Sistem neden açılıp kapandı?

585599

Decapat
RAM
8*2 croshair
SSD veya HDD modeli
Kingston 500Gb m2ssd
Ekran kartı
Gtx 1650
Anakart
H410M
İşlemci
İ5 10400F
Arkadaşlar 2 kere aniden mi oldu bilmiyorum ama ikisinde de şans olarak kapı çalmıştı ve geldiğimde Windows başlangıç ekranındaydım mavi ekran vermiştir deyip kendimi avutmuştum. En son 1 ay önce olmuştu şimdi tekrar oldu. Annem altını süpürmek için sağ sola çektim diyor. Olay günlüğüne bakınca Kernel Power olay kimliği 41: Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması kitlenmsi veya beklenmeyen şekilde güç kesintisi olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 2 kere aniden mi oldu bilmiyorum ama ikisinde de şans olarak kapı çalmıştı ve geldiğimde Windows başlangıç ekranındaydım mavi ekran vermiştir deyip kendimi avutmuştum. En son 1 ay önce olmuştu şimdi tekrar oldu. Annem altını süpürmek için sağ sola çektim diyor. Olay günlüğüne bakınca Kernel Power olay kimliği 41: Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması kitlenmsi veya beklenmeyen şekilde güç kesintisi olabilir.
Ekran Kartı sallandıysa çok minik hareketlerden bile bazen PC yeniden başlayabiliyor. Böyle bir şey olmuş olabilir sağa sola çektim dediyse anneniz.

Masaüstü kullanıyorsan kablosuna bak belki sorun vardır.

Arkada Dead by Daylight lobisi açıktı ısıdan dolayı olduğunu zannetmiyorum çünkü PC'yi 1 saatlik yük testine sokmuştum ve herhangi bir kapanma olmamıştı.

Anliyorum. Stress testte bir şey cikmadiysa sistemde ufak elektrik kesintileri tarzi seyler olabilir. Cok sik basina gelmiyorsa takma kafana gitsin. Fakat siklasirsa sorun Power Supply'in ile ilgili olabilir. demektir

Belki sistem acikken zaman icerisinde GPU cok isinmistir ve sistem kendini durdurmustur. Olasi durumlar biraz. Arkada oyunu acik birakip mi gittiniz yoksa bilgisayar oylesine acikken gidip geldiniz kapanmis mi?
Veya GPU 76 derecede calisirken bosta mi 76 da calisiyor oyunda mi?

Arkada Dead by Daylight lobisi açıktı ısıdan dolayı olduğunu zannetmiyorum çünkü PC'yi 1 saatlik yük testine sokmuştum ve herhangi bir kapanma olmamıştı.

Powera gelen kabloyla biraz oyna bakalim. Belki temassizlik vardir.

Hocam büyük ihtimalle annem kasayı kaldırınca ya Power oynadı ya da statik elektrik falan oldu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı