Sistem montajı yapmak zor mu?

burak yılmaz44

Centipat
Herkese selamlar iyi günler. Bilgisayar bileşenleri sipariş ettim Vatan'dan ve daha önce hiç montaj yapmadım. YouTube'den videoları izledim ama yine de bilen biriyle irtibat halinde yaparsam içim çok rahat edecek hem olası bir kaza ve masraftan korunmuş olacağım.
Parçalar: Rampage RAMPART RGB MESH 600W 80 Plus Bronze, Toshiba OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD, G.Skill 16 GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit RAM, Gigabyte GA-A320M-S2H A320 Socket AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+(OC)MHz Anakart, Gigabyte RX570 GAMING 4 GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 RGB Ekran Kartı, AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 12nm İşlemci
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 1-2 ay önce kendim topladım. Youtube da tüm videoları izleyerek yaptım. Yalnız ufak bir hata oldu onu şimiden uyarayım. Kasa da bulunan usb portları çalıştıran buyuk bir kablo var. Takılan teller çok ince ben takarken en ucundakini kırdım. O yüzden çok yavaş yapmanı öneririm. Sonuç olarak usb lerimin biri çalışmıyor.

İngilizce biliyorsan LinusTechTips'in POV Sistem Montajı videosuna bakabilirsin. Link burada.

Bilmiyorsan da bakabilirsin, gördüğün kadarıyla da az çok bir şeyler anlarsın.

Nasıl yapabileceğin güvenilir youtube kanallarında mevcut. Bakabilirsin. Düzgünce öğrendikten sonra eğer beceriksiz değilsen yaparsın.

Korkum montajın şu kısmında açıkcası parçaları yerleştirebileceğimi düşünüyorum fakat kablolaları doğru bağlayabilecek miyim ve sonrasında bios windows güncelleme işlemlerini doğru yapabilecek miyim emin değilim. Bunun yanı sıra sadece cs go lol ve nadiren de pubg oynuyorum asıl pc alma amacım ise yazılım programları ve şimdi bir de içimde acaba apu bir işlemci alsam daha mı iyi olurdu diye düşünce oluştu.

Bios yaparsın o kolay, başak br bilgisayardan anakartın hangi model markaysa sitesinden anakartını seçip yükle boş bir flaşa at zaten internette nasıl yüklenir videosu var yaparsın oradan. Apu işlemci çok da bir artısı yok ekran karıtının yükünü azaltıp ram yükükünü biraz artırıyor şart değil yani yazılım işleri için özellikle. Oyunlarda da çok sıkıntı olmaz. Kablolar için de aldığın parçalar sıfırsa zaten kutusunda vardır yoska da götür bi profesyonelel yapsın. Sonra yakmayasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…