Yeni sistem toplama rehberi

G4560 200-250 arası bulabilirsin.1050 Tİ de 750-850 TL'ye alsan 1000 TL yapar. 1500 TL'ye SSD, RAM, HDD, Güç Kaynağı ve Kasa zor gibi.
Tabii bu 2500 TL'ye zor. Bütçe genişletilirse olabilir.
Edit: Ama AMD APU'yla belki bir kaç parça sonradan alarak yapılabilir. Örneğin HDD sonradan alınabilir. 8 GB RAM alıp sonradan 8 GB RAM eklenebilir.

2500 TL'ye Ryzen 5 1400 ve GTX 1050 Ti'lı bir sistem toplamak mantıklı olabilir. Tek slot 8 GB Ram alırsın ileri de yükseltebilirsin. Bence gayet iyi bir F/P sistemi olur. SSD aynı şekilde biraz para biriktirip alınabilir. Sonuçta kimse 1 dakikadan ölmez değil mi?

@Waifu Impact Neden hala SSD'nin sistemlere "Şart" olduğunu anlamak istemiyorsunuz ki? Düşük bütçede belki ama 2500'ün üzerinde asla SSD'siz sistem almam ben.
Bu 2500'ün üzerinde bir sistem değil. Ayrıca şöyle bir şey var ki ben 1 TB 7200 RPM WD Blue'nun HDD'sini kullanıyorum. Şimdi şöyle bir şey var benim için yükleme süreleri pek önemli değil çünkü benim yükleme ekranlarıyla pek işim yok oynadığım oyunlardan dolayı. Yani ben zaten PC'de Overwatch ve BF3'ten fazlasını oynamıyorum. Buna rağmen Windows yaklaşık 20-25 saniyede açılıyor. Benim için yeterli bir süre. Bunun dışında 500 GB SSD almak gibi bir amacınız yoksa 3-4 oyundan fazlasını zaten kuramazsınız 240 GB SSD'ye. Eh dolayısıyla oyunlar yine HDD'de depolanacak. Ben kendim kuzenime sistem toplarken direk 500 GB SSD aldırmıştım çünkü bütçesi yeterliydi. Sorduğumda o da Windows hızlı açılıp kapanıyor iyi ama onun dışında pek fark göremedim demişti ki büyük ihtimal o da CS:GO ve H1Z1 ya da PUBG dışında pek fazla oyun oynamadığı içindir diye düşünüyorum. Biraz kullanım amacına bağlı oluyor sanırsam da. Yani ben o kadar ihtiyaç duymuyorum çünkü PC'yi bir kere açıyorum zaten. Kapandığında genelde konsola geçmiş oluyorum. Ama bilmiyorum belki de çok ihtiyaç duyan biriyseniz elbette sizin önceliğiniz SSD olmalı.
Çünkü Rainbow 6 Siege oynayan arkadaşlarım var ve SSD'si olmayanlar çok yakınıyor. Diyorum ya şarttan çok sizin kullanım amacınıza bağlı biraz.
Hani 20-25 saniyenin 5 saniyeye düşmesi için cebimden para çıkmasına çokta gerek yok. Bu benim için geçerli tabi.
Özetlemek gerekirse istek ve ihtiyaçlara göre SSD'yi önce alabilir hatta şart gibi de görebilirsiniz ya da nasılsa şuan fazla ihtiyacım yok deyip sonra da alabilirsiniz elbet. Ancak "bütün" sistemler için şart biraz absürt kaçıyor gibime geldi.

Son düzenleme:
@Waifu Impact İşte sadece bunu düşünüyorsun. SSD sadece Windows'un açılmasını mı hızlandırıyor? Ya da sadece oyun yükleme ekranını mı kısaltıyor?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.15'inci dakikadan sonrasına bak. Ali Abi'nin SSD ile ilgili yorumuna. Özellikle bastıra bastıra "Kesinlikle" demiş.

@Waifu Impact İşte sadece bunu düşünüyorsun. SSD sadece Windows'un açılmasını mı hızlandırıyor? Ya da sadece oyun yükleme ekranını mı kısaltıyor?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.15'inci dakikadan sonrasına bak. Ali Abi'nin SSD ile ilgili yorumuna. Özellikle bastıra bastıra "Kesinlikle" demiş.

Ben diyorum ki istek ve ihtiyaçlara bağlı. Benim için öyle. Ama iş istasyonu kuruyorsanız bende "kesinlikle" SSD almanızı öneririm ya da diyorum ya yükleme ekranıyla çok işiniz olan bir oyun varsa mesela GTA V veya Rainbow o zaman yine "kesinlikle" SSD'yi öncelikli almanız gerek. Bunu ben belirttim kendi yazım da niye bir daha aynı şeyi yazıyorum onu anlamadım ben. 500 GB SSD aldırdığım kuzenimden bile örnek verdim ki onun sistemi de RX 480 İ5 6400 tabanlı.

Biraz kullanım amacına bağlı oluyor sanırsam da. Yani ben o kadar ihtiyaç duymuyorum çünkü PC'yi bir kere açıyorum zaten. Kapandığında genelde konsola geçmiş oluyorum. Ama bilmiyorum belki de çok ihtiyaç duyan biriyseniz elbette sizin önceliğiniz SSD olmalı.
Çünkü Rainbow 6 Siege oynayan arkadaşlarım var ve SSD'si olmayanlar çok yakınıyor. Diyorum ya şarttan çok sizin kullanım amacınıza bağlı biraz.
Yani anlattığım şey bütün günü PC başında geçirip bir o programdan bir o programa geçen veya her saniye benim için önemli diyen birine ben kesinlikle SSD al derim veya bütçesi daha yüksek olan birine ama bir ay sonra da SSD alınabilir yani sırf SSD almak için de işlemci, ekran kartı gibi bileşenlerden kısmakta bana saçma geliyor çünkü her şey 2 saniye de açıldı da noldu? Oyundan 60 değil 45 FPS alıyorsun ya da 60 almak için yine ayar düşürmen gerekiyor. He şöyle de bir olay var oynadığın 1-2 oyun varsa önce SSD alıp sonra da HDD alınabilir elbet. Hani ben burada tamamen kullanıcının istek ve ihtiyaçlarını düşünüp ona göre yorumlarken niye direk "şart" koştunuz onu pek anlamadım. Mesela bana niye şimdi o kadar SSD lazım ki? Ya da Rainbow oynayan arkadaşıma SSD niye olmazsa olmaz? Hatta render alan kişiye böbreği sat SSD'ye bas mantığı var? İşte bunlar hep istek, ihtiyaç biraz da bütçe.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı