Sistem tavsiyesi 7000 TL bütçeli

İşlemci - 1300 TL
Anakart - 760 TL
Bellek - 620 TL (310x2)
Ekran Kartı - 3359 TL
SSD - 527 TL
Kasa - 536 TL
Güç Kaynağı - 357 TL
Toplam - 7459 TL
İşlemci soğutucu olarak da tavsiye edeceğim 319 TL
Tek tek parçaları böyle toplayınca pahalıya geliyor. İnventus, İncehesap ve İtopya'da daha düşük fiyatlı sistemler var. İsterseniz onları da inceleyebilirsiniz. Eğer overclock yapmayacaksanız soğutucu almanıza gerek yok, anakartı da biraz daha ucuz bir model alarak bütçeyi düşürebilirsiniz.

Hocam her halükarda ne kadar dizili alırsan al ekran kartı montajlı gelmeyeceği için onu kendin takıcaksın.

Sinerjiden anakartı bir tık yükselterek Gigabyte Gaming serisi bir anakart ile ekran kartı olmadan al.

Ekran kartını QP'den alırsın aradaki farka anakart yükselmiş olur :)

İşlemci - 1300 TL
Anakart - 760 TL
Bellek - 620 TL (310x2)
Ekran Kartı - 3359 TL
SSD - 527 TL
Kasa - 536 TL
Güç Kaynağı - 357 TL
Toplam - 7459 TL
İşlemci soğutucu olarak da tavsiye edeceğim 319 TL
Tek tek parçaları böyle toplayınca pahalıya geliyor. İnventus, İncehesap ve İtopya'da daha düşük fiyatlı sistemler var. İsterseniz onları da inceleyebilirsiniz. Eğer overclock yapmayacaksanız soğutucu almanıza gerek yok, anakartı da biraz daha ucuz bir model alarak bütçeyi düşürebilirsiniz.
OC yapmayı çok düşünmüyorum açıkcası ama alacağım anakart 3200 max olduğundan benim 3200 lük ramleri sorunsuz şekilde kullanabilirim değil mi?

Ben şimdi bilgisayara geçeceğim size bir tık daha iyisini bulmaya çalışayım olmazsa böyle yapıp alın.
Hocam her halükarda ne kadar dizili alırsan al ekran kartı montajlı gelmeyeceği için onu kendin takıcaksın.

Sinerjiden anakartı bir tık yükselterek Gigabyte Gaming serisi bir anakart ile ekran kartı olmadan al.

Ekran kartını QP'den alırsın aradaki farka anakart yükselmiş olur :)

İncele ;

Kasa, SSD ve anakarta özen göstermeni istiyorum senden :) .

OC yapmayı çok düşünmüyorum açıkcası ama alacağım anakart 3200 max olduğundan benim 3200 lük ramleri sorunsuz şekilde kullanabilirim değil mi?
Bence arkadaş mükemmel bir sistem dizmiş. O anakartta 3600 MHz ram bile çalıştırırsınız, rahat olun.

Ben şimdi bilgisayara geçeceğim size bir tık daha iyisini bulmaya çalışayım olmazsa böyle yapıp alın.
Asus Prime B450M-K 4400mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
bu anakart ilkinden daha iyi olabilir mi?
İncele ;

Kasa, SSD ve anakarta özen göstermeni istiyorum senden :) .
Evet bu konunuzu incelemiştim bütçem 6000 lira civarındaydı 7000'e biraz zor çıkardım zaten fakat ilerde daha iyi bir ssd ye geçiş yapacağım. Kasa konusunda araştırdığım kadarıyla kötü bir kasa gibi durmuyor ama anakart konusunda haklısınız giriş seviyesinde kalmakta.
Ayrıca sizce kasayı Aerocool Aero One Frost RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
ve Sharkoon 650W SHP650 V2 80+ Güç Kaynağı ile değiştirmeli miyim? Yoksa Corsair daha iyi bir kasa mı?
Güncel.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı