Sistem toplamada sabır ve araştırmanın önemi

Spektrumdx3

Decapat
Öncelikle herkese selamlar.

Forumda açılan PC toplama konularında, oldukça aceleci davranan arkadaşlar görmekteyim. Bu acelenin bedeli nakit kaybı olarak geri dönüş yapmakta. Ayrıca araştırma yapılmayan parçaların seçilmesi ve gözle görünür FPS kayıpları da buna dahil. Size ufak tavsiyeler;

1. önce ihtiyacınızı belirleyin.
2. kafanızda aşmamanız gereken bütçeyi oluşturun. Unutmayın bu işin hep bir tık üstü vardır.
3. hangi oyunları oynadığınıza genel olarak bakın.
4. oynayacağınız oyunlarda kaç FPS sizi tatmin edecektir bunu belirleyin.
5. YouTube'da hangi kombinasyon, hangi oyunda nasıl performans veriyor izleyin.
6. parçalarınızı belirleyin, kronik sorunlulardan kaçının.
7. parça seçerken, maddiyat-görsellik-zevk üçlüsü mü? Yoksa fiyat-performans ikilisimi sizi yansıtıyor belirleyin.
8. indirim kovalayın. Kesinlikle parçanın fiyat eğrisini takip edin.
9. her indirim yazan siteye kanmayın. 300 liralık ürünü 900 yazıp sonra indirim deyip 400'e çeken yer çok.
10. sistem parça güncellemesini ne kadar zamanda yapmayı planlıyorsanız ona göre altyapı kurun.
11. elinizden geldiğince yeni nesil parçalar seçin.
12. markaların kampanyalarını takip edin.

Örnek;

10400F işlemci + MSI B460 Mortar anakart: 2410 TL ( yılsonu kampanyasından 472 TL geri ödeme alacağım) ( walhalla + avengers + 200 TL Steam kodu aldım )

Team t-force Delta R3200 MHz 2*8 RAM: 680 TL.

Kingston A2000 M.2 500 GB: 563 TL.

ASUS Dual RX 5600XT 2750 TL + ASUS VG249Q1R 165 Hz monitör: 4248 TL ( ASUS'da 405 TL geri ödeme alacağım )

Zalman N5 mf: 415 TL.

Zalman ZM600LXII PSU: 349 TL.

Bu sistem indirim kovalarken 8665 TL'ye alındı. MSI ve ASUS'dan alınacak geri ödemelerle: 7788 TL'ye gelmiş olacak. Sadece nakit dönüşleri düştüm. Steam bakiyesi ve oyunları düşmüyorum.

Arkadaşlar çok iyi araştırın gerçekten piyasaya göre iyi fiyatlar yakalayabilirsiniz.

Güzel yakalamışsınız valla tebrik ederim. Kampanyaları takip edebileceğimiz bir alan var mı? Örneğin forumda konu başlığı vardır gözümden kaçmış olabilir.

Çok güzel bir konu olmuş. 5600X ince hesap gaming gecesinde 2600tl gördü ancak 40saniyede bitti. Onun haricinde arada bir 2700tl ye düşüyor ama tek sorununuz bu olsun :)

Bende buradaki tavsiye ve bilgilerle ablama APU sistem topluyorum. Oyun oynanmayacak ve ekonomik bir sistem.
i3 10100
MSI H410M A-PRO
Kingston M.2 SSD 250 GB
Apacer Panther 2x8GB 3000MHz RAM
Zalman 500W PSU
(2. 8 GB RAM için 300 bırakmayı başardım)
Son olarak sade ve uygun bir kasa kaldı.
Zalman S2 (tek fan) alacağım galiba. N2, S3 TG hakkında kararsızım. (İkisi de 3 fanlı) Hem gürültü açısından hem de sistem için tek fan bile yeteceğini düşündüğümden.
______
Aynen söylediğiniz gibi 20 gündür takipteyim. Bu sistem tam 3000'e geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı