Sistem SSD'yi görmüyor

tolginyoo

Hectopat
Selamlar. 1 ay kadar önce Sandisk 240 GB SSD aldım. SSD sorunsuz çalışıyordu. Dün bilgisayarı uyku moduna aldım. Bugün açtığımda bilgisayar açılırken saçmaladı, dondu kaldı vs ben de reset butonuna bastım, PC intel boot agent açıp "no bootable device insert boot disk and press any key" hatası verdi. BIOS'a girdiğimde SSD'nin orada görünmediğini gördüm. Daha sonra sorun yaşamadığım bir SATA HDD ile Windows'u açtığımda ne bilgisayarım kısmında ne de disk management kısmında SSD görünmüyordu. Anakarttaki diğer SATA girişlerini denedim, sonuç aynı. BIOS'un SATA arabirimi AHCI. BIOS güncel.

Kullandığım işletim sistemi; sorunlu SSD'de de, sorunsuz HDD'de de Windows 10 64 bit.

Bilgisayar bileşenleri:
i3 8100
MSI B360A
Kingston 1x8GB DDR4

SSD'yi garantiye göndermeden çalışır hale getirmenin veya data kaybını önlemenin bir yolu var mı?

Teşekkürler.
up
up
Selamlar. 1 ay kadar önce Sandisk 240 GB SSD aldım. SSD sorunsuz çalışıyordu. Dün bilgisayarı uyku moduna aldım. Bugün açtığımda bilgisayar açılırken saçmaladı, dondu kaldı vs ben de reset butonuna bastım, PC intel boot agent açıp "no bootable device insert boot disk and press any key" hatası verdi. BIOS'a girdiğimde SSD'nin orada görünmediğini gördüm. Daha sonra sorun yaşamadığım bir SATA HDD ile Windows'u açtığımda ne bilgisayarım kısmında ne de disk management kısmında SSD görünmüyordu. Anakarttaki diğer SATA girişlerini denedim, sonuç aynı. BIOS'un SATA arabirimi AHCI. BIOS güncel.

Kullandığım işletim sistemi; sorunlu SSD'de de, sorunsuz HDD'de de Windows 10 64 bit.

Bilgisayar bileşenleri:
i3 8100
MSI B360A
Kingston 1x8GB DDR4

SSD'yi garantiye göndermeden çalışır hale getirmenin veya data kaybını önlemenin bir yolu var mı?

Teşekkürler.

Bilgisayar bileşenleri:
i3 8100
MSI B360A
Kingston 1x8GB DDR4

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Tek çare HDD yi çıkar ve sadece SSD yi tak, sonrasında Windows CD sini takıp yeni kurulum yapman gerekecek. Bu şekilde denemen gerekir, içindeki verileri kurtarman açısından bir fikrim yok. Canını fazla sıkmadan elveda demen gerekecek, maalesef kurtarman çok zor. Anca bu şekilde hallolur.

SSD'ler HDD'ye göre hızlı olduğu kadar da daha güvenli depolama diskleridir. Veri kayıplarında geri dönüşümü daha zor.
Sisteme sadece SSD'yi takmayı deneyin. Ya da sisteminizi HDD'ye kurup SSD'yi harici olarak bağlamaya çalışın. Hiçbir şekilde SSD görünmüyorsa yüksek depolama seçeneklerini okuyan OTG desteği olan bir cep telefonuna takın. Belki SSD'yi okur ve kişisel dosyalarınızı alabilirsiniz. Ben 1 TB harddiski Windows 8.1 Windows 10 işletim sistemlerinde biçimlendirmeyi çalışıyordum. Bilgisayar HDD'yi okurken ve biçimlendirirken hata veriyordu. Ben de kendim kullandığım HTC 10'a taktım biçimlendirdim. Hem bilgisayarın okuma hatası, hemde biçimlendirme hatasını giderdim. [emoji28]

Telefonumun hafıza kartı 64 GB arada hafıza kartı zarar görmüş biçimlendirin diyor. Sinir bişey söylememe gerek yok. PC ye takıp tüm verileri görebilirken dediğiniz teknik enteresan geldi bana. Hadi diyelim telefonda biçimlendirdiniz verileri kurtaramadıktan sonra ne önemi kaldı. Zaten SSD arızalanmamış, yanmamış hasar görmemiş ise yeni yazılım her türlü kurulur. Bu kadar uğraş çaba OTG parçası bulmak neden bu kadar zahmet değecek mi? PC ile bebek gibi oynadığım, uğraştığım için aynı olay defalarca başıma geldi ve bu şekilde sorunu giderdim. Yeterki SSD hasar görmemiş olsun geri döndürmesi çok basit, üzerine yeni yazılım atılacak sorun kalkacak. Bence uğraşmaya değmez veriler kurtarılmayacak ise. Zaten amacımız evvela verileri kurtarmak dediğiniz alternatif sadece biçimlendirmek için. Gerek varmı?

SSD'ler HDD'ye göre hızlı olduğu kadar da daha güvenli depolama diskleridir. Veri kayıplarında geri dönüşümü daha zor.
Sisteme sadece SSD'yi takmayı deneyin. Ya da sisteminizi HDD'ye kurup SSD'yi harici olarak bağlamaya çalışın. Hiçbir şekilde SSD görünmüyorsa yüksek depolama seçeneklerini okuyan OTG desteği olan bir cep telefonuna takın. Belki SSD'yi okur ve kişisel dosyalarınızı alabilirsiniz. Ben 1 TB harddiski Windows 8.1 Windows 10 işletim sistemlerinde biçimlendirmeyi çalışıyordum. Bilgisayar HDD'yi okurken ve biçimlendirirken hata veriyordu. Ben de kendim kullandığım HTC 10'a taktım biçimlendirdim. Hem bilgisayarın okuma hatası, hemde biçimlendirme hatasını giderdim. [emoji28]
Hocam arkadaşın önceliği biçimlendirmek değil zaten. Yazdığımı pek okudumadınız galiba. Bende öyle birşey demedim. Yapılacak öncelikli şeyleri söyledim. Onlarda başarısız olursa artı bir seçenek olarak benim dediğim şeyi deneyebilir. İllaki OTG desteği telefon bul yapacaksın demedim. Yukarda da yazmışım zaten telefon SSD'yi okursa bilgilerinizi alabilirsiniz şeklinde. Yok bilgisayar ile hiç bir şekilde halledilmez ise telefonla biçimlendirmek ise arkadaşa kalmış.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı