Sistem sarsılma sonrası görüntü vermiyor

Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
XPG Gammix D35 16GB 3200 MHz CL16 DDR4 (16X2)
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO 1TB NVMe SSD
Ekran kartı
ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB
Anakart
ASUS PRIME B550M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba. Az önce bilgisayarda oyun açıktı ve evi süpürüyordum. Süpürgenin demir kısmı kablolara ve kasaya ufak çarptı. Çarpmadan sonra bir anda görüntü gitti ve sistemi direkt tuşa basılı tutarak kapattım. Tekrar geri açtığımda ise görüntü gelmiyor, ne klavye ne fare bağlı olan USB'ler çalışmıyor ve ekran kartının fanları dönüyor. Anakartta her zaman yanan turuncu ışık yanıyor. HDMI kablosunu takıp çıkardım fakat bir değişiklik yok.

Merhaba. Az önce bilgisayarda oyun açıktı ve evi süpürüyordum. Süpürgenin demir kısmı kablolara ve kasaya ufak çarptı. Çarpmadan sonra bir anda görüntü gitti ve sistemi direkt tuşa basılı tutarak kapattım. Tekrar geri açtığımda ise görüntü gelmiyor, ne klavye ne fare bağlı olan USB'ler çalışmıyor ve ekran kartının fanları dönüyor. Anakartta her zaman yanan turuncu ışık yanıyor. HDMI kablosunu takıp çıkardım fakat bir değişiklik yok.
Ramleri çıkarıp takmayı deneyin. Olmazsa tek modül ram ile çalıştırın.

Ramlerin pinlerini silgiyle bir sil tekrar tak bakalım

Eğer bu kadar kısa temasta statik oluşmadıysa anakart sıkıntılı gibi. Önce statik ihtimaline karşı PC'yi fişten çekin açma kapama tuşuna birkaç kez basın. Tekrar açmayı deneyin. Eğer olmazsa PC'yi yine fişten çekin ve BIOS pilini çıkarıp 15-20 dk bekleyip tekrar deneyin.

RAM'ler ile olan ilişkisini tam anlayamadım. Açıklayabilir misiniz?
Karşılaştığınız durum SSD ve ekran kartı bu problemi yaratmaz klavye ve mouse ışık gelir en azından PSU ve anakart da en aza indirilen risktir genelde o yüzden ramlerden şüphe duyulur ilk etapta senelerce bilgisayar tamir dükkanında ustalık yaptım

Eğer bu kadar kısa temasta statik oluşmadıysa anakart sıkıntılı gibi. Önce statik ihtimaline karşı PC'yi fişten çekin açma kapama tuşuna birkaç kez basın. Tekrar açmayı deneyin. Eğer olmazsa PC'yi yine fişten çekin ve BIOS pilini çıkarıp 15-20 dk bekleyip tekrar deneyin.
Yani şöyle bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım dediğim gibi tam süpürge temas ettiği anda oldu hem arkadaki kablolara hem de kasanın camına temas etti. Şuan PC'yi fişten çektim ve tüm kabloları çıkardım. RAM'leri çıkarıp takmayı deneyeceğim.

Yani şöyle bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım dediğim gibi tam süpürge temas ettiği anda oldu hem arkadaki kablolara hem de kasanın camına temas etti. Şu an PC'yi fişten çektim ve tüm kabloları çıkardım. RAM'leri çıkarıp takmayı deneyeceğim.

Bu zamana kadar sorun olup olmaması önemli değil. Elektrik süpürgesi çok yüksek statik üretir. Genelde süpürge ile PC temizleyenlerin sistem açıklmaz. Önce statik boşaltılmalı. Sizin durumda PC çalışırken olduğu için anakarttan şüpheleniyorum. Eğer statik boşaltması sonrası açılmazsa anakart ölmüş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı