Sistem, oyun oynarken mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

askeladd_5

Femtopat
SSD veya HDD modeli
mld m300 nvme ssd
Ekran kartı
arc a750
Anakart
h610m h ddr4
İşlemci
i3 12100f
RDR 2 ve Sekiro oynarken 30-40 dk sonra hata alıyorum. DMP dosyalarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı forumlarda araştırmalar yaptım, fakat net cevap bulamadım. Sizin gibi bu sorunu yaşayan maalesef bayağı kişi var. Özellikle 12'ci nesil işlemciyle ekran kartının (Intel Arc 750)'nin uyumsuzluğunu forumlarda yazdığını fark ettim.

Forumlarda kullanıcıların yazdığına istinaden BIOS üzerinden "platform Power management" ayarını kapatıp, "CPU PCI-e link Speed" ayarını gen3 alıp dener misiniz?

Platform Power management ayarı kapalıydı ona dokunmadım CPU PCIe link Speed up Auto'dan gen 3'e aldım düzelmedi.

Yabancı kaynaklardan araştırdım biraz GPU eski sürümlere getirin diyorlar diğer sürümleri denedim oynama süresi değişiyor son sürümde 1.5 dakikada mavi ekran verirken eski sürümler 10 15 dk arası mavi ekran veriyor hiç hata almadığım bir sürüm yok her şey son sürümde. En son gelen dump dosyası.
[/URL]
Eğer çözüm bulamazsam format atmayı düşünüyorum oda işe yaramazsa garantiye göndereceğim galiba.

@claus hocam yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Güç kaynağınızın kaç watt olduğunu ve belleklerinizin markasını modelini yazar mısınız?
XMP devre dışı bırakıp, test yapın sonucu buraya bildirin. Yabancı forumlarda senin sorununla ilgili çok şikayet yazıları gördüm.
Sorunun çözümüne kavuşan göremedim. Bence bu Intel ekran kartı işini beceremeyecek. Sorun ekran kartı sürücü kaynaklı bir hatadan oluğunu düşünüyorum.

Güç kaynağınızın kaç watt olduğunu ve belleklerinizin markasını modelini yazar mısınız?
XMP devre dışı bırakıp, test yapın sonucu buraya bildirin. Yabancı forumlarda senin sorununla ilgili çok şikayet yazıları gördüm.
Sorunun çözümüne kavuşan göremedim. Bence bu Intel ekran kartı işini beceremeyecek. Sorun ekran kartı sürücü kaynaklı bir hatadan oluğunu düşünüyorum.

Goodram 3600 MHz DDR4 2x8 GB XMP kendiliğinden kapalıymış bende açarak denedim maalesef düzelmedi.
650 watt FPS PSU kullanıyorum.

Hocam belki yardımcı olur dün Kingdom Come: Deliverance yüklemistim PC'ye oda RDR 2 gibi 2 dk icinde mavi ekran verdi bugün ayarlari degistirerek tekrar denedim tum ayarlari en düşüğe cektim ve 1 saattir sorunsuz oynuyorum aynisini RDR 2 içinde yaptim ama en dusukte bile kapaniyor sanirim ekran kartı belli bir yuzdesini kullaninca mavi ekran veriyor bu arada oyun ultradada en dusuk ayardada sabit 60 FPS monitör 60 Hz oldugu icin V-Sync açık.

Son düzenleme:
Ürünü garantiye verirken sorunlarını açıklayıcı şekilde yazın. Özellikle kullandığınız sistemin özelliklerini anakart, işlemci ve bellek modellerini kesinlikle belirtin. Sonra ekran kartında bir şey yok deyip geri göndermesinler.

Ürünü garantiye verirken sorunlarını açıklayıcı şekilde yazın. Özellikle kullandığınız sistemin özelliklerini anakart, işlemci ve bellek modellerini kesinle belirtin. Sonra ekran kartında bir şey yok deyip geri göndermesinler.

Teşekkürler hocam benim korkum sistem sadece yüksek grafikli oyunlarda mavi ekran veriyor sistemi fazla kullanmayan bir şeyde test edip geri göndermeleri bu yüzden detaylı bir şekilde bahsetmeyi düşünüyorum ya da e-posta ile bu konunun linkini paylaşmayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı