SECourses
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar elimde HAF 700 full Tower PC kasa var. Bu kasaya yeni bilgisayar topluyorum. Çünkü mevcut bilgisayarı yeni iş yerine götüreceğim kısmetse.
Bana RAID 1 destekleyen, olabildiğince çok native NVMe disk yuvası olan sanıyorum 5 adet destekleyen var, RTX 3060, 3090 Ti ve RTX 5090 aynı anda takabileceğim (3 adet ekran kartı PCI ex slotu) bir anakart lazım.
Ek olarak bunların tamamını destekleyecek PSU.
İşlemci olarak yeni nesil Intel kötü gözüküyor. Acaba diyorum 14900k mı alsam?
AMD'de alabilirim. Bana daha çok multi Core performansı lazım. Ek olarak en az 96 GB 2 stick RAM veya 4 kanal native desteği olan 4x32 GB = 128 GB RAM planım var.
Fakat 4 kanal native desteği olan anakart neredeyse bilmiyorum: Yani topolojisi t-topology olacak.
PSU olarak tüm sistemi rahatça sorunsuzca maksimum performansda kaldıracak bir şey arıyorum.
Anakartın en az 2 adet SATA slotu olmalı ve RAID 1 desteği olmak zorunda.
Bana RAID 1 destekleyen, olabildiğince çok native NVMe disk yuvası olan sanıyorum 5 adet destekleyen var, RTX 3060, 3090 Ti ve RTX 5090 aynı anda takabileceğim (3 adet ekran kartı PCI ex slotu) bir anakart lazım.
Ek olarak bunların tamamını destekleyecek PSU.
İşlemci olarak yeni nesil Intel kötü gözüküyor. Acaba diyorum 14900k mı alsam?
AMD'de alabilirim. Bana daha çok multi Core performansı lazım. Ek olarak en az 96 GB 2 stick RAM veya 4 kanal native desteği olan 4x32 GB = 128 GB RAM planım var.
Fakat 4 kanal native desteği olan anakart neredeyse bilmiyorum: Yani topolojisi t-topology olacak.
PSU olarak tüm sistemi rahatça sorunsuzca maksimum performansda kaldıracak bir şey arıyorum.
Anakartın en az 2 adet SATA slotu olmalı ve RAID 1 desteği olmak zorunda.
Son düzenleyen: Moderatör: