Sistem neden mavi ekran hatası veriyor?

GhostRP

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım mavi ekran veriyor surekli olarak, minidump dosyasına bile bakamıyorum. Bazen de default boot device missing or boot file hatasi veriyor açılırken. Neden olabilir ve ne yapabilirim?

Aynı işlemi SSD için de yapabilirsiniz. Bağlantılarını çıkarıp deneyin. En azından BIOS ekranı gelir ve hata verir.

BIOS'ta XMP ayarını kapatmak ta işe yarayabilir.

Son düzenleme:
Aynı işlemi SSD için de yapabilirsiniz. Bağlantılarını çıkarıp deneyin. En azından BIOS ekranı gelir ve hata verir.

BIOS'ta XMP ayarını kapatmak ta işe yarayabilir.

Önce dosya gezginine giremez oldum asla açılmadı sonra tekrar mavi ekran yedim acaba düşündüğüm gibi sıkıntı SSD'de olabilir mi?

Windows Gezgini açılmıyor hocam.
Sıfırdan kurulum düşündünüz mü? Bence en güzeli.

2024-09-23_04-59-51.png

Windows açılıyorsa SSD/HDD kontrolü yapın. CrystalDiskinfo ile sağlık, CrystalDiskMark ile de tüm disklere okuma ve yazma testi yapın.

Bu yazılımla da tüm disklere Error Scan (Hata Taraması) yapın. Sonuçları paylaşın.

Emin olmak için RAM testi yapın.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2316075

Windows açılıyorsa SSD/HDD kontrolü yapın. CrystalDiskInfo ile sağlık, CrystalDiskMark ile de tüm disklere okuma ve yazma testi yapın.

Bu yazılımla da tüm disklere error scan (hata taraması) yapın. Sonuçları paylaşın.

Sıfırladım hocam öncesinde dediklerinizi de yapacağım teşekkürler.

Eki Görüntüle 2316075

Windows açılıyorsa SSD/HDD kontrolü yapın. CrystalDiskInfo ile sağlık, CrystalDiskMark ile de tüm disklere okuma ve yazma testi yapın.

Bu yazılımla da tüm disklere error scan (hata taraması) yapın. Sonuçları paylaşın.

Bilgisayarı açamadım hocam yoruldum ugrasmayacagim bir bilgisayarcıya götüreceğim sağ olun tekrardan.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı