Sistem Minitool Partition Wizard sonrası siyah ekran

608236

Centipat
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
27
RAM
8 gb
Ekran kartı
İntel hd grapich 4000
İşlemci
İ5(430m)
Bugün HP laptopumun BIOS'unu güncellemek için gereken adımların birini yaparken bir hata aldım 4'ten fazla bölüm oluşturulamıyor diye (eski BIOS ve UEFI olmayan Windows'tan dolayı).Bende 1 tane gereksiz bölümü sildim ve D diskine (C ve D aynı HDD de ayrılmış bölümler) Minitool Partition Wizard uygulamasıyla boş alanı D diskine ekledim. (disk yönetiminden ekleme yapamıyordum) Her şey tamam, BIOS'u güncellemek için PC'yi tekrar açtım. BIOS'u güncelledim fakat Windows gelmedi ve şöyle bir hata verdi;

An operating System wasn't found try disconnecting any drives.

İnternetten araştırdım fakat işe yarayan bir çözüm bulamadım (daha tüm yöntemleri deneyemedim yarın format flashi ile devam edeceğim)

Denediğim yöntemler;
  • BIOS sıfırlamak
  • BIOS pilini tak çıkar yapmak
  • Önyükleme önceliklerini değiştirmek
  • Önyüklemeyi direkt HDD ile başlatmak
Fakat hiçbiri işe yaramadı ve elimde format flashi yok (yarına kadar). Bunun bir çözümü var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığın işlem Windows'u etkilemiş olmalı ki hata veriyor. USB'yi alınca format at.
Tamamdır dediğinizi deneyeceğim bugün (yaklaşık saat 18 gibi flash elimde olur sonucu yazarım)

Evet şimdi format flashindan cmdyi açıp denediğimde dosyaların sağlam olduğunu görüyorum ama format menüsünde c diski görünürken d diski görünmüyor (cmd ile d diskinin içindekileri görebiliyorum) bu d diskini nasıl düzelteceğim
 
Son düzenleme:
Evet şimdi format flashından CMD'yi açıp denediğimde dosyaların sağlam olduğunu görüyorum ama format menüsünde C diski görünürken D diski görünmüyor. (CMD ile D diskinin içindekileri görebiliyorum) bu D diskini nasıl düzelteceğim?

Windows kurulumuna geçersen CMD ekranı değil yani normal kurulum ekranından disklerin hepsini görebilmen lazım. İşte oradan diskleri hep silersin kaldırırsın temiz kurulum yaparsın. D'yi de sil dersen Windows'a döndüğünde görünmüyorsa harf atarsın. CMD'den de harf atanabiliyor ama şimdilik buna gerek yok.




Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Format ekranında Shift + F10 bastığımı yazmayı unutmuşum oradan CMD ekranına geçtim.

Şimdi CMD ile baktığımda her şey yerli yerinde görünüyordu fakat format ekranında (disk biçimlendirme yerinde) sadece C diski görünüyordu (onu da PC boot etmiyordu) bende CMD'den yüm diskleri sildim (tüm bilgiler gitti ama olsun: _) sonra disklerim göründü fomrat attım ve Windows açıldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı