Sistem Toplama Detayları

Arkadaşlar bilgisayar toplayacağım ama neredeyse hiç bilgim yok. Araştırarak öğrenmeye çalışıyorum. Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1. Teknobiyotikteki PC sihirbazında misal bazı işlemcilerin başında yıldız mevcut. Bu yıldız ne anlama geliyor?
2. Diyelimki i5 bir işlemci seçtim. Bu işlemciye en uygun anakartı gösteren bir site var mı? Teknobiyotik 10-15 tane anakart çıkarıyor karşıma. Farklarını bilmediğim için haliyle seçim yapamıyorum.
3. Sistemime ekleyeceğim parçanın markasını dikkate almalı mıyım?
4. Kasa seçerken güç kaynaklı olup olmadığına ya da boyutlarına dikkat etmeli miyim? Seçtiğim parçalar piyasadaki bütün kasalara sorunsuzca yerleştirilebilir mi?
5. En önemlisi de sorulardan anlayacağınız üzere daha işin çok başındayım. Bu tür sorularıma cevap bulabileceğim bir ya da birkaç kaynak önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Yıldızlı ürünler sadece sihirbazdan sistem toplayanlara özel olarak normal fiyatından daha ucuza satılan bileşenlerdir.

2) Anakartın modeline bütçenize ve seçtiğiniz işlemciye göre karar vereceksiniz.

3) Evet, markalara dikkat etmelisiniz.

Uzak durmanız gereken çok fazla marka var. (Frisby, Everest, TX, Hi-Level vs.)

4) Kasa ile PSU'yu ayrı almanızı öneririm.

5) Size özel olarak yardımcı olabilirim isterseniz.

Son düzenleme:

3500 lira bütçe ayırdım ama 4000'e kadar çıkabiliriz... Şu an oyun olarak Metin2 ve Lol oynuyorum. Belki yeni sistemde Cs-Go'da denerim. Bunlar dışında bir oyun oynamayı da düşünmüyorum. Ek olarak Youtube kanalım için içerikler üretiyorum. Kısacası bu sistem oyun, oyun içi video, montaj ve render için kullanılacak. "Bu istekler doğrultusunda, bu bütçe ile daha iyisi olamazdı." dedirtecek bir sisteme ihtiyacım var. :) Not: Monitörüm yok.

1)5) Size özel olarak yardımcı olabilirim isterseniz.

Gerçekten iyi olur. Zira kendi başıma bir sistem toplamam cinayet sayılabilir. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani 4000₺ bütçe ile alınabilecek en iyi sistemi istiyorsunuz.

Monitör dahil değil, değil mi?

Metin 2, LoL ve CS:GO için GTX 1060 6GB almaya gerek yok bence.

O zaman şöyle toparlayalım,

4000₺ monitör dahil bir sistem istiyorsunuz.

Oynayacağınız oyunlar Metin 2, LoL ve CS:GO.

Bunlara oyun demek biraz zor. Sistem gereksinimleri çok düşük.

Yapacağınız iş ise render, montaj ve video kaydı.

Temellendirmek gerekirse işlemciyi güçlü tutup ekran kartını düşük tutacağız.

1TB HDD yerine 250GB SSD koyabilirsek koymak istiyorum. Size yeter mi?

O oyunlar zaten pek yer tutmuyor.

Monitör olarak Benq GW2270H düşünüyorum.

Benq 21.5 GW2270H 5ms 1920x1080 60Hz

Monitöre düz 400₺ dersek sistem için 3600₺ kalıyor.

Hadi toplamaya başlayalım o vakit :neo:

1TB HDD yerine 250GB SSD koyabilirsek koymak istiyorum. Size yeter mi?

Bende zaten 1 tb harici bir hdd var. Önem verdiğim şeyleri onda saklıyorum. Bilgisayarda öyle resim, müzik vs. depolamayı pek sevmem. En iyi nasıl olacaksa sizlere bırakıyorum.

Monitör olarak Benq GW2270H düşünüyorum.

Benq 21.5 GW2270H 5ms 1920x1080 60Hz

Sistemde neler yapacağımı belirttim. Gerisi tamamen size kalmış. Neyi al derseniz onu alırım. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı