Sistem montajı

Desperado26

Femtopat
Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, bugün sistemi montajladim. Bayağı bir video izledim. Onlarla edindiğim bilgilerle toplamaya çalıştım, başıma bazı olaylar geldi. Yine de içim rahat değil. Ekran kartı yarın gelecek yarın takacağım onu da.
İşlemciyi güzel şekilde taktım ve kilitledim. Ryzen 5 3600 stok fanını tek seferde montaj edemedim. 2 delik denk geldi vidalara diğer 2'si denk gelmedi. Az bir şey kaldırdım fani tekrardan oturttum. O sıra da stok fandaki termal macun işlemcinin üzerine bulaştı yarısı. Delikleri denk getirip montajladim. Herhangi bir sorun olur mu buradan?
Diğer bir şey ise anakart vidaları yükseltme vidalarina sanki boşa dönüyor gibiydi. Sıkmıyordu. Kasa içerisinde başka vidalar vardı onunla monte ettim. (Anakart üzerinde vida yeri olarak çember içine alan yerden taşmayacak şekilde ve vida dönmeyi bıraktığı zamana kadar sıktım.
Bu herhangi sorun teşkil eder mi?
Anakarti kendi kutusunun üzerine koyum RAM'leri takarken gerektiği kadar kuvvet uygulayip taktım. Bir uyguladığı kuvvetten dolayı anakarta bir şey olmuş mudur? İlk montajım olduğu için biraz endişeliyim biraz da belki abartıyorum. Değerli yorumlarınız benim için önemli teşekkür ederim şimdiden buraya kadar okuduğunuz için :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O çiviler ekran kartını sabitlemek için.
Hocam ondan bir sürü vardı, daha önce de farklı yerde açılmış böyle bir konu. Hatta aynı kasaya sahip olan arkadaşta bu sorunu yaşamış. Şuan çalıştı gibi inşallah. Anakartta sadece vga ışığı yanıyor o da ekran kartı olmadığından muhtelemen
 
Hocam ondan bir sürü vardı, daha önce de farklı yerde açılmış böyle bir konu. Hatta aynı kasaya sahip olan arkadaşta bu sorunu yaşamış. Şu an çalıştı gibi inşallah. Anakartta sadece VGA ışığı yanıyor o da ekran kartı olmadığından muhtelemen.

Dostum her şey tamam ise bilgisayarı çalıştır.

PC çalışırsa bir şey yoktur.
Görüntü gelmez ama.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı