Sistem montajı

Desperado26

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bugün sistemi montajladim. Bayağı bir video izledim. Onlarla edindiğim bilgilerle toplamaya çalıştım, başıma bazı olaylar geldi. Yine de içim rahat değil. Ekran kartı yarın gelecek yarın takacağım onu da.
İşlemciyi güzel şekilde taktım ve kilitledim. Ryzen 5 3600 stok fanını tek seferde montaj edemedim. 2 delik denk geldi vidalara diğer 2'si denk gelmedi. Az bir şey kaldırdım fani tekrardan oturttum. O sıra da stok fandaki termal macun işlemcinin üzerine bulaştı yarısı. Delikleri denk getirip montajladim. Herhangi bir sorun olur mu buradan?
Diğer bir şey ise anakart vidaları yükseltme vidalarina sanki boşa dönüyor gibiydi. Sıkmıyordu. Kasa içerisinde başka vidalar vardı onunla monte ettim. (Anakart üzerinde vida yeri olarak çember içine alan yerden taşmayacak şekilde ve vida dönmeyi bıraktığı zamana kadar sıktım.
Bu herhangi sorun teşkil eder mi?
Anakarti kendi kutusunun üzerine koyum RAM'leri takarken gerektiği kadar kuvvet uygulayip taktım. Bir uyguladığı kuvvetten dolayı anakarta bir şey olmuş mudur? İlk montajım olduğu için biraz endişeliyim biraz da belki abartıyorum. Değerli yorumlarınız benim için önemli teşekkür ederim şimdiden buraya kadar okuduğunuz için

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün sistem özelliklerinizi belirtirseniz daha iyi olur.

Termal macun zaten işlemcinin üzerine bulaşacak, herhangi bir sorun olmaz.

2. sorununuzu tam olarak anlayamadım. Anakartınız ATX mi, mATX mi? Anakartı montajlamak için kullandığınız vidaların hepsinin aynı olması gerekiyor.

RAM'leri takarken kuvvet uygulamak anakarta herhangi bir zarar vermez.

Yükseltme vidaları hakkında bir şey söyleyemem ama anlattığınız gibiyse işlemci ve RAM konusunda sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum arkadaşın dediği gibi her şey ekran kartını taktığınızda belli olacak.
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Ryzen 5 3600
Asus TUF GAMING B450M-PRO S mATX
T force delta 3200 mhz ram
SanDisk 3d m2 ssd
Rtx 2070 super msi gaming x trio
Kasa xpeg invader mid tower
Hocam yükseltme vidalarina kasada gelen anakart vidalarini taktığımda boşa dönüyordu sıkılmıyordu. Ben içerisinde farklı türden vidalar da vardı hepsi aynı olacak şekilde onunla vidaladim.

Hepsi aynıysa bir sıkıntı yoktur.

Hocam kasa kitapçığında üsteki vidaui gösteriyor anakart için ama boşa döndü sürekli ben de diğer vidayi kullandım. Zoelamayacak şekilde dönmeyecek hale gelesiye kadar sıkıştırdım.
Şuan sistemi çalıştirsam bir şeylerin yanlış veya doğru olduğunu anlayabilir miyim?
Arkadaşlar konuyu hortlatmis gibi olucam, sistemi ekran kartı olmadan açtım görüntü gelmedi zaten hiç bir şekilde reset veya kapanma gibi bir şey olmadı.
Anakart üzerinde olan dram cpu vga boot ışıkları yanıp söndü en başta. Daha sonrasında vgga ışığı beyaz bir şekilde sabit kaldı. Ekran kartı olmadığı için demi sürekli yanması?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-01-08-23-46-14-623_com.android.chrome.jpg
    81 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:

O çiviler ekran kartını sabitlemek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…