Oyunu oynuyorum hiçbir sorun yok oyundan ciktiktan sonrasinda 5-10dk oyun acmazsam PC kapaniyor ve masa ufak bir şey sarsildiginda PC kapaniyor ve birden fanlar deli gibi calismaya basliyor.
Yani eger masayi sallarsam veya oyun acmazsam 5-10dk icinde oyundan ciktiktan sonra ekran gidiyor ve fanlar donuyor, sonrasinda PC'yi tusa basarak kapatiyor ve baslatirken yine gelmiyor tusa basili tutup kapatip tekrar actigimda oluyor.
Benim tahminimce PSU'dan kaynakli bir hata 750W Cougar vte X2 kullanıyorum ve 750W 80+ Gold MSI'ya gecmeyi dusunuyorum. Yeterli olur degil mi?
The System has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the System stopped responding, crashed, or Lost Power unexpectedly.
Ekran kartim cok yeni 1 ay oldu olmadi. Tahminen PSU'dan kaynakli bir yardimci olup fikir verirseniz cok sevinirim
peki seyden olabilir mi hocam atx 2.0dan 3.0a donusturucu kullaniyorum o yuzden olabilme ihtimali var mi acaba? birde hocam bu testte kac dakika test etmem lazim? 1 saat boyunca test mi ettirecegim acaba?
Dönüştürücü yerine doğrudan ATX 3.0 PSU kullanman daha sağlıklı
Eğer yeni aldığın MSI 750W 80+ Gold PSUATX 3.0 destekliyorsa, onu tak ve dönüştürücü kullanmadan dene.
(OCCT testini hem dönüştürücüyle hem de yeni PSU ile yap)
Dönüştürücü yerine doğrudan ATX 3.0 PSU kullanman daha sağlıklı
Eğer yeni aldığın MSI 750W 80+ Gold PSUATX 3.0 destekliyorsa, onu tak ve dönüştürücü kullanmadan dene.
(OCCT testini hem dönüştürücüyle hem de yeni PSU ile yap)
30 dakika hızlıca görmek için iyi
60 dakika ise daha güvenilir olur Önemli: Test sırasında PC kapanırsa veya fanlar aniden deli gibi çalışmaya başlarsa, PSU/dönüştürücü büyük ihtimalle sorunlu.
30 dakika hızlıca görmek için iyi
60 dakika ise daha güvenilir olur Önemli: Test sırasında PC kapanırsa veya fanlar aniden deli gibi çalışmaya başlarsa, PSU/dönüştürücü büyük ihtimalle sorunlu.
Pardon unutmuşum benim kafa gitti yine.
Anında kapanırsa PSU sıkıntılı.
10-20 dakika arası PSU bozuk olma ihtimali var.
Sorunsuz geçerse başka bir şey var.