Anladım.Sadece sistem elektrik gitmesinden felan ani kapanmalar yaşadı bende acaba bileşenlere zarar gelmişmidir diye merak etmiştim.Kasanın yan kapağını önce 3 sonra 4 defa arka arkaya tıklat, içeriden aynı şekilde cevap gelirse gayet sağlıklıdırlarİşlemci ve ekran kartının sağlık durumunu ölçmek gibi bir şey tam anlamıyla yok yani SSD'yi test ettiğin gibi edemiyorsun. Oyun içinde veya AIDA64 veya Prime95 gibi işlemciye %100 yük bindiren test programlarında hem sıcaklık takibi yapabilirsin hem de sistem 30dk veya 60dk bu testlere mavi ekran vermeden dayanıyor mu ona bakarsın. Sıcaklık değerleri çok yükseliyorsa Termal macun yenilersin ve kasa içerisinde genel bir temizlik yaparsın. Kısacası %84 gibi orana ulaşamayız sadece yük altında çalışıyor mu çalışmıyor mu
![]()
PSU kaliteliyse aktif koruma sertifikaları varsa bir sorun olmaz.Anladım.Sadece sistem elektrik gitmesinden felan ani kapanmalar yaşadı bende acaba bileşenlere zarar gelmişmidir diye merak etmiştim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.