Sistem Metro Last Light esnasında mavi ekran hatası verdi

İşletim sistemi
Windows 7
Memtest86 testi yapar mısın?
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı | Technopat Sosyal

HDD/SSD'yi HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap. HD Tune yazılımı ile health sekmesini paylaş.

HDD sentiel yazılımı ile sağlık derecelerine bak.

Donanımsal bir sorun olduğunu düşüncesindeyim.

Hocam şu şekilde.
Hocam şu şekilde.

Az önce şu oldu LoL oynarken.
Memtest86 testi yapar mısın?
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı | Technopat Sosyal

HDD/SSD'yi HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap. HD Tune yazılımı ile health sekmesini paylaş.

HDD sentiel yazılımı ile sağlık derecelerine bak.

Donanımsal bir sorun olduğunu düşüncesindeyim.

Durum bu Memtest yapmadım.

Dosya Ekleri

• hd sentiel sağlık sekmesi.PNG
    hd sentiel sağlık sekmesi.PNG
    86,5 KB · Görüntüleme: 40
  • hd tune error testi.PNG
    hd tune error testi.PNG
    57,2 KB · Görüntüleme: 44
  • hd tune sağlık sekmesi.PNG
    hd tune sağlık sekmesi.PNG
    69,3 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20210103_190402.jpg
    IMG_20210103_190402.jpg
    77,9 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20210103_190045.jpg
    IMG_20210103_190045.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 35
Belirtmediğim için kusura bakmayın. HD Tune "error scan" testi "quick scan" kapalı şekilde yapın.

Memtest86 testi yapın. Sonuçları paylaşırsınız.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanızı paylaşırsınız.

Belirtmediğim için kusura bakmayın. HD Tune "error scan" testi "quick scan" kapalı şekilde yapın.

Hocam yaşımda küçük Memtest yapamam diye kendimede güvenmiyorum çünkü bozarım ki zaten bozulcağı kadar bozulmuş babam yaptırmaz bilgisayarı HDD'nin bozulmuş olma ihtimali nedir yoksa quick scan kapalı şekilde de yaptim bir sorun yoktu hepsi yeşildi HDD'yi değiştirme ihtimalimde var :/ önceki attığım minidump dosyasına baktınız değil mi çok endişeliyim hiçbir şey yapamıyorum güzelim bilgisayar sadece ofis bilgisayarı oldu sanki oyun oynatmıyor.

Az önce Opera'yı açayım dedim dona dona zorlana zorlana açıldı?
Hocam yaşımda küçük Memtest yapamam diye kendimede güvenmiyorum çünkü bozarım ki zaten bozulcağı kadar bozulmuş babam yaptırmaz bilgisayarı HDD'nin bozulmuş olma ihtimali nedir yoksa quick scan kapalı şekilde de yaptim bir sorun yoktu hepsi yeşildi HDD'yi değiştirme ihtimalimde var :/ önceki attığım minidump dosyasına baktınız değil mi çok endişeliyim hiçbir şey yapamıyorum güzelim bilgisayar sadece ofis bilgisayarı oldu sanki oyun oynatmıyor.

Az önce Opera'yı açayım dedim dona dona zorlana zorlana açıldı?

Ayrıca bu mavi ekran sorunu HD Tune'de error testini quick yapmadan başlattıktan sonra oldu HDD cızırdamaya falan başladı sesi arttı.

Son düzenleme:
HDD durumu testlere göre iyi gözüküyor. HDD ile ilgili şüphem vardı. Minidumplara göre HDD sorun var gözüküyor. Koda bakınca disk hatası tarzı bir şey diyor. Bu yüzden direkt HDD testleri istedim.

1609698206037.png

Şu an RAM'ler ilgili şüphem var gibi ama tam emin değilim. Memtest86 testi yapman iyi olurdu. 😐

HDD'yi taktığın SATA kablosunu kontrol eder misin? Belki bir şey olmuştur diye diyorum.

HDD durumu testlere göre iyi gözüküyor. HDD ile ilgili şüphem vardı. Minidumplara göre HDD sorun var gözüküyor. Koda bakınca disk hatası tarzı bir şey diyor. Bu yüzden direkt HDD testleri istedim.

Eki Görüntüle 814940

Şu an RAM'ler ilgili şüphem var gibi ama tam emin değilim. Memtest86 testi yapman iyi olurdu.😐

HDD'yi taktığın SATA kablosunu kontrol eder misin? Belki bir şey olmuştur diye diyorum.

Kabloyuda değiştirdim sabah kasanın içini de temizledim minidump dosyasında HDD sorunu var diyorsa doğrh diyordur bilgisayarım 5 yıldan fazladır elimde ayrıca 2. el bir bilgisayar sanırım SSD alacağım ilgin için çok sağ ol, artık yapcak bir şey yok önce HDD değiştiririm olmadı yeni RAM alırım.

Peki sabahtan beri mavi ekran aldınız mı? Belki sorun kablodaydı ve değiştirince sorun bitmiştir. :D

Mavi ekran alıyorsanız minidump dosyasını paylaşın.

Aldıysanız minidump dosyanızı paylaşın.

Peki sabahtan beri mavi ekran aldınız mı? Belki sorun kablodaydı ve değiştirince sorun bitmiştir.:D.

Mavi ekran alıyorsanız minidump dosyasını paylaşın.

Aldıysanız minidump dosyanızı paylaşın.

2 Kere aldım bugün bir 10 dakika kadar beklerseniz dosyaları paylaşacağim. Hemde kabloyu değiştirdikten sonra.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı