Sistem oyun oynarken bir anda kendi kendine kapanıyor

malecf

Femtopat
Daha fazla  
PC oyun oynarken bir anda kendi kendine kapanıyor. İşlemci ile ilgili çoğu çözümü denedim, MSI Afterburner yükledim onu da denedim RAM değiştirim ve hiçbiri olmadı. Çözümünü bilen varsa cevap bekliyorum.

Öncelikle sistem özelliklerinizi ve psunuzun markasını ve modelini söyler misiniz?
amd ryzen 5 2600
rtx 4060
16 x 8 24 gb ram
80+ gold gametech 700 w power supply
6 stok fan
512 gb m2 ssd

işlemci eski ve stok fanı var ondan şüphelendim fakat stok fan ile 7 fan mevcut kasanın içerisinde güç kaynagı arızalı veya bozuk olabilir herhangi bir bilgim yok yakın süre içerisinde termal macunu yenileticeğim eger düzelmezse ise ssd yenilerim umarım düzelir

PS'unuz güzel güvenilir bir PSU değil ısı testi yapmadan termal yenilemeyin önce test yapın.

testi hangi programdan ve nasıl yapıcam peki occt de denedim fakat start a bastıktan sonra ekran kartı ve işlemciyi ölçüyor fakat psu yu ölçmüyor ve durmuyor , ekrana bir rapor çıkmıyor ben mi yanlış yaptım diye merak ettim. bu arada buraya kadar ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim sağolun

Son düzenleme:
Benzer bir durum başıma gelmişti bende PSU'dan şüphe ettim sonra başka bir güç kaynağı bağlayıp denedim kapanmadı. Sonra o güç kaynağını sökerken fark ettim bir tane pin yamulmuş diğer pine temas ediyordu. Sanırım oda kısa devre yaptırıyordu. Orayı düzelttikten sonra eski PSU ile sorunsuz kullanmaya devam ettim.
Yani kesin PSU bozulmuş diyemeyiz kablodan bile olabilir. Yazılımsal olabilir veya PSU.

Hard diskin varsa onu sökmeyi dene.

Hard diskim m2 ssd crucial 512 gb yeni değiştirdim 6 ay cıvarı oldu herhangi bir sıkıntısını görmedim fakat psu değiştireli 2 yıl olmuştur yani sizce psu mu değiştiriyim sıvı soğutma mı ssd mi yoksa termal macun mu en çözümü nedir acaba ?

PSU'dan yana sıkıntı olmasa bile PSU değiştirmelisin çünkü elindeki PSU kötü marka bir PSU.

Bence PSU sorunludur tabii bu sorun başka sebeplerden dolayı da olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…