Eneska6400
Hectopat
Daha fazla
Sizce bu tehlileki bir sıcaklık mı?
Anladım, ben sıkıntı çıkaracak bir değer olmadığı için öyle söylemiştim.Tehlikeli diye bir ibare kullanmadim.
Anladım, ben sıkıntı çıkaracak bir değer olmadığı için öyle söylemiştim.
Sizce bu tehlikeli bir sıcaklık mı?
Modelden modele değişir o durum. Genellikle:Tehlikeli değil ama 2060 için biraz fazla. 70'in üstüne çıkmaması lazım. En kötü 75.
Modelden modele değişir o durum. Genellikle:
60-70 = Serin.
70-80 = Normal
80-90 = Kötü.
Demek doğru olur. RPM'de önemli tabii. 1000RPM'de 75 derece buz gibiyken, 2500RPM'de sıcak. Ventus 2X, ASUS Dual non EVO gibi modellerde rahat 2000RPM+ ve 75 derece oluyor.
Genede herkesin sistemi farklı olduğu için objektif bakmak lazım ve 75-80 arası değerlerde aslında sorun teşkil etmiyor. 85 derece sonrasında frekans kısmalar başladığı için o değerlere kötü diyoruz.Evet haklısınız ama bence masaüstü bilgisayarlarda 75 üstü kötü çünkü kasanın hava akışını sağlamak, ekran karıt bakımını yapmak ve ekran kartının dönme hızını ayarlamak, OC yapmak gibi gibi birçok etken var sıcaklığı etkileyecek.
Bugün yaptım bakımGenede herkesin sistemi farklı olduğu için objektif bakmak lazım ve 75-80 arası değerlerde aslında sorun teşkil etmiyor. 85 derece sonrasında frekans kısmalar başladığı için o değerlere kötü diyoruz.
Yoksa şahsen 70 derece üstü genel olarak hoş değil ama herkesten aynı performansı bekleyemeyiz. Enazından PC için sıkıntı sınırdan uzak dursun yeterli oda 80C üstü.
Gene de herkesin sistemi farklı olduğu için objektif bakmak lazım ve 75-80 arası değerlerde aslında sorun teşkil etmiyor. 85 derece sonrasında frekans kısmalar başladığı için o değerlere kötü diyoruz.
Yoksa şahsen 70 derece üstü genel olarak hoş değil ama herkesten aynı performansı bekleyemeyiz. Enazından PC için sıkıntı sınırdan uzak dursun yeterli oda 80C üstü.
Hocam bugün bakım yaptım nasılHocam normal sıcaklılardan ziyade şunu eklemek istiyorum. Kart sıcaklığı 75 76'dır hotspot uçmuştur 95 96'lara bu da tehlikeli bir durum oluşturmaz mı? Hotspot için kabul edilebilir 95 96 ama normal sıcaklık ile arasındaki fark muhim değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.