Sistem sürekli reset atıyor

stork78

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, geçen sene topladığım sorunsuz çalışan bilgisayarım kış geldiği andan itibaren ne zaman PC'yi açsam 3 saniyede bir daha açılmadan reset atıyor. Havalar ısınınca böyle bir sorun olmuyor, anlamadım sorunu 10 dakika sonra sanki kasa ısınıyor. Öyle açılıyor, PC ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU diyecektim de, havalar ısınınca böyle bir sorunun olmamasını duyunca vazgeçtim. PSU marka model nedir?

Sisteminizi açtığınızda AIDA64 ile anakartın ve işlemcinin sıcaklık değerlerine bakın. Ekran görüntüsü veya fotoğraf alıp atın.

Karşımdakinin sistem özelliklerini tahmin ediyorum.

Anakartım - ASUS ROG STRIX X570-F GAMING.
RAM-Adata XPG 16 GB Gammix D30 gri 3000MHz CL16 DDR4.
İşlemcim- Ryzen 7 3800X.
GPU- ASUS Dual GeForce RTX 2070 8 GB OC.
Sisteminizi açtığınızda AIDA64 ile anakartın ve işlemcinin sıcaklık değerlerine bakın. Ekran görüntüsü veya fotoğraf alıp atın.
Isınma problemi yok açıkcası, keza oyun oynadığımda bile kontrol ederim ısıyı.
PSU diyecektim de, havalar ısınınca böyle bir sorunun olmamasını duyunca vazgeçtim. PSU marka model nedir?

Corsair VS serisi VS650 650W 80Plus PSU.

Anakartım - ASUS ROG STRIX X570-F GAMING.
RAM-Adata XPG 8 GB Gammix D30 gri 3000MHz CL16 DDR4.
İşlemcim- Ryzen 7 3800X.
GPU- ASUS Dual GeForce RTX 2070 8 GB OC.

Sistemin fişini çek ve anakart, SSD, ekran kartı kablolarını çıkar ve yeniden tak. Biraz beklesin (15 dk yeterli olur). Muhtemelen çözülür. Eğer çözülmezse bir donanımda sorun vardır.

Sistemin fişini çek ve anakart, SSD, ekran kartı kablolarını çıkar ve yeniden tak. Biraz beklesin (15 dk yeterli olur). Muhtemelen çözülür. Eğer çözülmezse bir donanımda sorun vardır.

Anakart, SSD, kablolarını çekmem sıkıntı olur çünkü teknik bilgiye sahip değilim, internetten bakıp çıkarırım öyle bir denerim.

Bileşenlere hız aşırtma yaptınmı? Yaptıysan hangilerine yaptın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…