Sistem performansı virüs yüzünden düştü

caganbartu

Femtopat
Katılım
29 Kasım 2020
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar bende benzer bir virüsle karşılaşdım. FPS değerlerim aşırı düşüyor. Formatladım bilgisayarı ama bir çözüme ulaşamadım. Nasıl çözebilirm böyle bir sorunu?

Merhabalar. Bilgisayarıma bir virüs bulaştı. Oyunlarda vb. yerlerde etkisini görebiliyorum. Minecraft gibi basit bir oyunda bile 20 FPS alıyordum. Bilgisayarımı formatladım. İlk başlarda az etkisini görüyordum, 20 FPS-30 FPS kaybım oluyordu. Oyunlarda birkaç gün geçtikten sonra değerler yine 20 FPS -30 FPS'e düştü. Ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsler genelde formattan sağ çıkmaz, eğer format dediğiniz işlemde diskinizi sildiyseniz. Bilgisayarınızdaki FPS düşüşü ısınma kaynaklı olabilir. Bundan emin olmak için Afterburner ile OSD menüsünü açıp bizimle oyun içi değerleri paylaşmanız gerek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsler genelde formattan sağ çıkmaz, eğer format dediğiniz işlemde diskinizi sildiyseniz. Bilgisayrınızdaki FPS düşüşü ısınma kaynaklı olabilir. Bundan emin olmak için Afterburner ile OSD mneüsünü açıp bizimle oyun içi değerleri paylaşmanız gerek.
Peki ya BIOS virüsleri?

A-V kullanmıyorsanız kullanın. Kaliteli bir A-V ile tam tarma yapmanızı öneririm.
 
Peki ya BIOS virüsleri?
O da normal kullanıcıya denk gelmez arayıp da itinayla bulup yemeye çalışmadıysan.

Konu sahibi aynı zararlıyı tekrar ve tekrar yiyor olabilir, diskleri tam silemeyip tekrar bulaştırmış olabilir veya denildiği gibi ısınma benzeri donanımsal bir problem olabilir.

En temizi zaten format atılmış, iyi de bir IS kursun ve tam tarama yapsın. Temiz çıkarsa ona göre belirtsin ki daha farklı çözümler sunmaya çalışalım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı