bekletip sizi Bios'a mı atıyor? Anladığım bu şu an. Yine kapattınız yine aynı şekilde atıyor ise SSD donanımınızın ömrü bitmiş olabilir. Başıma gelmişti.

Res kısmını üçüncü okuyuşumda fark ettim kusura bakmayın. Tekrar aynı problemi verdi mi? Kendini koruma amaçlı öyle yapması imkansız. Anca sistemi açtığınız vakit SSD'yi checkleme işlemine geçer o da SSD'yi korumak için yapar.
Tekrar kullanamadım bilgisayarı bugün meşgul olduğum için fakat Vatan Bilgisayar çalışanına sorduğumda aynı sorun benim de başıma geldi anakart M.2 yuvasına tekrar oturtun tam oturmamış olabilir soğutucu blok yüzünden dedi. Deneyeceğim. SSD daha yeni, birkaç aylık ama yine de dolmuş olabilir.

Tekrar kullanamadım bilgisayarı bugün meşgul olduğum için fakat Vatan Bilgisayar çalışanına sorduğumda aynı sorun benim de başıma geldi anakart M.2 yuvasına tekrar oturtun tam oturmamış olabilir soğutucu blok yüzünden dedi. Deneyeceğim. SSD daha yeni, birkaç aylık ama yine de dolmuş olabilir.
Birkaç aylık ise sanmam o kadar m2 nin ömrü ölmez hemen. En az 3-2 yıl içinde ömrü biter o da çok yazılır ve okunursa. SSD’nin kalitesine göre değişir siz slotu oturtmaya çalışın yine olmaz ise bir bilgisayarcının yolunu tutmanızı tavsiye ederim.

Birkaç aylık ise sanmam o kadar m2 nin ömrü ölmez hemen. En az 3-2 yıl içinde ömrü biter o da çok yazılır ve okunursa. SSD’nin kalitesine göre değişir siz slotu oturtmaya çalışın yine olmaz ise bir bilgisayarcının yolunu tutmanızı tavsiye ederim.
Yine oldu aynı sorun ama bu sefer mavi ekran yedim, yine BIOS'a attı ve SSD'yi görmedi. Yine FC24 oynarken oldu. WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hata kodu çıktı ama Minidump oluşturmadı BIOS'a attığı için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı