Sistem önerisi

Boraes86

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Yakın zamanda sistem yükseltme yapmak istiyorum DDR4 sistemden DDR5 sisteme geçiş yapmak istiyorum benim için genel kullanım oyun ve oyun oynarken video çekmek olabilir bunun için aklımda Intel ve AMD olarak iki türlü sistem var ve hangisi benim için daha uygun olur emin değilim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Intel sistem.

Anakart: MSI Pro Z790-A Wi-Fi DDR5.
İşlemci: i7 12700K veya 13700k.
RAM: Corsair 32 GB 6.000 MHz CL30.

AMD sistem.

Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi am5.
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.

Not: Her iki sistemde de RTX 3080 ekran kartı ve Corsair 360 mm sıvı sogutucu kullanılacaktır.

Benim için hangi sistemi toplamak daha mantıklı olur sizce teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oyun videoları çekip edit işleri yapacağım için Intel sistem düşünüyorum ama Intel alırsam 12.nesil düşünüyorum Intel 13 ve üzeri işlemcilerde son zamanlarda ciddi ısı problemleri olduğu söyleniyor Intel geçenlerde güncelleme yayınladı işlemci voltajları düşürüldü falan performanslara etki etti deniliyor o yüzden kafamı karıştırıyor kararsızım emin olamadım.

Herkese merhaba,

Yakın zamanda sistem yükseltme yapmak istiyorum DDR4 sistemden DDR5 sisteme geçiş yapmak istiyorum benim için genel kullanım oyun ve oyun oynarken video çekmek olabilir bunun için aklımda Intel ve AMD olarak iki türlü sistem var ve hangisi benim için daha uygun olur emin değilim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Intel sistem.

Anakart: MSI Pro Z790-A Wi-Fi DDR5.
İşlemci: i7 12700K veya 13700k.

AMD sistem.

Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi am5.
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.

Not: Her iki sistemde de RTX 3080 ekran kartı ve Corsair 360 mm sıvı sogutucu kullanılacaktır.

Benim için hangi sistemi toplamak daha mantıklı olur sizce teşekkürler.
Eğer oyuncuysanız AMD sistem her türlü işinizi görür.

Eğer oyuncuysanız AMD sistem her türlü işinizi görür.

Oyun için olacak hocam video çekip edit işleri yapacağım AMD oyunlarda performans olarak iyi ama kayıt alacağım için performansa çok etki eder mi kullanmadığım için bilemiyorum.

Oyun için AMD sistem daha iyi olur gibi. Ama hem oyun hem de farklı işlerde kullanacaksan i7 daha iyi.

Intel işlemcilerde de 12.nesilden yukarısı için ısı sorunları olduğu söleniyor hocam işlemciler tam performans çalışmadığı arızaya yol açtığı söleniyor o yüzden biraz korkuttu Intel.

Son düzenleme:
Oyun için olacak hocam video çekip edit işleri yapacağım AMD oyunlarda performans olarak iyi ama kayıt alacağım için performansa çok etki eder mi kullanmadığım için bilemiyorum.

Intel işlemcilerde de 12.nesilden yukarısı için ısı sorunları olduğu söleniyor hocam işlemciler tam performans çalışmadığı arızaya yol açtığı söleniyor o yüzden biraz korkuttu Intel.
Eğer AMD alırsanız, DDR5'te ileri zamanlarda da yükseltme yapabilirsiniz. Intel için aynısını söylemek zor. Ayrıca kayıt bakımından çok etki edeceğini düşünmüyorum.

Eğer AMD alırsanız, DDR5'te ileri zamanlarda da yükseltme yapabilirsiniz. Intel için aynısını söylemek zor. Ayrıca kayıt bakımından çok etki edeceğini düşünmüyorum.

Aynen hocam burada AMD tarafında çok avantajlı olurum Intel 14 nesil işlemcilerden sonra soket değişikliğine gidecek herhalde bu da ileriye dönük yine anakart RAM işlemci gibi değişiklik demek AMD bu soketle uzun süre devam edecek gibi duruyor ileriye dönük işlemci değiştirip devam edebilirim AMD bana daha cazip geliyor Intel hem şu an ısı sorunları yaşatıyor hem de ileriye dönük soket değişikliği vb şeyler ne olacak belirsizlik var teşekkür ederim yorumların için.

Bence kesinlikle 7800x3D tercih edilmeli. 7800x3D en güçlü oyun işlemcisi ve 14900k bile onun gerisinde kalıyor. Ayrıca, video çekme ve düzenleme gibi görevler için de gayet yeterli olacaktır.

Bencede AMD tarafı hem performans hem de ileriye dönük olarak daha ağır basıyor sanırım tercihim AMD tarafından yana olacak RTX 3080 ekran kartıyla sorun yaşamadan kullanabilirim herhangi bir darboğaz yaşamam diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı