Sistem, Power kablosunu tak çıkar yapmadan açılmıyor

Matrix4

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, benim asıl sorunum hani bilgisayar kilitlenince mecbur PSU anahtarından veya elektriğini kesip kapatırız ya; işte geçen hafta o şekilde kapattım. Sonra PSU anahtarını tekrar on durumuna getirdim. Düğmeye bastım ancak açılmadı. Bir 10dk beklememe rağmen açılmadı. Daha sonra Power kablosunu çekip geri taktım açıldı. Biraz araştırdım fişi çekip güç aç tuşuna 15-20 sn basılı tutmak gerekiyormuş. Onu yaptım sonra deneme amaçlı tekrar elektriği kestim. Açtım tekrar bu sefer açıldı 3 defa denedim sorun yok. Aldığım yerede sordum endişelenmeyin dediler ancak gene de emin olmak istiyorum. Sistem henüz yeni herhangi bir sorun olma ihtimali var mı? Yani sonuçta düzeldi ama sizin fikirleriniz de önemli. Ben kendi kafama göre hareket etmek istemiyorum. Sadece teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar, benim asıl sorunum hani bilgisayar kilitlenince mecbur PSU anahtarından veya elektriğini kesip kapatırız ya; işte geçen hafta o şekilde kapattım. Sonra PSU anahtarını tekrar on durumuna getirdim. Düğmeye bastım ancak açılmadı. Bir 10dk beklememe rağmen açılmadı. Daha sonra Power kablosunu çekip geri taktım açıldı. Biraz araştırdım fişi çekip güç aç tuşuna 15-20 sn basılı tutmak gerekiyormuş. Onu yaptım sonra deneme amaçlı tekrar elektriği kestim. Açtım tekrar bu sefer açıldı 3 defa denedim sorun yok. Aldığım yerede sordum endişelenmeyin dediler ancak gene de emin olmak istiyorum. Sistem henüz yeni herhangi bir sorun olma ihtimali var mı? Yani sonuçta düzeldi ama sizin fikirleriniz de önemli. Ben kendi kafama göre hareket etmek istemiyorum. Sadece teşekkür ederim.
PSU nedir?

BitFenix bpab 750W Bronze hani daha önce konusu açılmıştı idare eder dediğiniz PSU.
Ya anakart sebebiyle bunu yapıyor ya da PSU sebebiyle. İkisinden birisidir muhtemelen. Farklı PSU varmı elinizde?

Farklı PSU yok bu arada güç tuşuna 15-20 sn basılı tuttum. Fişi çekip elektriği bosaltiyormuş sanırım şu an zaten fişi çekip çıkarmamak gerek kalmadan açılıyor şu an. Yani ben sadece her şey yolunda mi? Emin olmak için konu açtım.

Ya anakart sebebiyle bunu yapıyor ya da PSU sebebiyle. İkisinden birisidir muhtemelen. Farklı PSU var mı elinizde.

Anakart ise MSI B650M-P.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı PSU yok bu arada güç tuşuna 15-20 sn basılı tuttum fişi çekip elektriği bosaltiyormuş sanırım şu an zaten fişi çekip çıkarmamak gerek kalmadan açılıyor şu an yani ben sadece her şey yolundami emin olmak için konu açtım

Farklı PSU yok bu arada güç tuşuna 15-20 sn basılı tuttum fişi çekip elektriği bosaltiyormuş sanırım şu an zaten fişi çekip çıkarmamak gerek kalmadan açılıyor şu an yani ben sadece her şey yolundami emin olmak için konu açtım

Şu an sistem normal şekilde açılıyorsa bir sorun yoktur. PSU bir sebepten dolayı kendini korumaya aldıysa, siz güç düğmesine ne kadar bassanız da açılmaz. Fişi çekip içindeki elektriği boşalttığınızda koruma devreleri sıfırlanmış olur, bu yüzden tekrar açılmıştır.

Sürekli olarak yaparsa sorun vardır. Tek tük yaparsa muhtemelen dediğim gibi bir durum vardır.

Yok şu an hiç yapmıyor 2 kere yaptı sonra işte fişi çekip güç tuşuna 15-20 sn bastım. Deneme amaçlı gene kapattım kendi kendime birkaç kere tekrarlanmadi. Her şey normal ve calismasinda da bir sorun yok.

Sadece emin olmak için konu açtım sorun olmasın da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok şu an hiç yapmıyor 2 kere yaptı sonra işte fişi çekip güç tuşuna 15-20 sn bastım. Deneme amaçlı gene kapattım kendi kendime birkaç kere tekrarlanmadi. Her şey normal ve calismasinda da bir sorun yok.

Sadece emin olmak için konu açtım sorun olmasın da.
4 5 defa yaparsa buraya yazarsın tekrardan. Şimdilik denk gelmiş olabilir belki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı