Çözüldü Sistem sürekli mavi ekran alıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

aknsvnc

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: İntel Core i7 14700K
Anakart: Asus Rog Strix Z790-A Gaming
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX4070 SUPER
RAM: 16x4 Corsair Vengace DDR5 C36
SSD: Samsung 990 pro
İşletim Sistemi: Win 11 pro
Meslek
İnşaat Mühendisi
Bilgisayarı topladığımdan beri yaklaşık 10 aydır mavi ekran hataları defalarca karşıma çıktı. Sistemi söküp anakartı MSI'a teknik servise dahi gönderdim, BIOS güncelleyip geri yolladılar. İşlemciyi, RAM'leri, ekran kartını defalarca teste tabii tuttum ama bir sorun algılayamadım. Genelde oyunlarda alıyorum mavi ekran hatasını. Son zamanlarda yediğim 4 adet mavi ekran hatasının dosyasını bırakıyorum. Umarım bir çözüm bulabiliriz, saygılar.

Çözüm
@aknsvnc

MT/s MHz aynı şeyler takılmana gerek yok MHz diyelim biz,

Burada yazan 3000 2400 2166 değerlerini 2 ile çarparsan MHz sonucunu görmüş olursun 3000x2 = 6000 MHz.
1735992967654.png

BIOS ekranında gördüğün DEFAULT değerler sistemin için en iyi ayarlar olacak XMP / EXPO açarsan bellek kontrolcüsü 4 kanalda bu tür yüksek frekansta stabil çalıştırmaz bu yüzden mavi ekran alırsın yüksek MHz çıkmak istiyorsan 2 kanal kullanacaksın, 4 kanalda yaparsan eğer A2 A1 B2 B1 üzerinden geçiş yapacak CPU buda sana MICRO gecikme olarak dönecek ve IMC üzerinde fazla yük oluşturursun 4x kanalda, 2 DIMM kanalı kullanırken diğer boş kanallarda oluşan parazitlenmeden dolayı yine yüksek frekansa çıkman sıkıntılı olacak, benim önerim bırak ayarlar DEFAULT kalsın.
Güç kaynağınızda bir sorun olabilir mi?

Güç kaynağımı test etmedim, o da MSİ 1000W MPG PCI5 80+ Gold marka.Güç kaynağımın sisteme yettiğini düşünüyorum.

Selamlar, @aknsvnc

Öncelikle şuan 2 adet dosya tespit ettim REVO kullanarak RIOT CLIENT / VANGUARD adına herşeyi silelim %appdata% reg key girdilerinin hepsini. EAAntiCheat.exe dosyasını aşağıda bulunan video ile aynı şekilde silelim.

İlk önce MalwareBytes ile sistemimizi tarayalım.

EAAntiCheat.exe içerisinde uninstall all yapalım bütün hepsi için olacak bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemler bitince CMD yönetici olarak çalıştırın alttaki kodları sırasıyla yazalım.

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Kod:
PROCESS_NAME:  extensionCardH

Kod:
SYMBOL_NAME:  vgk+6f31eb

MODULE_NAME: vgk

IMAGE_NAME:  vgk.sys

STACK_COMMAND:  .cxr 0xffffdb83c362e4f0 ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET:  6f31eb

FAILURE_BUCKET_ID:  AV_vgk!unknown_function

OSPLATFORM_TYPE:  x64

OSNAME:  Windows 10

FAILURE_ID_HASH:  {56c5cf79-d160-8711-720f-03c630d4c72b}

Followup:     MachineOwner
---------

Kod:
PROCESS_NAME:  EAAntiCheat.Ga

Kod:
SYMBOL_NAME:  eaanticheat+226fab8

MODULE_NAME: eaanticheat

IMAGE_NAME:  eaanticheat.sys

STACK_COMMAND:  .process /r /p 0xffff8c025fea2080; .thread 0xffff8c02443ad080 ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET:  226fab8

FAILURE_BUCKET_ID:  AV_R_eaanticheat!unknown_function

FAILURE_ID_HASH:  {100f1e0a-abcf-3860-2e0c-3546be52e55a}

---------

Selamlar, @aknsvnc

Öncelikle şuan 2 adet dosya tespit ettim REVO kullanarak RIOT CLIENT / VANGUARD adına herşeyi silelim %appdata% reg key girdilerinin hepsini. EAAntiCheat.exe dosyasını aşağıda bulunan video ile aynı şekilde silelim.

İlk önce MalwareBytes ile sistemimizi tarayalım.

EAAntiCheat.exe içerisinde uninstall all yapalım bütün hepsi için olacak bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemler bitince CMD yönetici olarak çalıştırın alttaki kodları sırasıyla yazalım.

Kod:
sfc /scannow

Kod:
PROCESS_NAME:  extensionCardH

Kod:
SYMBOL_NAME:  vgk+6f31eb

MODULE_NAME: vgk

IMAGE_NAME:  vgk.sys

STACK_COMMAND:  .cxr 0xffffdb83c362e4f0 ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET:  6f31eb

FAILURE_BUCKET_ID:  AV_vgk!unknown_function

FAILURE_ID_HASH:  {56c5cf79-d160-8711-720f-03c630d4c72b}

---------

Kod:
PROCESS_NAME:  EAAntiCheat.Ga

Kod:
SYMBOL_NAME:  eaanticheat+226fab8

MODULE_NAME: eaanticheat

IMAGE_NAME:  eaanticheat.sys

STACK_COMMAND:  .process /r /p 0xffff8c025fea2080; .thread 0xffff8c02443ad080 ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET:  226fab8

FAILURE_BUCKET_ID:  AV_R_eaanticheat!unknown_function

FAILURE_ID_HASH:  {100f1e0a-abcf-3860-2e0c-3546be52e55a}

---------

Söylediğiniz işlemleri gerçekleştirdim, virüs taramsını tamamladım, eaanticheat ve vanguaardı kaldırdım. Komut istemiyle cleanup ta yaptım. Fakat son verdiğiniz 4 kodunuzu kopyalayıp yapıştırınca
^^ C:\Windows\System32>PROCESS_NAME: extensioncardh.
'Process_name:' is not recognized as an internal or external command,
Operable program or batch file. ^^ diye bir hata kodu aldığım için uygulayamadım sanırım. Bu programların temiz olarak herhalde kaldırıldığının göstergesi olarak düşünüyorum. Fakat bu oyunları oynamam için EA ve Vanguard'ı tekrar yüklemem gerekmekte yükleyip biraz oyun oynadıktan sonra tekrar bir mavi ekran hatası olursa ya da olmaz ise bildiririm. İlginiz için teşekkür ederim.

Söylediğiniz işlemleri gerçekleştirdim, virüs taramsını tamamladım, eaanticheat ve vanguaardı kaldırdım. Komut istemiyle cleanup ta yaptım. Fakat son verdiğiniz 4 kodunuzu kopyalayıp yapıştırınca
^^ C:\Windows\System32>PROCESS_NAME: extensioncardh.
'Process_name:' is not recognized as an internal or external command,
Operable program or batch file. ^^ diye bir hata kodu aldığım için uygulayamadım sanırım. Bu programların temiz olarak herhalde kaldırıldığının göstergesi olarak düşünüyorum. Fakat bu oyunları oynamam için EA ve Vanguard'ı tekrar yüklemem gerekmekte yükleyip biraz oyun oynadıktan sonra tekrar bir mavi ekran hatası olursa ya da olmaz ise bildiririm. İlginiz için teşekkür ederim.

Kod:

Kod:

Kod:

Kod:
sfc /scannow

Tek tek yazın hocam bunları CMD yönetici olarak çalıştırıp, haber bekliyorum sizden.

Kod:

Kod:

Kod:

Kod:
sfc /scannow

Tek tek yazın hocam bunları CMD yönetici olarak çalıştırıp, haber bekliyorum sizden.

Bunların hepsini uyguladım, yaklaşık 4-5 saattir PC başındayım, henüz EA tarafından bir problem çıkmadı ne FIFA25'te ne de Battlefield'de. League of Legends'ta da artık yarın denerim Vanguard'ı. Bir de sanırım başka konularda görmüştüm BIOS'ta anakartın XMP'sini kapattım.

Son düzenleme:
Bunların hepsini uyguladım, yaklaşık 4-5 saattir PC başındayım, henüz EA tarafından bir problem çıkmadı ne FIFA25'te ne de Battlefield'de. League of Legends'ta da artık yarın denerim Vanguard'ı. Bir de sanırım başka konularda görmüştüm BIOS'ta anakartın XMP'sini kapattım.

Sorun oyunların kullandığı programlar üzerinden meydana gelmiş hocam eğer tutarsız olduğunu düşünüyorsanız belleklerinizin, işlemci modeli nedir? CPU-Z SPD SLOT 1/2/3/4 görsellerini yükleyin bakalım onlara hocam.

Sorun oyunların kullandığı programlar üzerinden meydana gelmiş hocam eğer tutarsız olduğunu düşünüyorsanız belleklerinizin, işlemci modeli nedir? CPU-Z SPD SLOT 1/2/3/4 görsellerini yükleyin bakalım onlara hocam.
Şöyleki evet bu konuda haklısın son aldığım mavi ekranların hepsi anticheat programları yüzünden, Windows'un anti defiyle arada çakışıyorlarda olabilir bilmiyorum. Aşağıya bırakıyorum istediğin veriyi. Fakat bir 5 ay önce bunlardan farklı hatalarda aldım. Hatta Windows çöktü, bilgisayarcımda tekrar yükledim Windows'u, Windows kurarken 2 kere daha çöktü vs. Gibi bir dizi problemler oldu. O zaman anakartı göndermiştim ASUS'a, Ramleri, ssd yi, ekran kartını işlemciyi test etmedğim benchmark kalmadı bi sorun bulamadım. Geri geldi anakart tekrar topladık, eve geldim daha ilk gün yine mavi ekran verdi. 14700k işlemcilerin problemli olduğunu bazı forumlarda okumuştum. Soğumasında sıkıntı olduğunu biliyordum ona göre de sıvı soğutma aldım. Isıdan yana bir problemim yok fakat bilgisayar hiç stabil değil açıkcası ve canımı bir hayli sıkıyor. Hatta satmayı bile bi ara düşünmüştüm. Donanımsal olarak bilgisayardan biraz anlıyorum ona göre de topladım pc yi ama yazılımsal olarak pek bilgim yok. Parçaların hepsi uyumlu, windowsum orjinal, crack li 1-2 program dışında bişeyde kullanmıyorum. Bu ara da raml dual 1 taneydi. Pcyi tekrar topladıktan sonra aynı ramlerden bir çift daha aldım; bu da, insan katiline aşık olurmuş ondan galiba xD..

İşlemci: İntel Core i7 14700K
Anakart: Asus RogStrix z790-A
Ekran Kartı: Msi GeForce RTX 4070 SUPER
Ram: 16x4 Corsair Vengace DDR5 CL36
SSD: Samsung 990 pro
Güç Kaynağı: Msi 1000W MPG PCI5 80+ Gold
İşletim Sistemi: win 11 pro

Dosya Ekleri

• slot1.jpg
    slot1.jpg
    63,8 KB · Görüntüleme: 20
  • slot2.jpg
    slot2.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 23
  • slot3.jpg
    slot3.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 20
  • slot4.jpg
    slot4.jpg
    63,3 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Şöyleki evet bu konuda haklısın son aldığım mavi ekranların hepsi anticheat programları yüzünden, Windows'un anti defiyle arada çakışıyorlarda olabilir bilmiyorum. Aşağıya bırakıyorum istediğin veriyi. Fakat bir 5 ay önce bunlardan farklı hatalarda aldım. Hatta Windows çöktü, bilgisayarcımda tekrar yükledim Windows'u, Windows kurarken 2 kere daha çöktü vs. Gibi bir dizi problemler oldu. O zaman anakartı göndermiştim ASUS'a yukarıda MSI yazmışım ama yanlış söylemişim. Ramleri, ssd yi, ekran kartını işlemciyi test etmedğim benchmark kalmadı bi sorun bulamadım. Geri geldi anakart tekrar topladık, eve geldim daha ilk gün yine mavi ekran verdi. 14700k işlemcilerin problemli olduğunu bazı forumlarda okumuştum. Soğumasında sıkıntı olduğunu biliyordum ona göre de sıvı soğutma aldım. Isıdan yana bir problemim yok fakat bilgisayar hiç stabil değil açıkcası ve canımı bir hayli sıkıyor. Hatta satmayı bile bi ara düşünmüştüm. Donanımsal olarak bilgisayardan biraz anlıyorum ona göre de topladım pc yi ama yazılımsal olarak pek bilgim yok. Parçaların hepsi uyumlu, windowsum orjinal, crack li 1-2 program dışında bişeyde kullanmıyorum.

Sanırım cevabı buldum hocam sizin,

RAM'leri 4 kanalda kaç MHz çalıştırıyorsun?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı