Sistem nasıl toplanır?

system.can

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar toplayacağım fakat hangi parça hangi parçayla uyumlu hiç bir fikrim olmadığı için nelere dikkat etmem gerekiyor hiç bir fikrim yok yardımcı olabilir misiniz? Ona göre sistem toplayacağım da kendim sağa sola pek güven olmuyor da araştırıp toplayacağım fakat nasıl toplayacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Montaj işini üstlenen bir tanıdığım var sağ olsun yardımcı olacak fakat o da topladı da pek iç açıcı bir sistem olmadı o yüzden yardımınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtmen lazım ki yardımcı olabilelim.

Bahsettiğim konuyu anlamadın galiba fakat tekrar anlatayım. Bende sizler gibi toplamak istiyorum yani kafamda fiyat olucak mesela 3000tl-4000tl parçalarını kendim seçmek istiyorum fakat nasıl seçicem onu bilmiyorum neye göre hareket edicem onları bilmiyorum.

Bak şimdi önce İşlemci seçilir. Mesela İ3 7100 istiyorum diyelim.
Bu işlemci 1151 soket tipi anakart ister. Çipset olarak H110 ister bu özellikli anakart seçilir.
İşlemcimiz en fazla DDR4 2133 bellek ister. Anakart'ta DDR4 olmak zorunda ama 2133 şart değil 2400,2666 da olur alırsın ama 2133'ü geçemez.
Bundan sonra görüntü almamız için ekran kartı ya da işlemcinin GPU'su seçilir.
Sen yüksek grafik istersen harici ekran kartı alacaksın onda bir koşul yok bütçen ne kadar ise alırsın ama bu işlemciye 1070 takamazsın besleyemez, zorlanır. 1070 ve üstü için İşlemci yükseltmen lazım.
Eğer ben yüksek grafik istemem sadece İnternet'te takılırım diyorsan işlemcinin içindeki ekran kartını kullanacaksın onu kullanmak içinde anakartının dahili grafik işlemci çıkışı olması gerek.
Ram ise dediğim gibi işlemci sana en fazla DDR4 2133 al diyor üstünü alırsan(2400,2666) ben en fazla 2133 üstüne çıkmam paran boşa gider diyor. Yani burada anakartta seçtiğin 2666 hız önemli değil iş işlemcide bitiyor.
Bilgisayar kasası zevkine göre. Ferah geniş olması iyidir.
Güç kaynağı ise en son sistem kontrol edilir mesela atıyorum bu sisteme 350W lazım en az sen 400 alacaksın ki rahat çalışsın.
Disk ise klasik olarak 3.5 boyutunda 7200 dönüş hızında 64MB önbellekli istek boyuta göre bir disk seçilir. SSD ise Disk gibi ama lüks ve hızlı(gerekli değil). Sen güç kaynağını en az 400 seçtin ya SSD ve Disk bağlayacaksın en az 2 tane Sata giriş olmalı güç kaynağının. Disk ve SSD fazlalığına göre Sata sayısı artar.
Güç kaynağında 80+ verimlilik dikkat edilir.
İşlemci soğutucu ise mesela İ3 7100 işlemcinin soket tipi neydi? 1151. 1151 uyumlu bir soğutucu seçilir. Yüksek işlemciler hariç hepsinin içinden stok fan çıkar zaten ama sen dersen param var özel alacağım alırsın.
Optik sürücü zaten kalmadı artık her şey USB ile yapılıyor.
Yani başlamadan önce her şey işlemcide bitecek. İşlemci der 4K desteklerim, en fazla şu bellek hızını desteklerim, en fazla şu görüntüyü alırsın, Directx ve OpenGL şu sürümlerini desteklerim, şu kadar ekran bağlayabilirsin, Anakart'ta şu kadar Slot desteklerim gibi..

Bak şimdi önce İşlemci seçilir. Mesela İ3 7100 istiyorum diyelim.
Bu işlemci 1151 soket tipi anakart ister. Çipset olarak H110 ister bu özellikli anakart seçilir.
İşlemcimiz en fazla DDR4 2133 bellek ister. Anakart'ta DDR4 olmak zorunda ama 2133 şart değil 2400,2666 da olur alırsın ama 2133'ü geçemez.
Bundan sonra görüntü almamız için ekran kartı ya da işlemcinin GPU'su seçilir.
Sen yüksek grafik istersen harici ekran kartı alacaksın onda bir koşul yok bütçen ne kadar ise alırsın ama bu işlemciye 1070 takamazsın besleyemez, zorlanır. 1070 ve üstü için İşlemci yükseltmen lazım.
Eğer ben yüksek grafik istemem sadece İnternet'te takılırım diyorsan işlemcinin içindeki ekran kartını kullanacaksın onu kullanmak içinde anakartının dahili grafik işlemci çıkışı olması gerek.
Ram ise dediğim gibi işlemci sana en fazla DDR4 2133 al diyor üstünü alırsan(2400,2666) ben en fazla 2133 üstüne çıkmam paran boşa gider diyor. Yani burada anakartta seçtiğin 2666 hız önemli değil iş işlemcide bitiyor.
Bilgisayar kasası zevkine göre. Ferah geniş olması iyidir.
Güç kaynağı ise en son sistem kontrol edilir mesela atıyorum bu sisteme 350W lazım en az sen 400 alacaksın ki rahat çalışsın.
Disk ise klasik olarak 3.5 boyutunda 7200 dönüş hızında 64MB önbellekli istek boyuta göre bir disk seçilir. SSD ise Disk gibi ama lüks ve hızlı(gerekli değil). Sen güç kaynağını en az 400 seçtin ya SSD ve Disk bağlayacaksın en az 2 tane Sata giriş olmalı güç kaynağının. Disk ve SSD fazlalığına göre Sata sayısı artar.
Güç kaynağında 80+ verimlilik dikkat edilir.
İşlemci soğutucu ise mesela İ3 7100 işlemcinin soket tipi neydi? 1151. 1151 uyumlu bir soğutucu seçilir. Yüksek işlemciler hariç hepsinin içinden stok fan çıkar zaten ama sen dersen param var özel alacağım alırsın.
Optik sürücü zaten kalmadı artık her şey USB ile yapılıyor.
Yani başlamadan önce her şey işlemcide bitecek. İşlemci der 4K desteklerim, en fazla şu bellek hızını desteklerim, en fazla şu görüntüyü alırsın, Directx ve OpenGL şu sürümlerini desteklerim, şu kadar ekran bağlayabilirsin, Anakart'ta şu kadar Slot desteklerim gibi..

Gerçekten çok güzel anlattın akşam bir sistem toplamayı deneyip burdan atacağım anlamışmıyım görelim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı