Sistem Sıcaklıkları

Psyhcosocial

Hectopat
Yer
İncesu/Kayseri
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu konulardan hiç anlamam yeni yeni, öğrenmeye çalışıyorum ama bu değerler nedir şu an pc boşta! Nasıl olması gerekiyor değerlerin yardımlarınıza ihtiyacım var.
control.png

O sisteme ufak miktarda voltajlı OC işlemi uygulanmış. FX serisi işlemciler ile içli dışlı olduğum için voltaj değerlerinden ve direkt olarak frekans değerlerinden anlaşılabiliyor.

3,6GHZ standart frekans değeridir ancak şuan 4GHZ'de çalıştırıyorsunuz.
Ayrıca 1,320 seviyelerindeki voltaj 1,4 seviyesinde, NB ise 1,37. OC işlemi için uygun voltaj değerlerini uygulamışsınız.
4,4 GHZ'lere çıkmak isterseniz Vcore voltajı 1,4'den 1,43'e çıkartabilirsiniz.
Ancak boşta 57 derece hiç de iyi değil. Stok soğutucu ile bu iş yürümez.

OC işlemi yaptığınızın farkında mısınız acaba ? Amacınızı söylerseniz ayrıntılı yardımcı olabiliriz.

Boşta değerler biraz fazla. Stok soğutucu mu kullanıyorsun?
Hayır CM T4 var ama bıos da yanlış bir şeyler mi yaptım anlamadım!!!

O sisteme ufak miktarda voltajlı OC işlemi uygulanmış. FX serisi işlemciler ile içli dışlı olduğum için voltaj değerlerinden ve direkt olarak frekans değerlerinden anlaşılabiliyor.

3,6GHZ standart frekans değeridir ancak şuan 4GHZ'de çalıştırıyorsunuz.
Ayrıca 1,320 seviyelerindeki voltaj 1,4 seviyesinde, NB ise 1,37. OC işlemi için uygun voltaj değerlerini uygulamışsınız.
4,4 GHZ'lere çıkmak isterseniz Vcore voltajı 1,4'den 1,43'e çıkartabilirsiniz.
Ancak boşta 57 derece hiç de iyi değil. Stok soğutucu ile bu iş yürümez.

OC işlemi yaptığınızın farkında mısınız acaba ? Amacınızı söylerseniz ayrıntılı yardımcı olabiliriz.
Ben çok yabancıyım bu konulara ama sanırım yanlış bir şeyler yaptım, geri düzene nasıl getirebilirim yardım ederseniz çok sevinirim ayrıca pcden seslerde gelmeye başladı! :/

Evet yapmışsınız ve seslerin sebebi ise sistemin yük altında ısınıyor ve soğumak için fanların daha hızlı dönüyor olması.

Ancak sıkıntı yok, Default ayarlara dön derseniz BIOS ayarları standart ayarlarına geri dönecektir.

Default nasıl yapacağım control panelinden mi yoksa BIOSdan mı? MSI G43 anakartım geri haline almak istiyorum çok ses çıkıyor pcden rahatsız edici, yardım ederseniz çok sevinirim...
Evet yapmışsınız ve seslerin sebebi ise sistemin yük altında ısınıyor ve soğumak için fanların daha hızlı dönüyor olması.

Ancak sıkıntı yok, Default ayarlara dön derseniz BIOS ayarları standart ayarlarına geri dönecektir.

msi2-1280x1024.jpg
MSI G43 model anakartınız Click BIOS II isimli BIOS ekranını kullanıyor, oldukça kolay ve anlaşılır bir BIOS.

Soldan Overclocking Settings kırmına tıklayın ve ortada açılan pencereden, aşağıdan Default seçeneğini seçip kaydedin.
Ayarlar eski haline gelecektir.

Korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Frekans ve voltaj değerleri sıkıntı yaratacak düzeyde değil.
Sadece sistem baya bir ısınıyor olsa gerek :) Sesin kaynağı da bu zaten.

Çok teşşekkür ederim yardımların için. 3 kere denedim hep hata veriyor BIOS kapanıyor ya da ''Restart now' ve Restart Later ibaresi çıkmakta Restart now dedim güncelleştirme yapıp BIOS'u
Bıoserror.png
sonra açtım düzelen bir şey olmadı! Cahillik ne kötü!

Cahillikten değil, siz doğru yerlerde, doğru kişiler tarafından doğru bilgiye ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bundan daha güzel ne var ki?

Öncelikle BIOS ekranında olmadığınızı düşünüyorum.
Bilgisayarın açılışı esnasında, BIOS için programlanmış tuşa bastığınızdan emin misiniz ?
Windows açıldıktan sonra harici bir program ile falan bu ekrana ulaşmadınız değil mi ?

Cahillikten değil, siz doğru yerlerde, doğru kişiler tarafından doğru bilgiye ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bundan daha güzel ne var ki?

Öncelikle BIOS ekranında olmadığınızı düşünüyorum.
Bilgisayarın açılışı esnasında, BIOS için programlanmış tuşa bastığınızdan emin misiniz ?
Windows açıldıktan sonra harici bir program ile falan bu ekrana ulaşmadınız değil mi ?
Evet haklısın, verdiğin bilgiler için minnettarım... Evet Bilgisayar açılışında BIOS'a nasıl giriliyor bilmiyorum CD'den yapmaya çalışıyorum sanırım ondan dolayı olmuyor! Hangi tuşa basmalıyım BIOS'a girmek için?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı