Sistem sarsılma sonrası görüntü vermiyor

Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
XPG Gammix D35 16GB 3200 MHz CL16 DDR4 (16X2)
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO 1TB NVMe SSD
Ekran kartı
ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB
Anakart
ASUS PRIME B550M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba. Az önce bilgisayarda oyun açıktı ve evi süpürüyordum. Süpürgenin demir kısmı kablolara ve kasaya ufak çarptı. Çarpmadan sonra bir anda görüntü gitti ve sistemi direkt tuşa basılı tutarak kapattım. Tekrar geri açtığımda ise görüntü gelmiyor, ne klavye ne fare bağlı olan USB'ler çalışmıyor ve ekran kartının fanları dönüyor. Anakartta her zaman yanan turuncu ışık yanıyor. HDMI kablosunu takıp çıkardım fakat bir değişiklik yok.

Yok hocam kolay kolay öldüremezsiniz statik ile g41 dönemlerinde değiliz siz ramleri silgiyle güzelce silin takın düzelecektir

RAM'lerin sadece uç kısımlarını çok hafif bir şekilde silgiyle sildim şimdi tekrar takacağım.

RAM'leri taktım, bilgisayarı açtım fakat durum aynı. Yine görüntü yok, ekran kartının fanları dönüyor.

Son düzenleme:

Diğer arkadaşın hesaba katmadığı şey PC çalışırken statik oluşursa giriş seviyesi anakart ve ucuz kasaların ESD'si arkadaşın düşündüğü kadar güvenilir değil. Statik bozmaz diyor ama aynı durumu birkaç ay önce kendim yaşadım. Statik boşaltıp deneyin. Olmazsa ikame bir anakart ile parçaları test edin.

Şimdi bir tanıdığı arayıp tavsiye aldıktan sonra RAM'leri çıkardım, kasayı yatırdım ve açma kapama tuşuna 3-4 kez bastım. 15-20 dakika kendini boşaltması için bekleyip sonra her şeyi takıp açmayı deneyeceğim.

Anakart yansaydı üzerindeki turuncu ışık yanmazdı ve ethernet ışığı da yanmazdı diye düşünüyorum.

RAM'leri taktım. Yarım saatten fazla bekledim sistemin yükü boşaltması için. Açma tuşuna bastım fakat durum aynı. Görüntü yok.

@Shinya Kogami hocam müsaitseniz son yazdıklarıma bakabilir misiniz?

Dün BIOS pilini çıkarıp taktım, durum aynı. Gerçekten ufak bir temastan dolayı mı böyle oldu aklım almıyor.

Son düzenleme:

Olabilir elektrik süpürgesi oldukça güçlü statik üretebilir. Emin olmak için kasa içi bileşenleri iyice kontrol edin, kablolamaya bakın. Gerekirse sistemi uzay kurulum yapıp deneyin. Ben hala anakarttan şüpheleniyorum ama parçaları tek tek test etmek mantıklı olur. Yapabileceğiniz hiçbir şey kalmazsa iyi bir bilgisayarcıya gidip ikame bir anakart ile parçaları test etmesini isteyin.

Hocam bu arada M.2 SSD'nin etkilenme ihtimali var mı? Eğer öyle bir şey olursa çok kötü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…