Sistem ses seviyesi çok düşük

FxmaN

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
Asus RTX 2060 Dual EVO
Anakart
H510M-E
İşlemci
i5 10400f
Merhabalar.
Sistemimi kulaklık ile kullanıyorum. Daha önceki bilgisayarıma göre maksimum ses seviyesi düşük kalıyor. Sanki eskisinin %50'si gibi kalıyor.

Ses kartım yeni aldığım ASUS Prime H510M-E anakartın üzerinde gelen Realtek ALC887.

Kullandığım sürücü: ASUS'un sitesinden Realtek ses sürücüsü (https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/...ek_Audio_Driver_V_6.0.9050.1_WIN10_64-bit.zip)

Donanım kimliği:
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0897&SUBSYS_104387FB&REV_1004

İşletim sistemim Windows 10 Pro 64 Bit.

Ayrıca Realtek'in kendi sitesinden r2.82 sürücüsünü, ve başka bir siteden r2.81 sürücüsünü de indirdim, yükleme yaparken, - error code 0001 hatası verdi.
Hatanın açılımı, sistemde uyumlu ses kartı yok anlamına geliyormuş.

Ses düşüklüğü sorununu(ses seviyesini) nasıl düzeltebilirim?
Bu sorun ses sürücüsünden değil de Windows 10'dan kaynaklı da olabilir mi? Bu sorunu daha önce yaşayan var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selam aynı sorunu aynı donanımlarla ben de yaşıyorum. Muhtemelen driver hatası ama hangi driverı yüklediysem çözemedim. Sizde son durum ne oldu çözebildiniz mi?

Hocam kulaklığı ses jakına taktığımda sistem jakı algılamadığı için ses seviyesi düşük geliyormuş. Jakı birkaç defa çıkarıp takınca algıladı, kulaklık modunu seçince fena değil biraz yükseldi ama gene de çok yüksek diyemem. Yeterli gibi şu anda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı