Sistem Tavsiyesi (CAD ve CAE amaçlı)

BioDread

Hectopat
Merhabalar,

Makine tasarımı ve imalatı sektörüne mühendislik hizmeti vermekteyim. CAD (NX, Solidworks, Autocad) ve CAE (Ansys, Hyperworks, Abaqus) mühendislik yazılımlarını kullanmaktayım. Projelerimde kullanmak amacıyla yüksek performanslı bir sistem toplayacağım. "Masaüstü Sistem Tavsiyeleri-Haziran 2015" adlı yazıdaki render amaçlı hazırlanan sistemi referans alarak ihtiyaçlarım doğrultusunda bir sistem oluşturdum. Sizden seçtiğim bileşenler ile ilgili tavsiyelerinizi detaylı açıklamaları ile rica ediyorum. Bütçe konusunda herhangi bir üst limitim yoktur, ancak ihtiyacımdan fazlasını da almak istemiyorum.

Anakart: Asus X99 Deluxe
İşlemci: Intel Core i7 5960K - Yazılımların 8 çekirdek kullanabilecek lisansları bulunmaktadır, bu nedenle fiyatı yüksek olsa da bu işlemciyi tercih ettim.
RAM: Kingston HyperX Predator 32 GB 2400 MHz - CL12 olması sebebiyle tercih ettim, ancak 3000 MHz CL15'lik modeli de aklımda bulunmakta. Hangisini tercih etmeliyim?
Ekran Kartı: Nvidia Quadro K2200 - CAD ve CAE programları ile çalışacağım için yeterli olacağını düşündüm, ancak tavsiyeleriniz doğrultusunda K4200 veya K5200 düşünebilirim.
SSD: Samsung 850 Pro 256 GB x 2 - SSD'lerde RAID imkanı mevcut mu? Performans artışı elde edebilir miyim? Mümkün değilse 512 GB'lık modeli alacağım.
HDD: WD Caviar Black 2 TB x 2 - Blue ve Green modellerine göre bir hayli pahalı, aradaki fiyat farkını performans olarak sunabilecek mi?
Monitör: Asus MG279Q - Ekranda kesinlikle istediğim özellikler şunlardır.: 27 inç ve üstü ekran boyutu, IPS panel, Pivot, Yükseklik ve Açı ayarlanabilirlik. Sistem tavsiyelerinde PA279Q tercih edilmiş, inceleme videosunu da izledim. Ancak, yaptığım iş gereği bu kadar bir renk hassasiyetine ihtiyacım olmadığını düşünüyorum, ayrıca 144 Hz bir monitör ile oyunlardan da keyif alabileceğimi düşünüyorum. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.
Kasa: Cooler Master Silencio 650 Pure - Sessizlik ve kasa içi temizlik benim için önemli noktalar. Türkiye'de Silencio 652S modelini bulamadığım için bunu almayı planlıyorum. Tabiki başka markaların çözümleri ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
PSU: Corsair RM 750W - 80 Plus Gold ve sessizlik özellikleri cezbetti. Güç kaynağının gücünü biraz yüksek seçtim, ilerleyen süreçte AMD Radeon Fury X model ekran kartı alabilirim, dolayısıyla ihtiyacım olacağını düşünüyorum. Eğer daha düşük güç kaynakları yeterli olacaksa lütfen belirtin.
Klavye ve Fare: MICROSOFT Sculpt Ergonomic Desktop - Uzun süren tasarım ve analiz süreçleri sebebiyle bilgisayar başında çok fazla süre geçireceğim. Ergonomik ve konforlu klavye/fare önerilerinizi bekliyorum.
İşlemci Soğutucu: Önceki sistemimde kullandığım modelini hatırlamadığım kaliteli bir işlemci soğutucum var, onu kullanmayı planlıyorum.

Nvidia Quadro ve AMD Radeon Fury X ekran kartlarını aynı sistemde kullanabilme imkanı var mıdır? Mesela iki işletim sisteminde ayrı ayrı kullanabilir miyim?

İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Yardımcı olmak isteyen kimse yok mu?

HDD: WD Black modelinin pahalı olmasının sebebi daha hızlı olması.

SSD'leri birbirine bağlayabiliyorsunuz ve performans artışı sağlayabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Aynı crossfire ve SLI gibi ancak nasıl yapıldığı hakkında fikrim yok.

Bu sisteme 750W kesinlikle yetersiz bir PSU. BUYURUN linkte ki PSU'ya bakarsanız daha iyi olur.

Bunun dışında sistem zaten extreme bir sistem. Toplayabilirsiniz. O işlemcinin üstesinden gelemeyeceği işlem yok :) 3.0GHZ'ı eğer overclocktan anlıyor iseniz; sağlam bir soğutucu ile 5.0GHZ'e kadar OC edebilirsiniz.

Size tavsiyem bu işlemciye SU SOĞUTMA SİSTEMİ takmanız yönünde olacaktır. Malesef Quadro ve Fury kartlarını birlikte kullanamazsınız. Yani kullanırsınız ama verimli olmaz performans düşüşüne yol açar. Birini seçiniz ve ondan 2 adet alıp SLI/Crossfire yapın. Çok çok çok daha verimli olur.

iyi sosyaller.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Profesyonel ekran kartının maksimum yük altında 68W, işlemcinin 140 W ve diğer bileşenlerin de toplamda 200 W'dan fazla güç tüketmeyeceğini kabul ederek bu psu'yu tercih ettim. Acaba benim göremediğim bir güç sarfiyatı mı var? Ayrıca, monitör hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum, yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. Fury ile beraber kullanamamak canımı sıktı, performans kaybı olmadan bir çözüm yolu olabilir mi? Eğer yoksa 980'e yöneleceğim.

Anakart Deluxe yerine Asus X99-E WS olabilir. (extended ATX destekleyen kasa seçmeniz gerekir tabi bu durumda)

İki ayrı ekran kartını tek anakarta takılması ile ilgili bu videoyu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı