Çözüldü Sistem mavi ekran verdikten sonra düzgün çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
PC mavi ekran verdi önce Roblox oynuyordum normal bir şekilde her zamanki gibi bir sıkıntı yok PC birden mavi ekran verdi PC açılırken otomatik onarma yaptı. Otomatik onarma tam yarıdayken hata verdi ben de reset attım ve bir daha otomatik onarma yaptı, düzeldi ama şimdi ara sıra sağ Click basmıyor. Sekmelerde "hay aksi" hatası veriyor PC de neredeyse her şeyi 2 defa yapmam gerekiyor. Format atmalı mıyım PC'ye?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran analizi için ekran görüntüsünü buraya atmanız daha iyi olmaz mıydı? Ayrıca sistem dosyalarında eksiklik/bozulma var gibi duruyor. Windows'u tekrar kurmanız gerekebilir. Yine de diğer üyelerin diyeceklerine bakalım.

PC mavi ekran verdi önce Roblox oynuyordum normal bir şekilde her zamanki gibi bir sıkıntı yok PC birden mavi ekran verdi PC açılırken otomatik onarma yaptı. Otomatik onarma tam yarıdayken hata verdi ben de reset attım ve bir daha otomatik onarma yaptı, düzeldi ama şimdi ara sıra sağ Click basmıyor. Sekmelerde "hay aksi" hatası veriyor PC de neredeyse her şeyi 2 defa yapmam gerekiyor. Format atmalı mıyım PC'ye?

CMD yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow komutunu yazın.

Şimdi 2 defa daha mavi ekran verdi Windows yeniden başlatıldı ve şu an normal bir şekilde açıldı. Ama aynı hatalar devam ediyor.
image.jpg

Son düzenleme:
Sistem dosyaları tamir edilemeyecek düzeyde bozulmuş gibi duruyor.
DISM komutları kurtarmaz mı? Kurtarmazsa tekrar kurmak gerekecek.

Ayrıca @Moolong sistem dosyalarını bozan durumun ne olduğunu da öğrenmeniz gerekir. Çünkü tekrar kurduktan sonra bilgisayarı tekrar bozması hiç hoş olmaz.

Format mı atayım
Formattan kastınız nedir? Bilgisayarı sıfırlamak mı? Kastınız buysa bir işe yaramayacaktır. Eğer şuan bir Windows 10 USB'niz varsa ya da bilgisayarınız mavi ekran vermeden bir USB'ye bilgisayarınızdan Windows 10 yazdırabilirseniz (ve elbette vaktiniz varsa) yardımcı olabiliriz. Şuan olmazsa yarın, başka zaman Windows 10 USB'si olduğunda da bu konu üzerinden devam edebiliriz.

DISM komutları kurtarmaz mı? Kurtarmazsa tekrar kurmak gerekecek.

Ayrıca @Moolong sistem dosyalarını bozan durumun ne olduğunu da öğrenmeniz gerekir. Çünkü tekrar kurduktan sonra bilgisayarı tekrar bozması hiç hoş olmaz.

Formattan kastınız nedir? Bilgisayarı sıfırlamak mı? Kastınız buysa bir işe yaramayacaktır. Eğer şu an bir Windows 10 USB'niz varsa ya da bilgisayarınız mavi ekran vermeden bir USB'ye bilgisayarınızdan Windows 10 yazdırabilirseniz (ve elbette vaktiniz varsa) yardımcı olabiliriz. Şu an olmazsa yarın, başka zaman Windows 10 USB'si olduğunda da bu konu üzerinden devam edebiliriz.

En son kendi bilgisayarımda uğraştığımda hiçbir komut kurtaramamıştı.( benimki daha kötü durumdaydı tabii.) Formattan kastı Rufus veya Media Creation Tool ile USB'ye yazdırıp sıfırdan yüklemektir diye düşünüyorum.
Format mı atayım

Yani en temizi o olacaktır.

Yine de denemekte fayda var. Şu komutları CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp deneyiniz:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Bunlardan sonra bilgisayarı 1 kere yeniden başlatıp CMD'yi yönetici olarak çalıştırın. /sfc scannow komutunu uygulayın. Çıkan sonuçta önyüklenince düzelecek tarzı bir şey söylerse yeniden başlatın ve sonucu bize söyleyin. Olmazsa USB ile onarma yoluna gideceğiz. Elbette verilerimde önemli bir şey yok, sıfırlayalım gitsin derseniz USB'den yeni kurulum yapacağız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı