Sistem M.2'ye mi yoksa SATA SSD'ye mi kurulmalı?

HalBoyleyken

Centipat
Merhaba dostlar,
Şimdi benim elimde 120 GB bir SATA SSD var. Test değerleri ve sağlığı gayet iyi.
Bir de 480 GB bir M.2 SSD var. Ayrıca depolama için HDD var.
Şimdi sormak istediğim konu ben bunları nasıl verimli bir şekilde kullanırım. Sistemi nereye kurmalıyım? Oyun diski olarak hangisini kullanmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Anakartınız SATA tabanlı ise az fark eder ancak NVMe ile tabanlı ise sistemi M.2'ye kurun.

M.2 SSD'ye kurarsanız daha çok verim alırsınız.

M.2 NVMe değil mi?
NVMe evet.
Sistem daha hızlı açılacak tabi ki ama sormak istediğim şimdi sistemi M.2'ye kurup, oyunları da ordan oynarsam SATA SSD boşa gidecek gibi geliyor. Başka türlü verimli nasıl kullanabilirim? Sadece oyun odaklı bir sistem.

Merhaba dostlar,
Şimdi benim elimde 120 GB bir SATA SSD var. Test değerleri ve sağlığı gayet iyi.
Bir de 480 GB bir M.2 SSD var. Ayrıca depolama için HDD var.
Şimdi sormak istediğim konu ben bunları nasıl verimli bir şekilde kullanırım. Sistemi nereye kurmalıyım? Oyun diski olarak hangisini kullanmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
M.2 SSD'ye işletim sistemi kurabilirsiniz. Böylece sisteminizin açılış süresinde kısalma olacaktır. Sizin için açılış hızı önemli olan bazı programları (adobe premiere, adobe photoshop gibi) M.2 SSD'ye yükleyebilirsiniz. SATA SSD'ye ise steam arşivimizi yükleyebilir ya da yine önem sırasına göre dosyalarınızı yükleyebilirsiniz. HDD'yi ise kalıcı dosyalarınızı (fotoğraf, video, film, dijital evraklar gibi) depolamak için kullanabilirsiniz.

M.2 SSD'ye işletim sistemi kurabilirsiniz. Böylece sisteminizin açılış süresinde kısalma olacaktır. Sizin için açılış hızı önemli olan bazı programları (Adobe Premiere, Adobe Photoshop gibi) M.2 SSD'ye yükleyebilirsiniz. SATA SSD'ye ise Steam arşivimizi yükleyebilir ya da yine önem sırasına göre dosyalarınızı yükleyebilirsiniz. HDD'yi ise kalıcı dosyalarınızı (fotoğraf, video, film, dijital evraklar gibi) depolamak için kullanabilirsiniz.

Bende SATA SSD var Samsung 860 Evo yeni PC topluyorum ona 1TB M.2 SSD alacağım benim M.2'ye atmama gerek var mı Windows'u hız konusunda ne kadar fark eder. Kafamda SATA SSD'ye Windows ve hızlı acılan uygulamaları koymak var M.2'ye oyunları atmak var. SATA 250GB çünkü

Bende SATA SSD var Samsung 860 Evo yeni PC topluyorum ona 1TB M.2 SSD alacağım benim M.2'ye atmama gerek var mı Windows'u hız konusunda ne kadar fark eder. Kafamda SATA SSD'ye Windows ve hızlı acılan uygulamaları koymak var M.2'ye oyunları atmak var. SATA 250GB çünkü
Öyle aman aman bir fark olmaz tahminen. Yani HDD'de çalışan bir windows ile SSD'de çalışan bir windows açılış süresi kadar fark olacağını sanmam. Fakat benim tavsiyem bilgilerini (fotoğraf, video, steam arşivi gibi) harici bir diske yedekleyip baştan windows kurman kurarken M.2'ye kurarsın. Benim sana tavsiyem bu olur. Hem temiz bir kurulum yapmış olursun hem de M.2'yi değerlendirmiş olursun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı