Sistem Toplama Rehberi İçin Öneri

Yer
Mersin
Selamlar arkadaşlar. Intel 10. nesil de çıktıktan sonra @Emir M., @Motionless IN White, @Sylveon, @enes.wtp ve de ben kapsamlı bir sistem toplama rehberi yapmayı düşünüyoruz. Her bütçe için ayrı ayrı tavsiye hazırlayacağız ve de her bir parça için neden onu tercih ettik yazacağız. Fiyatları piyasadaki en genel ortalama olarak alacağız, en ucuzunu veya indirimdeki halini değil.

Fiyatlarda değişiklik oluyor diye aralıklı yapacağız. Örneğin 4000-4500 TL gibi.

Bu rehber çok uzun olacağından tek bir konuda paylaşıp upuzun olması pek iyi olmaz diye düşündük. Acaba nasıl yapabiliriz? Fikriniz var mıdır?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle yapabilirsiniz:

4000 TL'lik sistem hakkındaki bilgiler vesaire.

6000TL'lik sistem hakkındaki bilgiler vesaire.

Fiyatları rastgele örnek olsun diye verdim, siz anlamışsınızdır zaten. Hangi fiyat aralığına bakmak istiyorsa o Süprizbozan'a tıklayıp sistemi ve detaylarını görür.

Bence 5 tane farklı bütçe aralığı belirlenip her biriniz birer rehber paylaşacak şekilde yapılabilir. 5 tane ayrı konu olacağı için belli bir sistem tartışılacağı zaman direkt o sistemin konusuna yorum yapılabilir. Böylece hem her birinize eşit iş düşer hem de hepsi bir konuda toplanmayacağı için çok da uzun olmaz.

Böyle yapabilirsiniz:

4000 TL'lik sistem hakkındaki bilgiler vesaire.

6000TL'lik sistem hakkındaki bilgiler vesaire.

Fiyatları rastgele örnek olsun diye verdim, siz anlamışsınızdır zaten. Hangi fiyat aralığına bakmak istiyorsa o Süprizbozan'a tıklayıp sistemi ve detaylarını görür.
Mantıklı geldi, teşekkürler. Düşünelim bunu.
Bence 5 tane farklı bütçe aralığı belirlenip her biriniz birer rehber paylaşacak şekilde yapılabilir. 5 tane ayrı konu olacağı için belli bir sistem tartışılacağı zaman direkt o sistemin konusuna yorum yapılabilir. Böylece hem her birinize eşit iş düşer hem de hepsi bir konuda toplanmayacağı için çok da uzun olmaz.
Teşekkür ediyorum, değerlendirelim.

@Caner Uncu Güzel bir öneri gelmiş, sizin aklınızdaki de "doğru" yapılırsa gayet iyi bir girişim olur. Yalnız forumda neredeyse herkesin yaptığı bir hata var, kullanılmamış veya düzgün araştırılmamış olan ürünleri önerme konusunda hiçbir sorumluluk hissedilmiyor. Sonuçta ona bakıp sistem toplamaya karar verecek olanlar mutlaka olacaktır, önereceğiniz tüm ürünleri mümkünse bir şekilde (eş, dost, tanıdık) tecrübe etmenizi ya da en az 4-5 farklı yerden detaylı olarak tüm "kullanıcı" deneyimlerini araştırmanızı rica edeceğim. Özellikle üretici firmaların ya da onların rakiplerinin piyasaya sunduğu test verilerini referans olarak göstermeyeceğinizi umuyorum.

@Caner Uncu Güzel bir öneri gelmiş, sizin aklınızdaki de "doğru" yapılırsa gayet iyi bir girişim olur. Yalnız forumda neredeyse herkesin yaptığı bir hata var, kullanılmamış veya düzgün araştırılmamış olan ürünleri önerme konusunda hiçbir sorumluluk hissedilmiyor. Sonuçta ona bakıp sistem toplamaya karar verecek olanlar mutlaka olacaktır, önereceğiniz tüm ürünleri mümkünse bir şekilde (eş, dost, tanıdık) tecrübe etmenizi ya da en az 4-5 farklı yerden detaylı olarak tüm "kullanıcı" deneyimlerini araştırmanızı rica edeceğim. Özellikle üretici firmaların ya da onların rakiplerinin piyasaya sunduğu test verilerini referans olarak göstermeyeceğinizi umuyorum.
Yorum için teşekkürler. Keşke firmalardan ürün gelse de inceleyebilsem teker teker ama maalesef. Elimden geldiğinde kullanıcı deneyimlerini göz önünde bulundurarak öneriler sunuyorum.

Önerdiğim sistemden şikayet gelmemeli mantığıyla ilerliyorum. Bu yüzden olabildiğince iyi ürünler seçerek öneri yapacağız. Dediğim gibi, her parça için neden seçildi yazacağız bilgimiz dahilinde.
Tek bir kişiye bağlı kalmayacağız, hepimizin ortak kararı olan ürünü koyacağız.

Bileşenlerden kısıp günü kurtarmalık değil, olabildiğince ileriye dönük olsun diye çabalayacağız. Umarım güzel olur, yararlı olur. Tekrardan teşekkürler.

Öncelikle sabit bir baş bütçe belirlemenizi öneririm.
Örneğin en çok açılan sistem konuları 3000TL, 4000TL ve 5000TL oluyor.

En çok başlık açılan bütçeleri belirleyerek bütçeye göre sistemleri daha kolay belirleyebilirsiniz.

Bir de bütçeye göre tek bir markaya bağlı kalmayın.
Mesela işlemci ve ekran kartı için aynı bütçede iki üreticinin de kartı var ise marka olarak ikisini de önerin.
Performansına bağlı olarak önerdiğiniz kişi onu seçebilir, oradan sonrası kişiye kalıyor.

Bir de bütçeye göre tek bir markaya bağlı kalmayın.
Mesela işlemci ve ekran kartı için aynı bütçede iki üreticinin de kartı var ise marka olarak ikisini de önerin.
Performansına bağlı olarak önerdiğiniz kişi onu seçebilir, oradan sonrası kişiye kalıyor.
Intel-Nvidia, Intel-AMD, AMD-Nvidia, AMD-AMD şeklinde isteyenler olucaktır ve öyle yapmayı düşünüyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı